GENEL - 19 Nisan 2019 Cuma 13:08

Kars Adliyesi çalışanlarından Kızılay’a anlamlı kan bağışı

A
A
A
Kars Adliyesi çalışanlarından Kızılay’a anlamlı kan bağışı

Kars Adliyesi çalışanları, "Bir Kan, Üç Can" kampanyası çerçevesinde kan bağışında bulundu.

Kars Adliyesi çalışanları, "Bir Kan, Üç Can" kampanyası çerçevesinde kan bağışında bulundu.


Türk Kızılay’ı Kan Merkezi tarafından Kars Adliye Sarayına kan bağışı standı kuruldu. Kars Adliye Sarayının zemin katında kurulan kan bağışı standında hakim, savcı, avukat ve adliye personeli kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi.


Kars Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün katkılarıyla Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Komisyon Başkanlığı ve Türk Kızılay’ının destekleriyle düzenlenen kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü.


Kan bağışında bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yapan Adalet Komisyon Başkanı Soner Fevzi Vurur, "Adliyemiz için önemli bir gün, bizim için gurur verici bir gün. Farkında olmadan hayat kurtardığımızı düşünüyoruz. Daha doğrusu farkında olarak hayat kurtarıyoruz. Herkesi kan vermeye davet ediyoruz" dedi.


Kars Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürü Gülay Gül, "Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında böyle bir kampanya gerçekleştirmek istedik. Başsavcımız, Komisyon Başkanımız ve Kızılay’ımızın destekleriyle böyle bir kampanya başlattık. İnşallah Kars için faydalı olur ve herkesi kan bağışı yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.


Öte yandan Kars Adliye Sarayında Türk Kızılayı tarafından kurulan kan bağışı standına gelen adliye çalışan kan bağışında bulunuyor. Kan bağışı standının saat 17.00’e kadar açık kalacağı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Bağımlılıkla mücadele için pedal çevirdiler Kastamonu’da düzenlenen 11. Yeşilay Bisiklet Turu’na katılan vatandaşlar, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam için pedal çevirdi. Sporun ve sağlıklı yaşam bilincinin arttırılması amacıyla, 81 ilde eş zamanlı olarak 11.’si düzenlenen Yeşilay Bisiklet Turu’na, Kastamonu’da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu ortaklığında gerçekleştirilen organizasyon çerçevesinde, Kastamonu’da düzenlenen tura, 250’dan fazla vatandaş katıldı. İl merkezindeki Kışla Parkı’nda toplanan bisikletliler, Sinanbey Kavağı’ndan dönerek Cumhuriyet Meydanı’na vardı. Meydanda turun sonlanmasının ardından vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi. "Amacımız sağlıklı bir yaşam için vatandaşa farkındalık oluşturmaktı" Amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Yeşilay Kastamonu Şube Başkanı Mesut Şeker, “Biz Yeşilay Cemiyeti olarak bağımlılıkla mücadele için her türlü etkinliği yapıyoruz. 2011 yılından bu tarafa da bisiklet turlarını, sağlıklı bir yaşam için, farkındalık için gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 11’incisini gerçekleştirdik. Kastamonu’da güzel bir etkinlik oldu. Buradaki amacımız sağlıklı bir yaşam için vatandaşa farkındalık oluşturmaktı. 250’den fazla katılımcı oldu. İnşallah amacına ulaşmıştır. Katılımcılarla Kışla Parkı’nda başladık, Sinanbey Kavşağı’ndan dönerek Cumhuriyet Meydanı’nda turumuzu bitirdik. Bir yarış değil, amacımız bisiklet kullanarak vatandaşlara bağımlıkla mücadele kapsamında yapılan etkinlikleri gösterebilmekti” dedi.