Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) verilen Kamu ve Özel Kesim Yapısı dersine konuk olarak öğrencilerle bir araya geldi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın üniversite-kamu-sektör iş birliklerinin güçlendirilmesine yönelik çağrısı doğrultusunda düzenlenen etkinlikte Baskın, kamu yönetiminin işleyişine dair saha deneyimlerini öğrencilere aktardı.
Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, Karabük Üniversitesi Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulunda (MYO) verilen Kamu ve Özel Kesim Yapısı dersine konuk olarak katıldı.
İşletme Yönetimi ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı öğrencileriyle buluşan Kaymakam Baskın, derste merkezi yönetimin taşra teşkilatına ilişkin yapıyı sahadan örneklerle anlattı.
Baskın, yönetsel süreçler, taşra örgütlerinin idari sorumlulukları ve kaymakamlık makamının kamu yönetimi sistemi içindeki konumuna dair değerlendirmelerde bulundu.
Öğrenciler, ders sürecinde kamu kurumlarında kariyer imkanları, yerel yönetimlerde karar alma mekanizmaları ve kamu hizmetlerinin işleyişine ilişkin sorularını doğrudan Kaymakam Baskın’a yöneltme fırsatı buldu. Etkileşimli geçen derste öğrencilerin hem akademik hem de mesleki gelişimine katkı sağlandı.
Elbette, Rektör ifadesi metin içinde yer alacak şekilde tarafsız biçimde düzenledim:
Karabük Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın uygulamalı ve sektörle entegre eğitimin geliştirilmesine yönelik yaklaşımı doğrultusunda, kamu kurumları, şirketler ve sivil toplum kuruluşlarının ders içeriklerine katılımını artırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor.
Üniversite yönetimi, benzer iş birlikleriyle öğrencilerin iş yaşamıyla daha güçlü bağ kurmasını hedefliyor.









