YEREL HABERLER - 11 Mart 2014 Salı 11:44

Kars’ta 27 Bin Öğrenciye 563 Bin 244 Adet Süt Dağıtıldı

A
A
A
Kars’ta 27 Bin Öğrenciye 563 Bin 244 Adet Süt Dağıtıldı

IŞIK ÇAPANOĞLU
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilk olarak 2011-2012 eğitim öğretim yılında uygulamaya başladığı ‘Okul Sütü Programı’ 3. yılında da devam ediyor. Kars’ta 27 bin 760 öğrenciye ‘Okul Sütü Programı’ kapsamında 563 bin 244 adet süt dağıtımı yapıldı.
Konuyla ilgili olarak Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Programın amacı anasınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt tüketme alışkanlığı kazandırarak yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak, sağlıklı büyümelerine ve gelişmelerine yardımcı olmaktır. Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortak katılımlarıyla program 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde uygulanmaya başlanmıştır” denildi.
Açıklamada, “Program kapsamında haftada üç gün Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere güvenilir, sağlıklı 200 ml ambalajlarda yağlı UHT süt dağıtılmaya başlanmıştır. Türkiye genelinde yaklaşık 6 milyon 330 bin öğrenciye 303 milyon kutu süt dağıtılıyor.Kars’ta bugün itibari ile 414 okulda 27 bin 760 öğrenciye toplamda 563 bin 244 adet süt dağıtımı gerçekleştirildi. Program kapsamında Kars’ta toplam 1 milyon 384 bin adet süt dağıtımı yapılacak” ifadelerine yer verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’nin yüksekleri 5 Mayıs’ta beyaza büründü Gümüşhane il genelinde dün etkili olan yağmur yağışı yüksek kesimlerde gece yerini kar yağışına bıraktı ve günler sonra yüksek kesimler yeniden beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerinde sarı uyarı verdiği Gümüşhane’de beklenen kar yağışı gerçekleşti. Kentin yüksek kesimleri beyaz gelinliğini yeniden giydi. Dün akşama kadar devam eden ve kent merkezinde metrekareye 26 kilogram yağışın düştüğü Gümüşhane’de sabaha karşı yağmur yağışı yerini kar yağışına bıraktı. Bazı noktalarda kar kalınlığı 5 santimetreyi geçerken, kar yağışının bu gece de devam etmesi bekleniyor. Merkeze bağlı Yağmurdere Vadisi’nde yer alan köylere ulaşımı sağlayan 2 bin 280 metre rakımlı Kostan Dağı geçidinde kar ve tipi etkili olurken denizden 2 bin 24 metre yükseklikte yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı’nda ise kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarındaki “Zigana’nın nazar boncuğu” olarak nitelendirilen Limni Gölü’nde yağışın ardından gölün etrafını sarmalayan çam ağaçları beyaz örtüyle kaplanırken eşsiz bir manzara oluştu. Tesis işletmecisi Mustafa Eroğlu, her yıl olduğu gibi Hıdırellez gününe denk gelen 5 Mayıs tarihinde yine kar yağışı gerçekleştiğini belirterek, “Akşamdan itibaren şiddetli yağışın ardından gerçekleşen kar yağışıyla beyaz örtüye büründü. Her yıl Gümüşhane’nin yüksek kesimleri ve Limni Gölü böyle bir kar yağışı gerçekleşiyor. Bu yıl da yine aynısı oldu. Kar yağışının ardından ortaya çıkan güzel görüntüyü gelen turistler görebiliyor” dedi.