ASAYİŞ - 20 Mayıs 2019 Pazartesi 12:27

Küçük Nurcan gözyaşları arasında toprağa verildi

A
A
A
Küçük Nurcan gözyaşları arasında toprağa verildi

Kars’ta 12 Mayıs Pazar günü kaybolan ve 8 gün sonra dün cesedi bulunan Nurcan Sade’nin cenazesi, gözyaşları arasında Ortakale köyünde toprağa verildi.

Kars’ta 12 Mayıs Pazar günü kaybolan ve 8 gün sonra dün cesedi bulunan Nurcan Sade’nin cenazesi, gözyaşları arasında Ortakale köyünde toprağa verildi.


Dün otopsi işlemleri için Erzurum Adli Tıp Kurumu’na getirilen 3 yaşında ki Nurcan Sade’nin cenazesi yapılan otopsinin ardından aile bireyleri tarafından teslim alınarak Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Ortakale köyüne götürüldü.


Cenazeyi karşılayan yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Küçük Nurcan Sade, gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi.


Sarıkamış’a 79 kilometre uzaklıktaki Ortakale köyünde oturan Yadigar ve Hayrettin Sade çiftinin 8 çocuğundan 7’ncisi olan Nurcan, 12 Mayıs Pazar günü saat 12.00 sıralarında, evlerinin önünde arkadaşlarıyla oynarken kayboldu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi, Artvin İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı dalgıçlar, Ulusal Medikal Kurtarma ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri ve korucular gelerek arama ve kurtarma çalışması başlattı. İz takip köpeği ’Atak’ın da kullanıldığı arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı.


Üçüncü gün eteği bulunmuştu


3’üncü günde yapılan aramalarda, Nurcan Sade’nin köye yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta, dere kenarında eteği bulundu. Küçük Nurcan’ın suya düşme ihtimali üzerine dalgıçlar derede, JAK ve AFAD ekipleri kıyıda arama başlattı.


Altıncı günde ayakkabısı dereden çıkarıldı


3 yaşındaki Nurcan Sade’yi arama çalışmalarının 6’ncı gününde ise ayakkabısının teki bulundu. Ayakkabısının bulunduğu noktaya kadar uzanan bölgede arama yapmak için 3 gruba ayrılan ekipler derede ve kıyıda yapılan aramalardan yine sonuç çıkmadı.


Sekizinci günde acı haber geldi


Nurcan Sade’yi arama çalışmalarında 8’nci günde acı haber geldi. Ekipler, minik Nurcan’ın cansız bedenini kayalıklara takılı buldu. Nurcan’ın cansız bedeni, eteğinin bulunduğu noktanın biraz aşağısında JAK timleri tarafından sudan çıkarıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.