EĞİTİM - 06 Eylül 2021 Pazartesi 13:25

İl Müdürü Çalışkan: Yeni bir eğitim öğretim yılının heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz

A
A
A
İl Müdürü Çalışkan: Yeni bir eğitim öğretim yılının heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, yeni bir eğitim öğretim yılının heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, yeni bir eğitim öğretim yılının heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz" dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle yayımladığı mesajında, “Salgın nedeniyle uzun süredir okullardan uzak kalan öğrenci ve öğretmenlerimizin büyük bir heyecanla beklediği 2021-2022 eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyor olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Karaman eğitim camiası olarak 3 bin 865 öğretmenimiz ve 52 bin 596 öğrencimizle, 260 okul ve 2 bin 986 derslikte eğitim öğretim yılına başlamak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitim alması için, okullarımızda gerekli tüm tedbirleri aldık. Uzaktan eğitim sürecinde hepimiz yüz yüze eğitime hasret kaldık, sınıf ortamında öğrencilerimizle bir arada göz teması kurarak ders anlatmanın onların ruhlarına ve kalplerine dokunmak olduğunu geçen sürede bir kez daha yakından görmüş olduk. Dileğimiz, salgının bir an önce sona ermesi, eski normallerimize en kısa sürede dönmemiz ve okullarımızda ders yılı boyunca yüz yüze eğitimin devam etmesi. Bu süreçte hepimizin göstereceği hassasiyet, tedbirlere ve önerilere uymak salgının atlatılmasını daha da kolaylaştıracaktır. Uzun süredir öğrencilerinden ayrı kalmanın özlemiyle günler öncesinden okullarını yavrularımıza hazırlayan okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza emekleri, özverileri ve çalışmaları için teşekkür ediyorum. Bizlerin en büyük destekçisi kıymetli velilerimiz, çocuklarımızı hep birlikte geleceğe hazırlama gayesi içinde sizlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Özellikle devam eden salgın döneminde sizlerin de alacağı tedbirler sayesinde, bu zor dönemi daha kolay atlatacağız. Bu düşüncelerle tatlı bir heyecanla günler öncesinden hazırlıklarını yaparak bugüne özenle hazırlanmış çocuklarımızın hevesleri yarım kalmasın duasıyla 2021-2022 eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çocuklarımıza zihin açıklığı; onları okula gönderen velilerimize, okulda karşılayan meslektaşlarıma ve tüm personele kolaylıklar ve başarı diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da aşırı yağışlar sebebiyle vatandaşlara kritik uyarılar Manisa genelinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle bazı ilçelerde dere taşkınları, toprak kaymaları, alt geçit su baskınları ve ağaç devrilmeleri meydana geldi. Olumsuzluklar özellikle dere yatakları, taşkın riski taşıyan alanlar, alt geçitler, heyelan riski olan yamaçlar ve kırsal bağlantı yollarında yoğunlaşıyor. Manisa Valiliği, Kriz Merkezi koordinasyonunda yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların güvenliğini sağlamak için sahada etkin bir şekilde görev yapıyor. AFAD, emniyet, jandarma, belediyeler, DSİ ve karayolları ekipleri, gelişmeleri anlık takip ederek meydana gelen olaylara hızlı müdahale sağlıyor. Manisa Valiliği’nin etkin koordinasyonu ve saha ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde, riskli bölgelerde güvenlik önlemleri artırılırken, çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yaşanan olaylar nedeniyle bazı yol kesimlerinde ulaşım kontrollü olarak sürdürülürken, bazı güzergahlar geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yetkililer, özellikle dere yatakları, taşkın riski olan alanlar, alt geçitler, heyelan riski taşıyan yamaçlar ve kırsal yolların vatandaşlar için riskli olduğunu vurguladı. Vatandaşlara, riskli bölgelerden uzak durmaları, olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olmaları, sürücülerin ise trafik ekiplerinin uyarı ve yönlendirmelerine riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunan yetkililer, ani su baskınları veya heyelan gibi durumlarda ise 112 Acil Çağrı Merkezi, AFAD ve yerel birimlerle iletişime geçilmesini istedi.