SPOR - 23 Nisan 2025 Çarşamba 11:32

İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası, Karabük’te devam ediyor

A
A
A
İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası, Karabük’te devam ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) iş birliğinde düzenlenen İşitme Engelliler Voleybol Kız-Erkek Türkiye Şampiyonası devam ediyor. Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımlar Antrenörü Osman Çarkcı, bu tür şampiyonaların milli takıma oyuncu seçmek için çok önemli olduğunu belirtti.


Karabük’te 21-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen İşitme Engelliler Voleybol Kız-Erkek Türkiye Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. Kadınlar kategorisinde 10, erkeklerde ise 6 takım yer alırken, karşılaşmalar Yenişehir Merkez Spor Salonu ve Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda oynanıyor.


Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımlar Antrenörü Osman Çarkcı, Milli Takım Tercümanı olan ve Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde Türk İşaret Dili Tercümanı olarak görev yapan Umut Tufan’ın tercümesiyle açıklamalarda bulundu.



Osman Çarkcı: "Karabük’teki bütün kurumlar, her zaman yardımcı olup, ilgi gösteriyorlar"


Antrenör Osman Çarkcı, Karabük’ün turnuvalar için güzel bir şehir olduğunu söyleyerek, "Karabük ile ilgili düşüncelerimiz çok açık. Biz burada Avrupa Şampiyonası yaptık. Her sene Türkiye Şampiyonası yapıyoruz. Karabük’teki bütün kurumlar, basın, sporseverler her zaman yardımcı olup, ilgi gösteriyorlar. Kalacağımız yerler ve diğer her şey için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bize bu konuda çok yardımcı oluyor. Coşkun Bey’e de buradan teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



"Burası milli takım oyuncusu seçmek açısından çok önemli"


İşitme engelliler için sporun ve böyle organizasyonların çok büyük bir önemi olduğuna değinen Çarkcı, onları bir araya getirmenin sosyal bir proje gibi olduğunu ve onları bir arada tutmanın çok önemli olduğunu aktardı. Osman Çarkcı, oyuncu seçmeleriyle ilgili ise, "Bütün milli takım antrenörlerimiz burada. Bütün maçlar izleniyor. Altyapı oluşturmak amacıyla genç oyunculara daha çok bakıyoruz. Burası da bizim için görsel açıdan, milli takım oyuncusu seçmek açısından çok önemli. Şu ana kadar en az 10 yeni oyuncu gözümüze ilişti. İleride güzel işler yapabilirler. İnşallah bu şekilde altyapımızı daha da güçlendireceğiz " dedi.


İşitme engelliler voleybol camiasının Gençlik ve Spor’un aldığı bir kararla işitme Engelliler Federasyonu’ndan, TVF çatısı altına geçtiklerini vurgulayarak, "Bu dünyada yapılan bir uygulama. Hemen hemen tüm dünyada, branşlar hep ana branşların altına veriliyor. Ben başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere; Türkiye Voleybol Federasyonu’na, İşitme Engelliler Federasyonu’na katkılarından dolayı, teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Şampiyonanın şampiyonluk ve üçüncülük maçları 27 Nisan Pazar günü Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak.



İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası, Karabük’te devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir İstediği verilmeyince restorana tüfekle saldırdı: 1 ölü, 3 yaralı Balıkesir’in Gömeç ilçesinde işletme sahibinden alkollü içki isteyen saldırgan, isteğine olumsuz cevap alınca restorana tüfekle ateş açtı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı. Edinilen bilgiye göre, Gürkan T. (42) isimli şahıs, Kızko Sahili’nde bir restorana giderek mekan sahibi Ahmet E.’den bir şişe alkollü içecek istedi. Ancak işletmenin sahibi bu isteği olumsuz yanıtladı. Mekan sahibiyle tartışan Gürkan T. daha sonra restorandan uzaklaştı ve iki saat sonra işletmeye elinde bir tüfekle yeniden girdi. Saldırgan, kapıdan girer girmez tüfekle etrafa gelişigüzel ateş açtı. Güvenlik kamerasına yansıyan ve 2026’nın ilk saatlerinde gerçekleşen saldırıda, Gömeç Belediyespor Tesislerinde çalışan ve arkadaşı olan mekan sahibine yardım için restoranda bulunan Hasan Durka (36), Zafer A., mekan sahibi Ahmet E. ile ismi öğrenilemeyen bir kadın yaralandı. Saldırgan Gürkan T. ise, tüfekle mekandan uzaklaştı. Saldırıda Hasan Durka olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Zafer A.’nın ise kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı verdiği öğrenildi. Mekan sahibi Ahmet E. ve ismi öğrenilemeyen kadının ise tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Olayın ardından Gömeç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, iki saatlik bir kovalamacanın ardından Gürkan T.’yi yakaladı. Öte yandan, ilçenin sevilen gençlerinden Hasan Durka, Gömeç Çarşı Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Gömeç Kabristanı’nda toprağa verildi. Cenazeye; Gömeç Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, Belediye Başkanı Melih Bağcı, daire amirleri, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Edremit Körfezi ilçelerinin spor kulüpleri yöneticileri ve yüzlerce Gömeçli katıldı.
Balıkesir İstediği verilmeyince restorana tüfekle böyle saldırdı: 1 ölü, 3 yaralı Balıkesir’in Gömeç ilçesinde işletme sahibinden alkollü içki isteyen saldırgan, isteğine olumsuz cevap alınca restorana tüfekle ateş açtı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Silahlı saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı. Edinilen bilgiye göre, Gürkan T. (42) isimli şahıs, Kızko Sahili’nde bir restorana giderek mekan sahibi Ahmet Ercan’dan bir şişe alkollü içecek istedi. Ancak işletmenin sahibi bu isteği olumsuz yanıtladı. Mekan sahibiyle tartışan Gürkan T. daha sonra restorandan uzaklaştı ve iki saat sonra işletmeye elinde bir tüfekle yeniden girdi. Saldırgan kapıdan girer girmez tüfekle etrafa gelişigüzel ateş açtı. Güvenlik kamerasına yansıyan ve 2026’nın ilk saatlerinde gerçekleşen saldırıda, Gömeç Belediyespor Tesislerinde çalışan ve arkadaşı olan mekan sahibine yardım için restoranda bulunan Hasan Durka (36), Zafer A., mekan sahibi Ahmet E. ve ismi öğrenilemeyen bir kadın yaralandı. Saldırgan Gürkan T. ise, tüfekle mekandan uzaklaştı. Saldırıda Hasan Durka olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Zafer A.’nın ise kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı verdiği öğrenildi. Mekan sahibi Ahmet E. ve ismi öğrenilemeyen kadının ise tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Olayın ardından Gömeç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, iki saatlik bir kovalamacanın ardından Gürkan T.’yi yakaladı. Öte yandan ilçenin sevilen gençlerinden Hasan Durka, Gömeç Çarşı Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Gömeç Kabristanı’nda toprağa verildi. Cenazeye; Gömeç Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, Belediye Başkanı Melih Bağcı, daire amirleri, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Edremit Körfezi ilçelerinin spor kulüpleri yöneticileri ve yüzlerce Gömeçli katıldı.