GENEL - 08 Mart 2018 Perşembe 17:24

KMÜ’de ’Dünya Kadınlar Günü’ konulu panel düzenlendi

A
A
A
KMÜ’de ’Dünya Kadınlar Günü’ konulu panel düzenlendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü ile Kültür, Ahlak ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Dünya Kadınlar Günü’ konulu panel düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü ile Kültür, Ahlak ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Dünya Kadınlar Günü’ konulu panel düzenlendi.


Panel öncesinde KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün de katılımıyla 15 Temmuz Darbe Girişiminde şehit düşen kadınların fotoğraflarından oluşan sergi ile kadın çevirmenlerin sergisinin açılışı yapıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Akgül, kadınların hayatı mayalandıran bireyler olduğunu ifade ederek, "Kadın, yaşamı doğuran, besleyen ve büyütendir. Kadın, kolaylaştıran ve güzelleştirendir. Kadın, her şeyden önce yuvadır, vatandır. Kadın aynı zamanda annedir, abladır, eştir, evlattır, kardeştir. Elinden yediğimiz içtiğimiz, güvendiğimizdir. Kadının yokluğunu hiçbir zaman yaşamadığımız için varlığının değerini de yeterince takdir edememekteyiz” dedi.


Açılış konuşmasının ardından KMÜ Hukuk Müşaviri Dr. Öğretim Üyesi Ebru Tüzemen Atik’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde sırasıyla Reyhan Yiğit, Ahsen Toktay, Dr. Öğretim Üyesi Sefa Şahan Birol ve Nuriye Karagöz birer konuşma yaptı. İlk olarak söz alan Reyhan Yiğit, köy muhtarlığı yaptığını ve bu mesleği yaparken çeşitli zorluklarla karşılaştığını dile getirerek, “Meslekteki üçüncü yılımı doldurdum. Başardıklarım da oldu başaramadıklarım da fakat her zaman işimi severek yaptım. Kadınlarımızla el ele köyümüzde çalışıyoruz ve köyümüzün ihtiyaçlarını karşılamak için uğraşıyoruz. Çocuklarım bu mesleğe başlamamı hiç istemediler fakat ben inatla bu işi yapmayı sürdürdüm ve çok mutluyum” şeklinde konuştu. Ahsen Toktay ise, kadınların genel manada hak ettikleri değeri bulamadıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: “Kadınlar olarak ayrıcalık değil, eşitlik istiyoruz. Eminim ki hepinizin güzel projeleri vardır. Genç yaşlı demeden hepimiz üretken ve girişimci olmalıyız.”


Dr. Öğretim Üyesi Sefa Şahan Birol ise Karaman’da yaşanan boşanma olayları ve bu olaylardan etkilenen kadınların hayatları ile ilgili yapmış olduğu çalışma hakkında bilgi verdi. Slayt eşliğinde TÜİK verilerini paylaşan Birol, 2016 ve 2017 yılları arasında evlenme sayısının düştüğünü bunun yanı sıra boşanma oranlarının da bir önceki yıla göre arttığını söyledi. Panelin son konuşmacısı olan Nuriye Karagöz de kadınların ve genç kızların okuryazarlık oranlarına değinerek, kadınların okuma oranlarının günümüzde halen çok düşük seviyelerde olduğunu ifade etti.


Dr. Öğretim Üyesi Ebru Tüzemen Atik’in panele ilişkin değerlendirmesi ve panelistlere sorulan sorularla devam eden program çiçek ve teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi. Panele KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, davetliler, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Drone eğitim ve üretim merkezine talibiz" Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, SAHA İstanbul tarafından 81 ilde kurulacak Drone ve Eğitim Merkezleri’nden birisini Yıldırım’da açmaya hazır olduklarını vurguladı. SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar’ın "81 ilde drone eğitim ve üretim merkezleri kurmayı hedefliyoruz" açıklamasının tüm Türkiye gibi kendilerinin de heyecanlandırdığını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, göklerde yazılan bu destanın bir satırının da Yıldırım’da yazılmasını istediklerini söyledi. Bursa’da kurulacak merkezi Yıldırım olarak sahiplenmeye hazır olduklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Yıldırımlılar ve Yıldırım Belediyesi olarak, bu muazzam vizyonu yalnızca takdir etmiyor, aynı zamanda yürekten sahipleniyoruz. Yer tahsisinden altyapıya kadar, üzerimize düşen ne varsa yapmaya, bu davaya omuz vermeye sonuna kadar hazırız" dedi. Yıldırım ve Yıldırımlılar heyecanlı Bu projeye sağlanacak her katkının Türkiye’nin göklerdeki hürriyetine ve istikbaline vurulmuş bir mühür olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "İhtiyaç anında binlerce drone üretebilecek tesisi kurmak ve o drone’ları kullanabilecek Yıldırımlıları yetiştirmek için yüreğimizi ortaya koymaya hazırız. Bölgemizde yaşanan savaşlar göstermiştir ki göklerimize hakim olmak topraklarımızda hür yaşamanın bir gereğidir. Bu mesele, memleket meselesidir. Bayraktar ve yol arkadaşları, ülkemizin yarınları için ateşten bir gömlek giymiş, omuzlarına devasa bir yük almışlardır. Biz de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen milli seferberliğe güç katmak Türkiye’nin "Milli Teknoloji Hamlesi’ne destek olmak için sadece elimizi değil tüm bedenimizi taşın altına koymaya hazırız" ifadelerini kullandı.
Antalya Akdeniz Üniversitesi logolu ürünler mağazası açıldı Akdeniz Üniversitesi yerleşkesindeki Olbia Çarşısı’nda Akdeniz Üniversitesi Logolu Ürünler Mağazası Akdeniz’den açıldı. Akdeniz Üniversitesi kampüsünde bulunan Olbia Çarşısı’nda Akdeniz Üniversitesi Logolu Ürünler Mağazası Akdeniz’denin açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini kesen Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve beraberindeki heyet, mağazayı dolaşarak ürünler hakkında bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, mağazanın Akdeniz Üniversitesi ailesi için hayırlı olması temennisinde bulundu. Öğrenciler ve mezunlar için çeşitli tasarımlar Akdeniz Üniversitesi’nin kurumsal kimliğini ve öğrenci aidiyetini pekiştiren mağazası Akdeniz’den geniş ürün yelpazesiyle hem öğrencilerin hem de mezunlar için çeşitli tasarımlarıyla Akdeniz Üniversitesi ruhunu yansıtıyor. Mağaza, tekstilden kırtasiyeye kadar onlarca farklı kategoride ürünü bünyesinde bulunduruyor. Mağazada akademik hayatın vazgeçilmezi olan şık defterler, kalem setleri ve üniversite temalı kupaları da yer alıyor. Mağaza ayrıca, mezuniyet törenleri için özel olarak tasarlanan hatıra ürünleriyle de eski ve yeni öğrenciler arasında bir gönül köprüsü kuruyor. İnternet üzerinden satış www.akdenizden.com web sitesiyle tamamen resmi ve güvenli bir platform üzerinden hizmet veren mağaza, Türkiye’nin her yerine kargo imkânı sunarak Akdeniz Üniversitesi markasını Antalya sınırlarının dışına taşıyor. Akdeniz Üniversitesi logolu en yeni ürünleri incelemek ve kampüs modasına ayak uydurmak isteyenler, www.akdenizden.com adresini ziyaret ederek online sipariş verebilecek.