ASAYİŞ - 09 Ekim 2021 Cumartesi 13:07

Karaman’da jandarmanın esrar operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı

A
A
A
Karaman’da jandarmanın esrar operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı

Karaman’da esrar elde etmek amacıyla kenevir ekimi yaptıkları ileri sürülen 3 kişi yakalandı.

Karaman’da esrar elde etmek amacıyla kenevir ekimi yaptıkları ileri sürülen 3 kişi yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3 kişinin esrar elde etmek amacıyla kenevir ekimi yaptığı yönünde duyum alması üzerine çalışma başlattı. Ekipler, düzenledikleri operasyonla S.T., İ.K. ve M.D. isimli şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı. Şahıslara ait üç adreste yapılan aramada ise 483 gram kubar esrar maddesi, 27 kök kenevir bitkisi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ile 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığına götürülen şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de yaşlı çiftin otobüste darp edilmesine ilişkin davaya devam edildi Mersin’de otobüste engelli yaşlı adam ve eşinin darp edilmesiyle ilgili davanın duruşmasında okul müdürü İsmet T.’nin 17 yaşındaki oğlu hakim karşısına çıktı. Mersin merkez Toroslar ilçesinde 15 Aralık 2023’te Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste, Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T.’nin (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat’ı (71) darp etmesiyle ilgili dava, 2. Çocuk Mahkemesinde görüldü. A.O.T. ve Hamdiye Polat’ın da katıldığı basına kapalı olarak gerçekleşen duruşma, eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi. Polat çiftinin avukatı Hasan Hüseyin Öztürk duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, müvekkili Ramazan Polat’ın olaydan sonra yatalak hale geldiğini ve konuşma yetisini tamamen kaybettiğini söyledi. Buna ilişkin mahkemeden konuşmasında kalıcı bozukluk meydana geldiğine dair adli tıp raporu alınması talebinde bulunduklarını belirten Öztürk, "Fakat talebimiz mahkeme tarafından reddedildi. Buna ilişkin itirazlarımızı sürdüreceğiz" dedi. Mahkemenin bir eksiklik olmazsa bir sonraki duruşmada kararını vereceğini açıklayan Öztürk, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verilen baba İsmet T. için de İstinafa başvurduklarını kaydetti. Hamdiye Polat da eşinin durumunun olaydan sonra her geçen gün kötüleştiğini belirterek, "Olayın yaşandığı aralık ayından beri sürekli doktora götürüyoruz. Gittikçe yürüyemez, konuşamaz hale geldi. Sabaha kadar evde bağırıyor. Biz de uyumuyoruz, kendi de uyumuyor. Davamdan vazgeçmeyeceğim. Davanın sonuna kadar devam etmesini talep ediyorum" diye konuştu. Baba ve oğula tahliye kararı verilmişti Mersin’de otobüste engelli yaşlı adam ve eşinin darp edilmesiyle ilgili davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet T., 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verilmişti. Oğlu A.O.T. için de 22 Mart’ta 2. Çocuk Mahkemesinde görülen duruşmada, ’kaçma şüphesi’ olmadığı gerekçesiyle tahliye kararı verilmişti.
Kayseri Başkan Büyükkılıç, AK Partili kadınları ağırladı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, 16 ilçe kadın kolları başkanı ve AK Partili kadın yeni meclis üyelerini misafir etti. AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar ve yönetimi ile 16 ilçe kadın kolları başkanı ve AK Partili kadın yeni meclis üyeleri, 2024 Yerel Seçimleri sonrası milletin iradesi ile yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Başkan Büyükkılıç’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Samimiyetle hep söylüyoruz, kadın kollarımızın teşkilatımızdaki yeri ayrı, fonksiyonel olarak gençlik kollarımızın da yeri ayrı. Herkes gayret içerisinde çalışmalarını sürdürdü” dedi. İradeye saygı duyduklarını belirten Büyükkılıç, “Daha fazla çalışacağız, daha fazla gayret göstereceğiz. Bizim felsefemizde bir seçim biter, hemen ertesi gün seçim varmış gibi çalışmalar devam eder. 16 ilçemizi de ayrıştırmadan bağrımıza basacağız” diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, kadınlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Her bir ilçemizin tüm kardeşlerimize, siz hanımefendilere minnet duyuyor, teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah gayretinizi arttırsın, evinizden, işinizden fedakârlık yaparak teşkilatımızda emek veren canlarımız, kardeşlerimizsiniz” ifadelerini kullandı. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar ise kadın kolları üyeleri ile birlikte Başkan Büyükkılıç’a gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyaretinde, “Yeni döneminiz hayırlı uğurlu olsun. Rabbim hayırlı, güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin. Tabi ki sizler bizim her daim yanımızda, arkamızda oldunuz. Biz de sizlerin yanınızdayız her zaman. Seçim bitti yeni seçime biz başladık. Daha güzel hizmetlerle Rabbim buluştursun. Daha güzel hizmetler yapacağınıza biz inanıyoruz. Kayseri yüzyılında yine sizlerle inşallah bu 5 yılda beraber hizmetler edeceğiz. Rabbim utandırmasın. Güzel hizmetlere imza atmayı nasip eylesin” diyerek hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Kadınlarla sıcak ve samimi sohbet gerçekleştiren Başkan Büyükkılıç, günün anısın hatıra fotoğrafı çektirdi.