EĞİTİM - 11 Ocak 2025 Cumartesi 15:25

KMÜ’de “Medyanın Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu konferans

A
A
A
KMÜ’de “Medyanın Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu konferans

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Yeni Medya ve İletişim Bölümü ile Yeniler Öğrenci Topluluğu tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla “Medyanın Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu konferans düzenlendi.


Konferansın açılış konuşmasını Yeni Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Can ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı yaptı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Suat Gezgin gazeteciliğin geçmişi ve geleceği hakkında bilgi verdi.



“Yapay zeka ile geleneksel gazetecilik yavaş yavaş yok olmaya yüz tutuyor”


Prof. Dr. Suat Gezgin, yapay zeka haberciliği hakkında şu ifadeleri kullandı: “Yapay zeka olgusu gündemde, biliyorsunuz. Yapay zekanın gelişimiyle birlikte her şeyin kolaylaştığını söyleyebiliriz. Geleneksel gazetecilik ise yavaş yavaş yok olma süreci içerisinde yaşamaya devam ediyor. Elbette yarın bir gün gazeteci büyüklerimiz ve abilerimiz, ‘Geleneksel gazetecilik kesinlikle yok olmayacaktır’ diyebilir. Ancak ben inanıyorum ki yapay zeka ile geleneksel gazetecilik yavaş yavaş yok olmaya yüz tutuyor. Bunun sebebi, artık her şeyin dijitalleşme çerçevesinde çok daha kolaylaşmasıdır. Yapay zeka olgusunu daha bekleyin ve görün, neler çıkacak. Belki ben göremem ama sizler, yapay zekanın çeşitliliğinin farkına varacaksınız. Teknolojiye ayak uydurmak, gençler için çok önemli bir şey. Ancak bunu sınırlı kullanmak, topluma saygı göstermek, insanları sevmek ve hoşgörülü davranmak da bir o kadar önemlidir. İnsanların düşünce tarzları ne olursa olsun onlara saygı göstermek ve sevmek gereklidir. Bu bağlamda, dijitalleşme süreci içerisinde sosyalleşmeyi destekleyen çalışmalar sergilemek gerekir.”


Konferans, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’nın konuşmacı Prof. Dr. Suat Gezgin’e teşekkür belgesi takdiminin ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi. Programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Ada, KMÜ Genel Sekreter Yardımcısı Zihni Oğuz Şimşek, akademisyenler, gazeteciler ve öğrenciler katıldı.



KMÜ’de “Medyanın Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu konferans

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gönülleri ısıtan yakacak desteği Kocaeli’de yakacak desteği ödemeleri başlarken, ailelere kasım-nisan ayları arasında toplam 6 bin TL verilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerine katkı sağlamak amacıyla yakacak desteği ödemelerine başladı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen destek kapsamında, düzenli gıda yardımı alan ailelere kasım-nisan ayları arasında aylık bin TL, toplamda 6 bin TL yakacak desteği sağlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatları doğrultusunda yürütülen yakacak desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların 41 Su Nakit Kartlarına yatırılıyor. Destek programı kapsamında ilk ödeme kasım ayı için hak sahiplerinin kartlarına aktarılırken, ödemeler nisan ayına kadar 6 ay boyunca düzenli olarak devam edecek. Aylık bin TL destek veriliyor Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla, Kocaeli genelinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin kış aylarında yaşayabileceği ısınma sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Sağlanan yakacak desteğiyle vatandaşların kış mevsimini daha güvenli ve sağlıklı şartlarda geçirmesi amaçlanıyor. Yakacak desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası aracılığıyla alınıyor. Başvurular, uzman ekipler tarafından yapılan sosyal incelemelerin ardından değerlendiriliyor. Yardımın türü ve kapsamı ise Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu tarafından karara bağlanıyor.