GENEL - 07 Mayıs 2019 Salı 09:43

KMÜ, öğrencilerinden yaşlılara yönelik farkındalık programı

A
A
A
KMÜ, öğrencilerinden yaşlılara yönelik farkındalık programı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Programı öğrencileri tarafından yaşlılara yönelik farkındalık programı düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Programı öğrencileri tarafından yaşlılara yönelik farkındalık programı düzenlendi.


Öğrenciler, ilk olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu önünden başlayarak programı gerçekleştirecekleri konferans salonuna kadar "Yaşlılık bedende değil zihindedir, sevilen yaşlı çiçek açmış kır gibidir" yazan pankartlar eşliğinde farkındalık yürüyüşü yaptı. Yürüyüşün ardından farkındalık programı konferans salonunda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Öğretim Görevlisi Ali Keleş, yaşlı istismarı, ihmali ve ayrımcılığına dikkat çekmek için burada olduklarını belirterek, "Kişisel olarak yaşlılara olan ayrımcılığın yanı sıra kurumsal olarak da aynı ayrımcılığı görmek mümkün. Konumuz her ne kadar yaşlılar gibi dursa da aslında toplumdaki ön yargıya zaman zaman genç arkadaşlarımızın da maruz kaldığını görüyoruz. Ön yargının sebebiyet verdiği bu duruma Einstein’ın da dediği gibi ’ön yargıyı kırmak atomu parçalamaktan daha zordur’ sözünü örnek verip aşılması güç bir durumun içinde olduğumuzu anlayabiliriz" dedi.


Program, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan "Bir Şarkıdır Yaşlanmak" adlı kamu spotu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Yaşlılar Haftası nedeniyle hazırlanan kamu spotu gösterimleriyle devam etti. Ardından Yaşlı Bakım Programı öğrencileri yaşlılık konusunda çeşitli sunumlar yaparak sosyal yaşamda yaşlı ayrımcılığı, yaşlı ayrımcılığıyla ilgili basına yansıyan haberler, Karaman ve Hatay illerinde yaşlılar ile yapılan anket sonuçları, yaşlı ihmal ve istismar çeşitleri, nedenleri ve değerlendirme kriterleri hakkında bilgilendirmede bulundular.


