GENEL - 18 Mayıs 2020 Pazartesi 16:01

Karabük’te berber ve kuaförlerin Covid-19 test sonucu belli oldu

A
A
A
Karabük’te berber ve kuaförlerin Covid-19 test sonucu belli oldu

Karabük’te normalleşme süreci kapsamında tekrar hizmete başlayan 185 berber ve kuaförün yapılan Covid-19 test sonuçları belli oldu.

Karabük’te normalleşme süreci kapsamında tekrar hizmete başlayan 185 berber ve kuaförün yapılan Covid-19 test sonuçları belli oldu.


Dün, Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda Karabük’te korona virüs salgınını önlemek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri berber ve kuaförlere boğaz ve burun kürü uygulayarak test örnekleri almıştı. Edinilen bilgiye göre, Berberler ve Kuaförler Odasına bağlı üyelerden 184’ünün test sonucu negatif çıktı. Öte yandan 1 kişinin ise test sonucunun yeniden tekrarlanacağı öğrenildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, dün kent genelindeki berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanlarının korona virüs testine tabii tutulduklarını belirterek, "Karabük’te hiçbir şekilde berber ve kuaförlerde korona virüs vak’asına rastlanmamıştır. Bizler evlerimizde kaldık, sabrettik. Kurallara tam manasıyla uyduk. Karabük’te de bu başarıyı bütün üyelerimizle birlikte yakaladık. 185 tahlil yapıldı. 184 tane negatif çıktı. Bir tane arkadaşımızın testi tekrarlanacak ama pozitif olarak düşünmeyin" dedi.


Berber ve Kuaförlerin kapatılma saatine ilişkin uyarılarda bulunan Işık, "Karabük Berberler ve Kuaförler Odası olarak iş yerlerini en son gelecek olan emre kadar saat 21.00’a kadar kapatacağız. Hafta içerisinde çocukların sokağa çıkma kısıtlaması belli saatlerde kaldırıldığında o zaman diliminde sadece ve sadece çocuk müşterilerimizi alacağız. Burada hiçbir şekilde çocuk traşlarımızı Çarşamba ve Cuma gününe alacağız" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı Türkiye’nin önemli kestane üretim yerlerinden olan Sinop’ta gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojik mücadele laboratuvarında üretilen 850 adet ‘Torymus Sinensis’ isimli avcı böcek, Erfelek ilçesine bağlı Kirazlık köyünde doğaya salındı. Programda konuşan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, “Sinop’ta kurduğumuz laboratuvarda 2022 ve 2023 yılları içerisinde Ayancık, Erfelek ve Türkeli ilçelerine toplamda 5 bin 746 adet avcı böcek üretilmiş ve doğaya salınmıştır. 2022 ve 2023 yıllarında toplam 268,98 hektarlık alanda avcı böcek salımı yaptık. 2024 yılı içinde avcı böcek üretimimiz yaklaşık 5 bin adet olacak. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Gal arısı ile mücadele kapsamında büyük emek gösteren Orman Bölge Müdürlüğümüze, İl Tarım Müdürlüğümüze, Biyolojik Mücadele Laboratuvarlarımızda çalışan uzmanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Vali Özarslan’ın konuşmasının ardından 850 adet avcı böcek kestane ormanlarına salındı. Programa Gerze Kaymakamı ve Erfelek Kaymakam Vekili Mehmet Deniz Arabacı, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Üyesi Ziya Dilsiz, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, Kirazlık Köyü Muhtarı Bülent Koca, Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri ve üreticiler katıldı.