YEREL HABERLER - 13 Aralık 2016 Salı 16:41

Karaman’da Türkçe öğrenen mültecilere sertifikaları verildi

A
A
A
Karaman’da Türkçe öğrenen mültecilere sertifikaları verildi

Karaman Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen Türkçe kursunu başarıyla bitiren 90 mülteciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen törene, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Belediye Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fadime Ünlü ve sertifika alacak olan mülteciler katıldı.
Törende konuşan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, “Türkçe’nin başkenti Karaman’da yaşayan ve çeşitli nedenlerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan mülteci kardeşlerimizin yaşamlarını daha kolay kılmak adına düzenlediğimiz Türkçe Kursu tamamlandı. Karaman sevgi ve hoşgörü şehridir. Karaman mazlumlara masumlara kapılarını açmış kadim bir şehirdir. Bu noktada mülteci kardeşlerimizin zorlu yaşam koşullarını iyileştirmek için Kent Konseyi olarak çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Türkçe Kursu’nun yanı sıra çeşitli yardım organizasyonları da düzenleyerek onların sıkıntılarını hafifletiyoruz. Bu noktada diğer tüm çalışmalarımızda olduğu gibi mültecilerimize yönelik tüm çalışmalarımızda bize destek olan Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’a ve şahsında tüm Karaman Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.
Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç ise, “Sizleri burada görmekten dolayı çok mutluyuz. Burada kaldığınız süre içerisinde yapmış olduğunuz çalışmalarla bu şehre hoş bir seda bırakacağınıza inanıyorum. Biz hizmet yaparken kişinin düşüncesine, görüşüne, milletine, rengine bakmadan Allah rızası için yapıyoruz. Kent konseyine böyle bir kurs düzenlediği için sizlerin adına teşekkür ediyorum. Buna doğrudan katkısı olan Sayın Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’a ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Türkçe dil kursumuz sizlere faydalı olabilmişse ne mutlu bizlere. Karaman olarak sizler için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile geçtiğimiz gün İstanbul da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı nefretle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Unutmasınlar ki bu millet hiçbir zaman bu çapulculara boyun eğmeyecek ve devletimiz bu kalleşliğin hesabını elbette soracaktır” diye konuşut.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları Başkan Yardımcısı Duran Kabağaç, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fadime Ünlü ve Kent Konseyi Üyeleri tarafından verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit’te Trafik ve İlkyardım Haftası kutlandı Edremit’te "Trafik ve İlkyardım Haftası" düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Salih Korkut Budaras İlkokulu’nda gerçekleştirilen programda öğrenciler, hazırladıkları gösterilerle trafik güvenliği ve ilkyardımın hayati önemine dikkat çekti. Edremit’te toplumda trafik bilincini artırmak ve ilkyardım farkındalığı oluşturmak amacıyla kutlanan "Trafik ve İlkyardım Haftası", renkli ve eğitici bir programa sahne oldu. Salih Korkut Budaras İlkokulu’nda düzenlenen kutlama etkinliğine; Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Ardından sahne alan öğrencilerin "Trafikte Hayat Var" temalı gösterisi ve okul korosunun performansı izleyicilerden tam not aldı. Hafta kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Ahmet Odabaş ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Okul bahçesinde uygulamalı eğitim Törenin ardından Kaymakam Odabaş, Bölge Trafik ekipleri tarafından okul bahçesinde kurulan tanıtım stantlarını ziyaret etti. Trafik ekiplerinin güvenli sürüş ve yaya önceliği üzerine gerçekleştirdiği örnek uygulamaları yerinde inceleyen Odabaş, yetkililerden teknik bilgi alarak öğrencilerle trafik kuralları üzerine sohbet etti. Trafik kurallarına uymanın bir kültür haline gelmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, ilkyardım müdahalelerinin hayat kurtarıcı rolüne dikkat çekti. Program, trafik güvenliği konusunda farkındalık mesajlarıyla sona erdi.
Adıyaman AK Parti’den en yaşlı ve en genç üyeye ziyaret AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı en yaşlı üye ile en genç üyeye hane ziyaretinde bulunarak tebrik belgesi takdim etti. AK Parti Adıyaman İl Başkanı Ekrem Çadır, Kadın Kolları Başkanı Saliha Diler ve Gençlik Kolları Başkanı Hasan Ünsal ile birlikte AK Parti’ye en yaşlı üye Naife Ulusoy ile en genç üye Ozan Yılancı’yı evlerinde ziyaret etti. İlk olarak 101 yaşındaki AK Parti üyesi Naife Ulusoy’u evinde ziyaret eden AK Parti heyeti burada Ulusoy’a çiçek ve tebrik belgesi takdim ederek en yaşlı üye olarak elini öptü. Burada kısa bir açıklama yapan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Ekrem Çadır, "Bugün Naife teyzemizi ziyaret ederek hayır dualarına nail olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi yaşlılarımız toplumumuzun temel taşlarıdır. Onlara sahip çıkmak bizim milli görev sorumluluğumuzdu" dedi. Daha sonra AK Parti’nin en genç üyesi olan Ozan Yılancı’yı ziyaret eden AK Parti heyetini Yılancı ailesi karşıladı. En genç üye olmasıyla tebrik belgesi takdim edilen Ozan Yılancı, bu güzel sürpriz için AK Parti ailesine teşekkür etti. Yapılan ziyarete ilişkin açıklama yapan Başkan Çadır, "Gençlerimiz azmimizin mihenk taşı, umudumuzun kaynağı, mücadelemizin asıl kahramanlarıdır. Bu vesileyle AK Gençliğimizin en genç üyesi Ozan Yılancı kardeşimizi ziyaret ettik. Bu güzel organizasyon için Saliha Diler ve Hasan Ünsal başkanlarımıza AK Gençliğimize, AK Kadınlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.