ASAYİŞ - 11 Şubat 2026 Çarşamba 11:13

Karaman’da polisten kaçan alkollü sürücü kovalamaca sonucu yakalandı

A
A
A
Karaman’da polisten kaçan alkollü sürücü kovalamaca sonucu yakalandı

Karaman’da polisin ’dur’ ihtarına uymayarak kaçan alkollü sürücü, yaşanan kovalamaca sonucu yakalandı. Kovalamaca sırasında 2 polis aracına da çarparak hasar veren otomobilin bagajında kelepçe ve cop bulundu.


Olay, akşam saat 22.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Koçakdede Mahallesi Nizamiye Kavşağı yakınlarında yunus timlerinin uygulama noktasına yaklaşan A.A. yönetimindeki 68 KA 541 plakalı otomobil, ’dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Bunun üzerine kaçan aracın peşine takılan ekipler 20 dakikalık kovalamacanın ardından otomobili Cumhuriyet Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde önünü keserek yakaladı. Kovalamaca sırasında kaçan otomobilin sürücüsü 2 polis aracına da çarparak hasar verdi. Aracın sürücüsü A.A. ile yanında bulunan arkadaşı gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.


Şüpheli şahıslar, olay yerinde gazetecilerin "Polisten neden kaçtınız" sorusuna cevap vermedi. Polis tarafından araçta yapılan aramada ise kelepçe ve cop bulundu.


Sürücünün yapılan muayenesinde 2.19 promil alkollü olduğu ortaya çıkarken, sürücüye çeşitli maddelerden 30 bin lira ceza kesildi ve ehliyetine 6 ay süreliğine el konuldu.



Karaman’da polisten kaçan alkollü sürücü kovalamaca sonucu yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Otobüs kazasında ölenlerin kimlik tespit çalışmaları sürüyor Denizli-Aydın Otoyolu’nda meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği otobüs faciasında yakınlarını kaybeden aileler Denizli Adli Tıp Kurumu önünde toplandı. Kazada yaşamını yitirenlerin cenazelerinin, DNA incelemelerinin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edileceği öğrenildi. Denizli-Aydın Otoyolu’nun Tırkaz Mahallesi yakınlarında meydana gelen ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği otobüs faciasının ardından acılı ailelerin bekleyişi Denizli Adli Tıp Kurumu önünde sürüyor. İzmir-Antalya ekspres seferini yapan Pamukkale Turizm’e ait yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak bariyerlere çarpması ve ardından alev alması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri, olay yerindeki incelemelerin ardından Denizli Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı morguna kaldırıldı. Yapılan ilk belirlemelere göre kazada kaptan şoför Mustafa Fevzi Merdun ile yolculardan Merve Erik, Hayriye Arıkan, Civan Şen, Şen’in 9 aylık oğlu Eyüp Miraç Şen, Zehra Eyiol, Fatma Kartal ve Kırgızistan uyruklu Gültilay Bığa hayatını kaybetti. Acı haberi alan yakınları Denizli’ye gelerek Adli Tıp Kurumu önünde toplandı. Kurum bahçesinde ve girişinde bekleyen ailelerin büyük üzüntü yaşadığı görüldü. Edinilen bilgilere göre, hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmalarının kesin olarak tamamlanabilmesi amacıyla yakınlarından DNA eşleştirmesinde kullanılmak üzere kan örnekleri alındı. Kazada hayatını kaybeden kişilerin cenazeleri, yapılacak olan DNA incelemelerin ardından ailelerine teslim edileceği öğrenildi. Mustafa Fevzi Merdun idaresindeki 45 BAH 834 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yol kenarındaki demir bariyerlere çarptı. 125 metre bariyerleri altına alarak ilerleyen otobüsün ön kısmı parçalanırken, araçta henüz belirlenemeyen bir nedenle bir anda yangın çıktı. Yanana otobüsün geceyi aydınlatan alevleri yoldan geçen diğer vatandaşlar tarafından kaydedildi.
Samsun Başkan Kul: "Karadeniz’in en renkli yazı Terme’de yaşanacak" Samsun’un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede 5 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ’Terme Yaz Festivali’nin detaylarının netleştiğini belirterek, "Karadeniz’in en renkli yazı Terme’de yaşanacak. Konserler, festivaller, spor organizasyonları, çocuk etkinlikleri ve birbirinden güzel sürprizlerle dolu bir yaz için hazırız" dedi. Terme Belediyesi tarafından düzenlenecek ve bir ay boyunca devam edecek Terme Yaz Festivali’nin etkinlik takvimi açıklandı. Festival kapsamında ilçede konserlerden spor organizasyonlarına, kültürel etkinliklerden çocuk programlarına kadar çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek. Festival hazırlıklarıyla ilgili açıklamada bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’nin yaz aylarında Karadeniz’in en hareketli merkezlerinden biri olacağını ifade etti. Başkan Kul, "Terme’de yaz başlıyor. Konserler, festivaller, spor organizasyonları, çocuk etkinlikleri ve birbirinden güzel sürprizlerle dolu bir yaz için her şeyimizle hazırız. Bu yazın adresi belli; Terme" ifadelerini kullandı. Festival kapsamında Yalı Mahallesi Festival Alanı’nda kurulacak sahnede Sefo, Öykü Gürman, Kutsi, Niran Ünsal, Batuflex, Murat İnce, Şeyda Karadeniz, Aydan Kara, Ferhan ve Hakan Sarıcı ile Bulvar Ritim Atölyesi’nin sahne alacağı bildirildi. Etkinlik takviminde ayrıca 14 Haziran’da Geleneksel Rahvan Yarışı, 15 Haziran’da Terme Ot ve Lezzet Şenliği, 21 Haziran’da Dragon Bot Festivali, 28 Haziran’da 3. Gölyazı Kano Festivali, 3-5 Temmuz tarihlerinde Yeşilden Maviye Halk Oyunları Şenliği ve 5 Temmuz’da 3. Terme Açık Su Yüzme Yarışması’nın yer aldığı belirtildi. Festivalin ilçenin dört bir yanında gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Kul, "Yeşilinin kalbinde, mavinin derinliğinde sloganıyla yola çıktığımız festivalimizle hemşehrilerimize ve misafirlerimize unutulmaz bir dönem yaşatmak istiyoruz. Konserlerden spor müsabakalarına, çocuk şenliklerinden geleneksel yarışlarımıza kadar her yaşa ve her zevke hitap eden bir takvim hazırladık. Amacımız insanlarımızın birlikte güldüğü, birlikte eğlendiği ve güzel hatıralar biriktirdiği bir yaz yaşatmak" diye konuştu. Çocuklar ve gençler için de özel programlar hazırlandığını aktaran Başkan Kul, festival süresince çocuk etkinlikleri ve macera parkı yarışlarının devam edeceğini, ayrıca yerel yeteneklerin sahne alacağı ‘Sahne Senin’ etkinlikleri, tiyatro, sinema gösterileri ve çeşitli spor branşlarında organizasyonların düzenleneceğini ifade etti. Kul, tüm vatandaşları festivale davet ederek, "Bu yaz Terme’de sadece etkinlikler değil; dostluklar kurulacak, hatıralar birikecek, şehir yeniden birlikte nefes alacak. Tüm hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi bu büyük coşkuya ortak olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.