- 18 Eylül 2021 Cumartesi 11:15

Hayvan yetiştiricilerine yönelik seminer düzenlendi

A
A
A
Hayvan yetiştiricilerine yönelik seminer düzenlendi

Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası (VHO) Ardahan’da büyükbaş hayvan yetiştiricilerine seminer düzenledi.

Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası (VHO) Ardahan’da büyükbaş hayvan yetiştiricilerine seminer düzenledi.


Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası, Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hanak İlçe Müdürlüğü ve Veteriner Hekimlik ve Halk Sağlığı Derneği (VEHADER) işbirliğiyle Ardahan’ın Hanak ilçesinde büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik sertifikalı online seminer düzenleyerek bilgilendirdi.


Seminerin modeasyonunu Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Ulaş Acaröz ile Hanak İlçe Tarım Orman Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Akın Saraçoğlu yaptı.


Seminerde yetiştiricilere Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Prof. Dr. Yavuz Öztürkler "Ardahan Bölgesinde suni tohumlama faaliyetlerinin durumu ve yaygınlaştırılmasının önemi" konusunu, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Prof. Dr. Mitat Şahin şarbon hastalığı konularında değerli bilgiler verdi. Seminere destek veren Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül, Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Katok katıldı.


Seminer sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan VHO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül, “Ülkemizin en önemli büyükbaş hayvan yetiştiriciliği bölgelerinden biri Ardahan’ın Hanak ilçesinde yetiştiricilerimize birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.


Ödül, “Bölge büyükbaş hayvan yetiştiricilerimizin büyükbaş hayvancılıkta verimliliği arttıracak ıslah çalışmalarından suni tohumlama uygulamalarının yaygınlaştırılmasının önemi ile zoonoz karakterli ve bölgemizde yaygın olarak görülen şarbon hastalığı konusunda hayati bilgiler aldığı bu seminere katkı verme fırsatı bulduğumuz ve Odamızın bu konulardaki görüş ve önerilerini aktarabildiğimiz için çok mutluyuz. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinin akademik bilgi birikimini bölgemiz yetiştiricileri ile bir araya getirmeye yönelik bu gibi seminerlere katkı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Ödül, seminere destek veren tüm kişi ve kurumlara da teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Eski Bulgaristan Başbakanı Denkov: “Vatandaşlık başvurularının bir an önce değerlendirilmesi hususunda çalışmaya hazırız” Eski Bulgaristan başbakanları Nikolay Denkov ve Kiril Petkov, Bursa’daki Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni (BAL-GÖÇ) ziyaret etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı toplantıda vatandaşlık başvuru süreci ve geçmişte yaşanan asimilasyon politikaları sorunu konuşuldu. Eski Bulgaristan başbakanları Nikolay Denkov ve Kiril Petkov, bir dizi ziyaret için Bursa’ya geldi. Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimini ziyaret eden Denkov ve Petkov, yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldı. BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Bulgaristan göçmeni Türklerin sıkıntılarını dile getirirken en çok şikayetlerden birinin Bulgaristan vatandaşlığı başvurusunda yaşanılan zorlu süreç olduğunu söyledi. Bu konu hakkında çalışma yapılmasını dilediklerini belirten Balkan, geçmişte Türklere asimilasyon uygulayanların yıllardır ceza almadığını da ifade etti. "Başvuru sürecinin zorluğu dijitalleşmemekten kaynaklanıyor" Bulgaristan vatandaşlığındaki başvuru sürecinin sadece Türklere yönelik bir sorun olmadığını, tüm dünyadan benzer şikayetler aldıklarını aktaran eski Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, “İnsanların yapmış olduğu vatandaşlık başvurularının bir an önce değerlendirilmesi hususunda çalışmaya hazırız. Fakat bunun sadece Türkiye’ye yönelik bir durum olduğunu düşünmeyin. Biz aslında Bulgaristan’ın bütün dünyadaki konsolosluklarında benzer şikâyetleri alıyoruz. Bütün dünyadaki Bulgar vatandaşları, özellikle vatandaşlık şikayetlerini bizlere iletmekteler. Bu problemin dijitalleşme sıkıntısından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz ve bu hizmetleri gerçekleştirme sürecinin gereksiz bazı konularla uzatıldığı gibi bir inanış oluşuyor. Bu konuda çalışıp bir an evvel dijitalleşme ve süreçlerle ilgili belirli bir süre içerisine alınarak halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. “Benim ailem de bu sıkıntıları yaşadı” 80’lerde Türklerin yaşadığı sıkıntıları kendi ailesinin de yaşadığını belirten Kiril Petkov ise, “Yaşanan olaylardan sonra neden hala ceza alan yok diye sordunuz. Bu insanlar benim aileme de bu sıkıntıları yaşattığı için beni de kişisel olarak incitmekte ve hala ben de bunu sorguluyorum. Bu süreçte aslında yapmak istediğimiz şey insanların belirli bir siyasi oluşum tarafından kullanılmasını engellemek. Çünkü onlar siyasi faaliyetlerini insanlara yardım için kullanmaktan ziyade kendi çıkarları için kullanıyorlar. Biz buradaki kurumlarla beraber, siyasi oluşumlarla beraber yolsuzluk zincirinin sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz. Bunun değiştirilmesini istiyoruz. Bu şekilde kapsamlı bir demokratikleşme süreci sağlayabiliriz. Bunlar geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilebilecek bir şey değil. Biz bunları yenilikçi bir yolla yapmak istiyoruz” dedi.