GÜNDEM - 23 Haziran 2024 Pazar 14:14

Arpaçay’da mesire alanı temizlendi

A
A
A
Arpaçay’da mesire alanı temizlendi

Çıldır Gölü kenarında bulunan Kütük Ev Mesire Alanı çöplerden arındırıldı, genel temizliği yapıldı.


Yaz aylarının gelmesiyle vatandaşlar tarafından piknik alanı olarak kullanılan Kars Arpaçay’a bağlı Çanaksu köyü sınırlarında Çıldır Gölü kenarında bulunan Kütük Ev Mesire alanının genel temizliği, çöplerin toplanması ve dezenfekte yapılması için Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanlığı işbirliği yaptı. Yapılan işbirliği ile mesire alanı baştan aşağıya temizlendi. Çöpleri alındı, zararlı otlardan arındırıldı. Toplanan çöpler ise belediye ait kamyonlara doldurularak çöp döküm sahasına götürüldü.


Mesire alanında yapılan çalışmaları Kaymakam Muhammed Burak Akköz ile Belediye Başkanı Zeki Elma da yerinde gördü. Bizzat çalışmalara eşlik eden Akköz ile Elma vatandaşlardan mesire alanını temiz kullanmalarını istedi. Kaymakam Akköz ile Başkan Elma daha sonra bölgeden ayrıldı.



Arpaçay’da mesire alanı temizlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Profesyonel liglerde 2026-2027 sezon planlamaları belirlendi TFF Yönetim Kurulu; Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig, Nesine 2. Lig ve Nesine 3. Lig’de 2026-2027 sezon planlamalarını belirledi. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Trendyol Süper Lig 14, 15, 16 ve 17 Ağustos 2026 tarihlerinde başlayacak ve ligin ilk yarısı 18, 19, 20 ve 21 Aralık 2026 tarihlerinde oynanacak olan 16. hafta müsabakaları ile sona erecek. İkinci yarı 15, 16, 17 ve 18 Ocak 2027 tarihlerinde oynanacak olan 17. hafta müsabakalarıyla başlayacak ve sezon 23 Mayıs 2027 tarihinde sona erecek. Trendyol 1. Lig’de sezon 7, 8, 9 ve 10 Ağustos 2026 tarihlerinde başlayacak ve 18, 19, 20 ve 21 Aralık 2026 tarihlerinde oynanacak olan müsabakalar sonrasında devre arası verilecek. İkinci yarı 8, 9, 10 ve 11 Ocak 2027 tarihlerinde oynanacak olan müsabakalarla başlayacak ve normal sezon 8 Mayıs 2027 tarihinde sona erecek. Trendyol 1. Lig’de 5, 10, 26 ve 34. hafta müsabakaları hafta içi oynanacak. Nesine 2. Lig’de sezon, 5-6 Eylül 2026 tarihinde başlayacak ve ilk yarı 20 Aralık 2026 tarihlerinde sona erecek. İkinci yarı 16 Ocak 2027 tarihinde başlayacak ve normal sezon 24 Nisan 2027 tarihinde sona erecek. Nesine 2. Lig’de 12, 24 ve 29. hafta müsabakaları hafta içi oynanacak. Nesine 3. Lig’de sezon, 5-6 Eylül 2026 tarihinde başlayacak ve ilk yarı 20 Aralık 2026 tarihinde sona erecek. İkinci yarı 16 Ocak 2027 tarihinde başlayacak ve normal sezon 24 Nisan 2027 tarihinde sona erecek. Nesine 3. Lig’de 11, 22 ve 28. hafta müsabakaları hafta içi oynanacak. Trendyol 1. Lig, Nesine 2. Lig ve Nesine 3. Lig’de sezon sonunda oynanacak olan play-off müsabakalarına ilişkin tarihlerin daha sonra ilan edileceği belirtildi.
Artvin TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu. Artvin Fen Lisesi’nde "TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı" kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü. Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı. Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada "Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek" ifadelerini kulandı.
Balıkesir Körfez turizminde dev atak Almanya’dan Koca Seyit Havalimanı’na uçuşların artmasıyla birlikte, bölge turizmini canlandırmak için dev bir operasyon başlatıldı. Alman ve Rus acente temsilcilerini Edremit Körfezi’nde ağırlayan Edremit Ticaret Odası ve TURSAB Balıkesir Çanakkale Bölge Temsilciliği, bölgeyi Antalya ve Alanya’ya alternatif "yeni destinasyon" olarak dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Balıkesir’in Edremit Körfezi, Avrupa pazarında hak ettiği payı almak için kapılarını yabancı seyahat acentelerine açtı. TURSAB Balıkesir-Çanakkale Bölge Başkanlığı, Edremit Ticaret Odası ve COOP TRR (Turizm Acenteleri Birliği) iş birliğiyle düzenlenen organizasyon kapsamında; Almanya, Rusya ve Avrupa’nın çeşitli noktalarından gelen acente temsilcileri bölgenin tarihi, doğası ve tesislerini incelemek üzere 1 haftalık tura başladı. "Uçuşlar sadece yolcu değil, turist taşımalı" TURSAB Balıkesir Çanakkale Bölge Başkanı ve Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ergün, Almanya uçuşlarındaki artışın turizm hareketliliğine dönüşmesi gerektiğini vurguladı. Ergün, "Acentelerimizi 1 hafta boyunca bölgemizde ağırlayacağız. Tesislerimizi, tarihimizi ve kültürümüzü yerinde göstereceğiz. İlerleyen aşamada kendilerine hazır tur paketleri sunacağız. Amacımız, bu uçuşların sadece bir ulaşım aracı olarak kalmaması, bölgedeki turist sayısını ve beklentisini artırmaktır" dedi. "Edremit kabuğundan çıkıyor" COOP TRR Genel Başkan Yardımcısı Halil Yalçın ise Edremit Körfezi’nin Türkiye’nin ilk destinasyon alanlarından biri olduğunu hatırlatarak, "Maalesef yıllar içinde bölge kabuğuna çekilmiş ve dışarıyla teması kesmiş. Biz Türkiye’nin ilk turizm alanı olan bu körfezi yeniden canlandırmak istiyoruz. Alman, Rus ve Türk acentelerle birlikte buradayız. Tanıtım için taşın altına elini koyan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu güzellikleri yeniden dünyaya tanıtacağız" ifadelerini kullandı. "Türkiye sadece Antalya ve Alanya’dan ibaret değil" COOP TRR Almanya Müdürü Tatjana Kabadayı, özellikle Almanca ve Rusça konuşan acenteleri bölgeye getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Kabadayı, "Türkiye’nin farklı bir yüzünü; termal otellerini, Kaz Dağları’nı ve denizini göstermek istiyoruz. Sağlık turizmi ve kültür turları için buradayız. Avrupalı turiste Türkiye’nin sadece Antalya ve Alanya’dan ibaret olmadığını, buraların zengin kültürünü kanıtlamak amacındayız" diye konuştu. Heyet, 1 hafta sürecek program kapsamında Kaz Dağları’ndan termal tesislere, antik kentlerden kıyı bölgelerine kadar geniş bir rotada incelemelerde bulunacak.