GENEL - 15 Ocak 2020 Çarşamba 15:43

Vali Meral, sağlık kompleksinde incelemelerde bulundu

A
A
A
Vali Meral, sağlık kompleksinde incelemelerde bulundu

Karaman Valisi Fahri Meral, inşaatı devam eden sağlık kompleksinde incelemelerde bulundu.

Karaman Valisi Fahri Meral, inşaatı devam eden sağlık kompleksinde incelemelerde bulundu.


Vali Meral, yapımı tamamlandığında içerisinde yer alan ünitelerle vatandaşlara daha geniş hizmet imkanları sağlayacak olan binanın son durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ve üstlenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. 11 bin 786 metrekare kapalı alana sahip ve 30 milyon 562 bin liraya mal olması planlanan sağlık kompleksinin Karaman için çok önemli bir proje olduğunu dile getiren Vali Meral, birçok sağlık birimini bünyesinde barındıracak olan sağlık kompleksinin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda ve daha kaliteli sağlık hizmeti verilebileceğini söyledi. Çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Meral, sağlık kompleksinin 2020 yılı içerisinde faaliyete geçmesinin hedeflendiğini belirtti.


Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Planı kapsamında kararı verilen ve tamamlandığında birçok sağlık birimini bir araya toplayacak olan sağlık kompleksinde; 20 Yataklı Gebe İzleme Merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, 4-5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, İl Ambulans Başhekimliği ve İlk Yardım Eğitim Merkezi bulunacak. Vali Meral’e sağlık kompleksi incelemeleri sırasında AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu da eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 320 ata tohumu ve tıbbi aromatik bitkilerin bulunduğu Endemik Vadi’ye büyük ilgi Pursaklar Belediyesi tarafından 2021 yılında hizmete açılan Endemik Vadi büyük ilgi görüyor. Endemik Vadi’de 320 ata tohumu ve tıbbi aromatik bitkiler bulunuyor. Kültürel değerlerin korunması ve yaşatılması amacıyla Endemik Vadi’yi 2021 yılında Pursaklar’a kazandırdıklarını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘Pursaklar halkına yeni bir nefes alanı sağlayan ve birbirinden göz alıcı güzelliğiyle kendisine bakanları hayran bırakan Endemik Vadimiz 2021 yılından bu yana hemşehrilerimizin akınına uğruyor" dedi. Çetin, Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaşın Pursaklar’ın kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi olduklarını ifade ederek, "Vatandaşlar, soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan endemik hayvanlarımızı da yakından tanıma fırsatı buluyor" diye konuştu. Endemik Vadi, ilçede estetik açıdan güzel bir görünüme sahip olmasının yanı sıra kaybolmaya yüz tutmuş endemik bitkiler, nesilleri tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara kedisi ve Ankara tavşanını gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Pursaklar Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliğinde Ankara’nın endemik bitkileri, endemik hayvanları ve tıbbi aromatik bitkilerin korunması, yaşatılması, üretilmesi ve bunlarla ilgili bilimsel çalışmalar yapılması hedeflenen Endemik Vadi’de rengarenk çiçeklerin arasında spor yapmak isteyen vatandaşlar için bin 300 metre uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu, çocukların oyun oynayabilerek vakit geçirebilecekleri Orman Köyü de bulunuyor.