YEREL HABERLER - 04 Ocak 2012 Çarşamba 12:40

KARS AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU’NDA MESLEK EDİNME KURSLARININ AÇILIŞI YAPILDI

A
A
A
KARS AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU’NDA MESLEK EDİNME KURSLARININ AÇILIŞI YAPILDI

Kars Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda tadilatı tamamlanan Sosyal Yaşam Alanı Binası’nın ve meslek edindirme kurslarının açılışı yapıldı.
Törene katılan Kars Valisi Vali Ahmet Kara, burada yaptığı konuşmada; “Ceza infaz kurumunda sadece hükümlülerin cezalandırılması değil, aynı zamanda meslek öğrenerek topluma kazandırılmalarının temin edildiğini, bunun hükümlülerin geleceği açısından çok önemlidir” dedi.
Emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ahmet Kara, daha sonra Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mahmut Okumuş’tan kurum hakkında bilgi aldı.
Mahmut Okumuş, Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda şu an itibariyle yaklaşık olarak 700 dönem arazi üzerine kurulmuş olup 59 hükümlüyü misafir ettiklerini belirterek, “Açık ceza infaz kurumu tarafından tadilatı yapılan sosyal yaşam alanında, sinema salonu, berber salonu, terzi, bilgisayar odası, mescit, kütüphane ve ziyaretçi salonu bulunmaktadır. Açık Ceza İnfaz Kurumumuzda ayrıca hükümlülerin yeniden suç işlemelerini önlemek, onları topluma kazandırmak ve tahliye olduklarında topluma uyumlarını sağlamak için iş ve meslek edindirme kursları verilmektedir. Hükümlüler için bilgisayar, berberlik, boyacılık dallarında üç adet iş ve meslek edindirme kursları açılmış olup bu kurslardan 45 hükümlü faydalanmaktadır. Hükümlüler burada hem meslek öğrenmekte hem de sigortaları yatırılarak günlük olarak ta ücret almaktadırlar. Bu kursların toplam maliyeti ise 45.000 TL dir. Besicilik faaliyeti olarak ceza infaz kurumuna bugün itibarı ile 21 adet büyükbaş hayvan alınmış olup, bu sayı iki yüz’e tamamlanacaktır. Tam kapasite ile çalışıldığında Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan tüm ceza infaz kurumları ile ilimizde bulunan resmi kurumların et ihtiyacının karşılanması planlanmaktadır” diye konuştu.
Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü de, 2012 yılının Kars’ta adalet hizmetleri açısından atılım yılı olacağını kaydetti. Başsavcı Mustafa Köylü, özetle şunları söyledi:
“Yeni Adliye Sarayı ihalesi yapıldı. Temel atma törenini de önümüzdeki bahar aylarında yapmayı planlamaktayız. Yeni Kapalı Ceza İnfaz Kurumu için de Adalet Bakanlığı tarafından Ocak ayında ihale yapılacak ve temel atma töreninin önümüzdeki ilkbahar aylarına yetiştirilmeye çalışılacak. Yeni cezaevi 700 kişilik ‘T’ tipi modern bir bina olacak. Cezaevini Ani yolunun 5. Kilometresinde bulunan Adalet Bakanlığına tahsis edilmiş arsa üzerine yapacağız. Bu hizmetlerle birlikte 2012 yılının Kars Adalet Hizmetlerinin insana yakışır, çağdaş ve uluslararası standartta verilmesi açısından atılım yılı olacaktır.”
Yapılan törene Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Kars Adliyesi Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile bazı kurum amirleri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.