ASAYİŞ - 02 Aralık 2023 Cumartesi 11:17

Karaman’da 5 ayda aranan 133 kişi tutuklandı, 244 silah ve 657 bıçak ele geçirildi

A
A
A
Karaman’da 5 ayda aranan 133 kişi tutuklandı, 244 silah ve 657 bıçak ele geçirildi

Karaman’da 21 Haziran-21 Kasım 2023 tarihleri arasında emniyet ve jandarmanın 5 aylık çalışmasında çeşitli suçlardan aranan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 133 kişi tutuklanırken, yapılan asayiş uygulamalarında 244 silah ile 657 bıçak ele geçirildi.



Polis, şehir merkezinde 130 bin kişinin GBT sorgulamasını yaptı


Karaman İl Emniyet Müdürlüğü, sorumluluk alanı içerisinde yürüttüğü 5 aylık asayiş uygulamalarının bilançosunu açıkladı. Buna göre, polis ekipleri şehir merkezinde 130 bin kişiyi Genel Bilgi Toplama Sistemi’nden (GBT) tek tek sorguladı. Uygulamalarda aranan 417 kişi gözaltına alınırken, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 127 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Resmi ve sivil ekiplerin katıldığı uygulamalarda ise ruhsatsız 82 av tüfeği, 58 tabanca, 38 kurusıkı tabanca ile 654 bıçak ele geçirildi.



Jandarma, 208 bin kişinin GBT sorgulamasını yaptı


Karaman İl Jandarma Komutanlığı ise sorumluluk alanı içerisinde yürüttüğü 5 aylık asayiş uygulamalarında 208 bin kişiyi sorguladı. Uygulamalarda aranan 97 kişi gözaltına alınırken, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi tutuklandı. Ayrıca yapılan uygulamalarda, ruhsatsız 55 tüfek, 5 tabanca, 6 kurusıkı tabanca, 3 bıçak ile 611 adet tabanca mermisi ile fişek ele geçirdi.


Karaman İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzuru ve güvenliği için yapılan uygulamaların bundan sonrada hız kesmeden devam edeceğini belirtti.



Karaman’da 5 ayda aranan 133 kişi tutuklandı, 244 silah ve 657 bıçak ele geçirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Özköylü: "Bir türlü Bandırma takımına şansımız tutmadı" Esenler Erokspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Bandırmaspor maçının ardından. "Bir türlü Bandırma takımına şansımız tutmadı" dedi. Trendyol 1. Lig’in 30. haftasında Esenler Erokspor, evinde karşılaştığı Bandırmaspor ile 1-1 berabere kaldı ve ligde liderliğe yükseldi. Müsabaka sonrasında düzenlenen basın toplantısında Esenler ERokspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, önce hayatını kaybeden eski takım arkadaşı ve Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Orhan Kaynak için başsağlığı dileyerek başlayıp ardından karşılaşmayı değerlendirdi. Özköylü "Gerçekten çok güzel bir insanı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Şimdi o can kaybı varken biz burada puan kaybı yaşamışız. Şimdi ona mı üzüleceğiz? İnsan düşündüğü zaman canımız sağ olsun diyoruz. Bugün olmadı. Elimizden gelen çabayı gösterdik ama olmadı. Hayat devam ediyor. Bir şekilde hayatın akışında yapmamız gereken işi yapmak zorundayız. Bugün de çocuklar elinden yaptılar. Biraz tempomuz düşüktü, ilk yarıda özellikle çok istediğimiz organizasyonları yapamadık. Daha dikkatli, daha üretken olmamız gerekiyordu. Fakat ikinci yarı bunu daha da fazlalaştırdık. Oyuna aldığımız oyuncularla beraber daha etkili daha efektif olmaya çalıştık. Daha üretken olmaya çalıştık. Maalesef Arda Özçimen’i geçemedik. Gerçekten bugün çok ekstra bir maç çıkardı. Diyorsun ki; ‘Keşke kaleci kırmızı kart görmeseydi, belki başka şeyler olurdu’ diye düşünüyorsun. Ama kısmet böyleymiş bugün. Bandırmaspor’u da kutluyorum. Ben takımımdan, oynadığımız oyundan memnunum. Ellerinden el geleni yaptı çocuklar ama bugün bir şanssızlık vardı. Yani ilk yarıdaki Bandırma maçında da benzer bir tabloyu yaşadık. Sanki bir dejavu yaşıyoruz. Orada da rakip 9 kişi kalmıştı. Yine benzer bir maç olmuştu. Yine berabere bitmişti. Bugün de aynı şey oldu. Bir türlü Bandırma takımına şansımız tutmadı. Bir türlü pozisyonları değerlendiremedik. Gol atamadık, öne geçemedik. Halbuki çok erken rakip 10 kişi kalmıştı, bir avantaj elimize geçmişti. Öne de geçmiştik ama bunu kullanamadık. Şimdi yolumuza bakacağız, önümüze bakacağız. Dört gün sonra çok önemli bir deplasman maçımız var. Hemen hızlı bir şekilde oraya hazırlanıp telafiyi orada yapmaya çalışacağız inşallah" ifadelerini kullandı.