ASAYİŞ - 08 Aralık 2022 Perşembe 11:53

Kars’ta uyuşturucu tacirlerine darbe

A
A
A
Kars’ta uyuşturucu tacirlerine darbe

Kars’ta polisin son bir haftada düzenlendiği operasyonlarda uyuşturucu ticareti yapan 3’ü kadın 8 kişi gözaltına alındı.

Kars’ta polisin son bir haftada düzenlendiği operasyonlarda uyuşturucu ticareti yapan 3’ü kadın 8 kişi gözaltına alındı.


Kars İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ve Kağızman ilçesinde torbacı olarak tabir edilen sokak satıcıları ve


uyuşturucu madde satıcılarına yönelik son 1 haftada üst üste operasyonlar düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda 301,56 gram metamfetamin, 186,36 gram toz esrar, 8,58 gram kubar esrar, 5 ecstasy hap, 1,38 gram afyon sakızı, 1,03 gram skunk, 4 hassas terazi, 2 rulo alüminyum folyo, 7 cam aparat, 2 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör ve 53 fişek ele geçirildi. 3’ü kadın 8 kişi gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, Ç.G. (34), E.Ç. (32), Ö.Ç. (30) adlı kadınlar ve C.Ç. (29) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu’da otomobil 150 metre yüksekten uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı Kastamonu’da bir otomobilin yaklaşık 150 metre yükseklikten uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Kazada yaşamını yitiren gencin, nişan hazırlıkları yapmak için ilçeye geldiği öğrenildi. Kaza, Kastamonu-İnebolu kara yolu Soluğan köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İnebolu istikametine seyir halinde olan Emirhan Şahin (25) idaresindeki 37 ND 152 plakalı otomobil, yoğun sis sebebiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde uçuruma yuvarlandı. Yaklaşık 150 metre sürüklenen otomobilin sürücüsü ile araçta bulunan Medine D. (21), ablası Mukadder Beyza D. (20) ve kardeşi Berat D. (14) yaralandı. Ekipler yaralıları kurtarmak için zamanla yarıştı Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma, AFAD, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta bulunan yaralıları kurtarmak için çalışma başlattı. Zorlukla aracın bulunduğu alana inen ekipler, yaralıları otomobilden çıkardı. Daha sonra olay yerine çağrılan çekicinin vinç halatı kullanılarak yaralıların bulunduğu sedyeler yola çekildi. Sürücü hayatını kaybetti Ekiplerin yoğun çabaları neticesinde yamaçtan çıkarılan Medine D., Mukadder Beyza D. ve Berat D., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sürücü Emirhan Şahin’in ise olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Nişan hazırlıkları için gelmiş Kazada hayatını kaybeden Emirhan Şahin’in, nişan hazırlıkları için Diyarbakır’dan Kastamonu’nun İnebolu ilçesine geldiği öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatılırken, ekipler şarampoldeki aracın çıkarılması için de vinç yardımıyla çalışma başlattı.