SPOR - 28 Kasım 2017 Salı 16:32

Ziraaat Türkiye Kupası: Kars 36 Spor: 1 - Gençlerbirliği: 2

A
A
A
Ziraaat Türkiye Kupası: Kars 36 Spor: 1 - Gençlerbirliği: 2

Ziraat Türkiye Kupası 5.

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur mücadelesinde Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Kars 36 Spor, Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’ni ağırladı. Mücadeleyi Gençlerbirliği 2-1 kazandı.


Kars Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Abamüslüm Güven Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Hakan Ceylan, Baran Eraslan, Bersan Duran üçlüsü yönetti.


Güneşli ve sıcak havada oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekibin taraftarları yoğun ilgi gösterdi. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısında konuk ekip Gençlerbirliği 52. dakikada Murat Duruer’in attığı golle 1-0 öne geçti. Konuk ekip 68. dakikada Vedat Muric’in gölüyle durumu 2-0 yaptı. Bu dakikadan itibaren rakibinin üzerine giden Kars 36 Spor, 86. dakikada Burak Can Akıncı’nın attığı golle durumu 2-1’e getirdi. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca mücadele 2-1 Gençlerbirliği’nin üstünlüğü ile sona erdi.



Stat: Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Abamüslüm Güven


Hakemler: Hakan Ceylan xx, Baran Eraslan xx, Bersan Duran xx


Kars 36 Spor: Aykut xx, Yılmaz xx, Samet xx, Sarper Salih xx, Nazım Berat xx, Sabahattin xx, Abdurrahman x (Bouna Kante dk. 85 xx), Bulut xx, Nurettin xx, Şükrü Can x (Emrah dk. 68 xx), Hakan x (Burak Can dk. 85 xxx)


Yedekler: Oktay, Muhammed, Yusuf


Teknik Direktör: Hüsnü Kaçmaz


Gençlerbirliği: Taha Cengiz xx, Yıldırım Mert xx, Mehmet Taş x (Uğur Çiftçi dk. 46 xx), Aleksandar Scekic xx, Murat Duruer xx, Ndiaye x, Alper Uludağ xx, Zeki Yavru xx, Orhan Şam xx, Ahmet İlhan xx (Ahmet Oğuz dk. 83 ?), Vedat Muric xx


Yedekler: Numan Bostan, Alper Tatlısu


Teknik Direktör: Ümit Özat


Goller: Murat Duruer (dk. 52), Vedat Muric (dk. 68) (Gençlerbirliği), Burak Can Akıncı (dk. 86) (Kars 36 Spor)