Program, "Huzur Evinde Yaşlı Olmak" adlı tiyatro gösterimiyle devam etti. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin oynadığı oyunda ‘herkes insanlığın kötüye gittiğini kabul eder de kimse kendinin kötüye gittiğini kabul etmez’ mesajı verildi. Ardından Büşra Sena Daşdelen’e ait ’yaşlı olmak’ temalı şiir dinleyenlerle paylaşıldı. Programda Yaşlı Bakım öğrencilerinin Huzur Evi röportajının ardından Seyfi Dursunoğlu’nun ‘Yaş’ ile ilgili video sunumu gerçekleştirildi. Öğrencilerin sahnede seslendirdiği ‘Tazelenme Marşı’ ve sanatçı Hasan Kocaman’ın müzik dinletisi ile program sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bitlis’te ‘Sanat Buluşmaları’ etkinliği düzenlendi Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 25 farklı üniversiteden gelen öğretim üyelerinin katılımıyla ‘Sanat Buluşmaları’ etkinliği düzenlendi. Program, 25 üniversiteden gönderilen eserlerin yer aldığı karma serginin açılışı ile başladı. Programa Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, öğretim üyeleri, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri daha sonra konferans salonunda düzenlenen ‘Sanat Söyleşisi’ programına geçti. Programın açılışında konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, etkinliğin çok önemli olduğunu söyledi. Açılışını yaptıkları sergi salonunda ilk kez resim sergisi düzenlendiğini anlatan Elmastaş, "Hem salonun hem de birbirinden kıymetli eserlerin açılışını yaptık. 25 üniversiteden 70 civarında eser sergilendi. Karma bir sergi oldu. Sergiyi dolaşırken çok farklı eserler gördük. Belki de Bitlis’te ilk defa bu kadar çeşitli eserlerin bir arada olduğu bir sergiye şahitlik ettik" diye konuştu. BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Masdar ise fakültede bir başlık altında iki etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Bir süre önce rektörlük tarafından fakülteye kazandırılan sergi salonunun ulusal karma bir sergiyle açılışını yaptıklarını kaydeden Masdar, "Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen hocalarımızla da sanat söyleşisi yapacağız. Türkiye’nin 25 ilinden farklı üniversitelerden eserlerini gönderen ve buraya gelerek programımıza katılan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Onları ve eserlerini burada ağırlamak çok onur verici" ifadelerini kullandı. Açılışın ardından moderatörlüğünü BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Masdar’ın yaptığı ‘Sanat Söyleşisi’nde Hacettepe Üniversitesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Ateş, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Oktay Yalın, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münevver Üçer tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
Ordu Ordu’da jandarma aranan 62 şüpheliyi yakaladı Ordu’da jandarma ekipleri tarafından son 1 haftada yürütülen asayiş faaliyetlerinde aranması bulunan ve yakalanan 62 şüpheliden 33’ü tutuklandı. Jandarma Asayiş Timleri tarafından son bir haftada 27 bin 508 şahıs sorgulandı. Yapılan sorgulamalar neticesinde çeşitli suçlardan hakkında arama kararı bulunan 62 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 33’ü tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi. Trafik faaliyetleri kapsamında ise Trafik Jandarması Timleri tarafından 13 bin 831 araç kontrol edildi. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen 22 operasyonda 22 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden biri hakkında ‘uyuşturucu madde imal ve ticareti’, 21’i hakkında ise ‘uyuşturucu madde kullanmak için satın almak, kabul etmek ve bulundurmak’ suçlarından işlem yapıldı. İşlem yapılan şüphelilerden biri tutuklandı. Yapılan aramalarda 318 gram sentetik kannabinoid, 10 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 4 gram kubar esrar, 2 gram eroin, 11 gram sentetik kannabinoid, 7 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 11 gram metamfetamin, 4 adet sentetik ecza hap ve 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 15 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Tefecilik suçunu örgütlü olarak işleyen şüphelilere yönelik operasyonda 1 şüpheli tutuklanırken, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapılan aramalarda 4 adet tabanca, 4 adet tabanca şarjörü, 3 adet av tüfeği, 95 adet tabanca fişeği, 85 adet av tüfeği fişeği, 10 litre etil alkol, 1 adet gümrük kaçağı otomobil, 3 adet çek, 3 adet senet, 4 adet cep telefonu, 5 adet sahte alım satım sözleşmesi, 1 adet ajanda, 8 adet muhtelif kazı malzemesi ve 1 adet dedektör ele geçirildi. Çalışmaların devam edeceği bildirildi.
Samsun Atakum Belediyesinden özel 23 Nisan programı SAMSUN (İHA) – Samsun’un Atakum Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin 106. kuruluş yıl dönümünü tiyatro gösteriminden konsere ve spor turnuvalarına birbirinden özel etkinliklerin yer aldığı özel programla kutlayacak. Hafta boyu devam edecek etkinlikler kapsamında ilk olarak ‘Atatürk ve Çocuk’ başlıklı tiyatro gösterimi minik sanatseverlerle buluşacak. Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilk yıllarında çocuklarla ilgili anılarının sahneleneceği tiyatro gösterimi, 21 Nisan Salı günü Ata Sahne’de saat 20.00’de başlıyor. Atakum Belediyespor U13 Kız Futbol Takımı ile U13 Erkek Futbol Takımı, Banda Aceh Parkı’nda 23 Nisan’a özel karşılaşma gerçekleştirecek. Şampiyonluk kupası için mücadele verecek takımlar, sporseverlere adrenalin dolu anlar yaşatacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı U13 Futbol Turnuvası, 23 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te başlayacak. Etkinlikler serisi, 24 Nisan Cuma günü Türk halk müziğinin önde gelen ismi Salih Gündoğdu’nun sahne alacağı konser ile devam ediyor. ‘Ulusal Egemenlik Yolunda Türkülerimiz’ başlığıyla düzenlenecek programda sanatçı, bağlaması eşliğinde birbirinden seçkin eserler seslendirecek. Yöresel ezgilerin müzik şöleni yaşatacağı program, Ata Sahne’de saat 20.00’de dinleyicilerle buluşacak. 26 Nisan Pazar Günü programında ‘Atakum Belediyesi 1. Korolar Buluşması’ etkinliği yer alıyor. Miniklerin Cumhuriyet şarkılarını seslendireceği etkinlik, Ata Sahne’de saat 13.00’te sanatseverleri ağırlayacak. Program hakkında bilgi veren Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin 106. yıl kuruluş dönümünü son derece özel bir programla kutluyoruz. Programımız aracılığıyla tiyatro gösteriminden, müzik şölenine ve futbol turnuvalarına geniş yelpazede etkinlikleri çocuklarımızla buluşturuyoruz. 23 Nisan’ın tarihi misyonuna ve anlamına yakışır şekilde, çocuklarımızın aileleriyle bayram coşkusunu gönüllerince yaşamalarını hedefliyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Atatürk’ün, Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğü minik yüreklere güvenimiz sonsuz. Atakum Belediyesi olarak çocuklarımızın pırıl pırıl gözleriyle geleceğe güvenle baktıkları, güven içinde büyüdükleri, sesleriyle her yeri şenlendirdikleri kısacası çocukluklarını çocuk gibi yaşadıkları Atakum ve Türkiye için yüreğimizi ortaya koyarak çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. 23 Nisan etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir" dedi.