ASAYİŞ - 08 Mayıs 2025 Perşembe 15:41

Karaman’da elektrikli bisiklet yangını

A
A
A
Karaman’da elektrikli bisiklet yangını

Karaman’da park halindeki elektrikli bisiklet yanarak kullanılamaz hale geldi.


Edinilen bilgiye göre, Larende Mahallesi Ahmet Öktem Caddesi üzerinde park halindeki elektrikli bisiklette elektrik tesisatından kaynaklandığı tahmin edilen yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürülürken, elektrikli bisiklet kullanılamaz hale geldi. Yangınla ilgili tahkikat başlatıldı.



Karaman’da elektrikli bisiklet yangını

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Bingöl’de depremlere karşı konteyner kent hazırlıkları sürüyor Bingöl’de muhtemel bir deprem riskine karşı konteyner kent hazırlıkları sürüyor. . Üç büyük fay zonunun kesişim noktasında bulunan Bingöl’de muhtemel depremlere karşı hazırlıklar hız kesmeden sürüyor. Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta öncülüğünde merkez başta olmak üzere ilçelerde konteyner kentler sürüyor. Merkezde Mehmetçik Konteyner Kent alanı hazır hala getirilirken Yedisu ilçesinde ise 2 adet konteyner kriz ve idare merkezi ile 42 konteyner kullanıma hazır duruma getirildi. Diğer ilçelerde de hazırlıkların yapılacağı bildirildi. Vali Usta, "Muhtemel bir depreme hazırlık anlamında Bingöl merkezde Mehmetçik Konteyner Kent alanını hazır hale getirmiştik. Benzer şekilde ilçelerimizde de konteynır kent alanları yapıyoruz. Bu kapsamda Yedisu Kaymakamlığımız tarafından Yedisu ilçemizde kurulan konteyner kentte, afetlere hazırlık kapsamında altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanmıştır. Mevcut durumda 2 adet konteyner kriz ve idare merkezi, 42 konteyner ise vatandaşlarımızın kullanımına yönelik olmak üzere 44 konteyner İhtiyaç olduğu anda kullanıma hazır durumdadır. Tamamlanan bu alana ilaveten; ikinci bir yedek konteyner toplama alanı oluşturulmuştur. Köylerde boş, kullanılmayan ve konutları teslim edilen vatandaşlarımızdan konteynerler toplanmıştır. Toplanan konteynerler toplama alanında nizami şekilde depolanmıştır. Afet durumunda hemen kuruluma geçilebilecek şekilde alan planlanmıştır. Arazi; altyapı ve üstyapı açısından kaba hazırlıkları yapılmış ve kuruluma uygun olarak seçilmiştir. Bu şekilde toplanan 40 yedek konteyner ihtiyaç duyulması halinde hızla kurulum yapılabilecek durumda bekletilmektedir. Kalan 6 ilçemizde de benzer hazırlıkları yapacağız" dedi.
Hakkari Yüksekova’da Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde hastaların ürünleri sergilendi Hakkari’nin Yüksekova Devlet Hastanesi bünyesindeki Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) tedavi gören hastalar için etkinlik düzenlendi. Yüksekova ilçesinde TRSM’de rehabilitasyon süreçleri devam eden hastaların sosyalleşmesi amacıyla hastane yönetimi tarafından bir kutlama programı gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında, merkezde tedavi gören hastaların rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde hazırladığı el emeği ürünler merkez duvarlarında sergilendi. Katılımcıların ilgiyle incelediği serginin ardından, hastane yönetimi tarafından hastalara yemek ikramında bulunuldu ve yeni yıl dolayısıyla pasta kesimi yapıldı. Merkez sorumlu hekimi Mete Erciş, etkinlikte yaptığı konuşmada, sosyal faaliyetlerin tedavi sürecindeki önemine değindi. Erciş, "Toplum ve ruh sağlığı merkezimizde tedavi gören hastalarımızla bir araya gelerek yeni yılı karşıladık. Bu tür etkinliklerle yeni yılda umut, dayanışma ve birliktelik mesajı vermek istedik. Sosyal etkinlikler, hastalarımızın rehabilitasyon sürecine önemli katkılar sunuyor. Etkinliğimize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. Programa, Yüksekova Devlet Hastanesi Müdürü Osman Kaynar, Hastane Müdür Yardımcısı Neslihan Baki, Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.