Sarı Kartlar: Vedat Muric, Ndiaye, Ahmet İlhan, Aleksandar Scekic (Gençlerbirliği), Burak Can Akıncı (Kars 36 Spor)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ FÜ Zooloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Temizer: "Küresel ısınma ve ekolojik yapı değişti, yılan popülasyonu arttı" Elazığ’da yılanlar havaların ısınmasıyla ortaya çıkmaya başladı. Fırat Üniversitesi (FÜ) Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Akın Temizer, küresel ısınma ve ekolojik yapının değiştiğini, bu nedenle yılan popülasyonunun arttığını söyledi. Elazığ’da havaların ısınmasıyla ortaya çıkan yılanların sayısının artması, vatandaşları tedirgin ediyor. Özellikle ilkbahar aylarında, hem yılanların hem de insanların kırsal alanlardaki faaliyetlerinde ciddi bir artış yaşandığından insanların yılanlarla karşılaşma ihtimali son zamanlarda arttı. Daha çok sulak ve yeşillik alanlarda görülmeye başlayan yılanlar, vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Bazı yerlerde yerleşim yerlerinde görülmeye başlayan yılanlar, vatandaşların da zehirli olup olmadıklarını bilmemelerinden dolayı korkuya neden oluyor. Elazığ’da özellikle son bir ayda oldukça fazla görülmeye başlayan yılanların sayılarında artış yaşanırken, geçtiğimiz gün ise Karakoçan ilçesi Okçular köyü Avdelan mezrasında bir kişi yılanın sokması nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Akın Temizer, yaptığı açıklamada, "İklim değişikliğinden dolayı yılanların sayılarında bir artış yaşanıyor. Küresel ısınma ve ekolojik yapının değişmesinden dolayı yılan popülasyonunda yükselme oluyor. İlkbahar ayı doğum ayıdır. Çok tedirgin olacak bir durum yok. Özellikle köylerde ve tarlalarda çalışan insanların dikkat etmesi gerekiyor ve önlemleri alması gerekiyor" dedi.
Denizli Başkan Ertemur’dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Ertemur, “Emeğin ve dayanışmanın temsilcileri tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi. Pamukkale Belediye Başkanı Ali, Rıza Ertemur, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, emeğin onuru ve mücadelenin gücüyle dolu olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm emekçi kardeşlerimin hak ettikleri değeri bulduğu, adaletin ve eşitliğin hâkim olduğu bir dünyada birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Emeğin ve mücadelenin bayramı olan 1 Mayıs’ta tüm işçi kardeşlerimin yanında olduğumu belirtmek isterim. Alın teriyle, emekleriyle toplumumuzu şekillendiren her bir işçinin hak ettiği değeri görmesi ve insanca yaşam şartlarına kavuşması için var gücümüzle çalışacağız ve çalışıyoruz. Ülkemize gelen baharla birlikte, bu 1 Mayıs’ında bir dönüm noktası olmasını temenni ederek, işsizliğin net çözüme kavuştuğu, iş cinayetlerinin sona erdiği, işçi kardeşlerimizin sömürülmesinin sona erdiği, gelir dağılımının düzeltildiği, çalışma şartlalarının iyileştirildiği, emeğin karşılığının alındığı, üretim ve üretenden yana olan Türkiye hayaline kavuşmamıza vesile olmasını diliyorum. Bu düşüncelerle, emeğin ve dayanışmanın temsilcileri tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”
Afyon Başkan Köksal, Afyonkarahisar Belediyesinin borcunu açıkladı: Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, göreve geldikleri andan itibaren belediyede 1 milyar 574 milyon 884 bin 596 TL’lik bir borçla karşılaştıklarını dile getirerek, “Biz bu yüksek borcu halleder ve buradaki bütün vatandaşlarımıza da en güzel şekilde hizmet ederiz. Belediyenin gelirlerini 3-4 kişiye, Suriyelilere değil bütün hemşehrilerimize hizmet için harcayacağım” dedi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Başkan Köksal, Afyonkarahisar Belediyesinin borçlarının yaptırdığı pankart ile belediye binasına astırdı. Ardından borçlar ve yapacakları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Köksal, “Seçimler öncesinde şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceğimizin sözünü vermiştik. Mazbatamızı aldıktan sonra belediyemizin mali durumu ile ilgili bir bağımsız denetçi ile görüşerek mali durum tespiti yapılmasını istedik. Borç tablomuzu belediye binamızın dışına ve içerisine asacağız. Buna göre güncel borç toplamımız 1 milyar 574 milyon 884 bin 596 TL’dir. Sizlerin bizlere olan güveni ve sabrıyla her tülü zorluğu aşacağımızı biliyoruz. Söz verdiğimiz gibi gece ve gündüz demeden, yorulmak bilmeden çalışıp belediyenin borçlarını azaltıp, gelirleriniz arttıracağız” dedi. “Harcadığımız her kuruşun hesabını verecek, şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz” Amaçlarının Afyonkarahisar’ı daha yaşanabilir kılmak olduğunu ifade eden Başkan Köksal açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Afyonkarahisar’ımızı daha güzel kılmak için gerekli yatırımların yapılmasına teşvik edeceğiz. Yemişler içmişler faturaların ödenmesini bize bırakmışlar. Biz bu yüksek borcu halleder ve buradaki bütün vatandaşlarımıza da en güzel şekilde hizmet ederiz. Belediyenin gelirlerini 3-4 kişiye, Suriyelilere değil bütün hemşehrilerimize hizmet için harcayacağım. Harcadığımız her kuruşun hesabını verecek, şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz. Her şey daha güzel bir Afyonkarahisar için.”