ASAYİŞ - 18 Şubat 2026 Çarşamba 11:46

Çatıdan düşen kar kütlesinden saniyelerle kurtuldu

A
A
A

Kars’ta evinin önündeki kar birikintilerini temizleyen şahsın düşen devasa kar kütlesinin altında kalmaktan saniyelerle kurtulduğu anlar kameraya yansıdı.

Sarıkamış ilçesine bağlı Çamyazı köyüne ziyarete giden şarküteri işletmecisi Canip Tosun, tek katlı evinin önünde biriken karları temizleyen Orhan Atagün’ü gördü. Tosun, o anları kayda aldığı sırada çatıdaki dev kar kütlesi büyük bir gürültüyle kaymaya başladı. Atagün, kar kütlesinin altında kalmaktan son anda koşarak kurtuldu. Cep telefonu kamerasıyla çektiği görüntüler sosyal medyada viral olan Canip Tosun, yaşadıklarını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Tosun, "Biz Orhan amcanın yanına gittik Çamyazı köyüne. Orhan amca sabahın erken saatlerinden yaklaşık saat 14.00’e kadar kar temizlemişti. Bayağı yorulmuştu. Biz de dedik ki bu emeği ölümsüzleştirelim, videoya çekelim. Tam videoya çekerken o arada çatıdan kar düştü. Kar düşünce Orhan amca da refleks ile geri çekildi. Eli cebinde, ‘Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz’ dedi. Ama halbuki o sözü her şeyi anlatıyordu. O duruşunu hiç bozmadı. Sarıkamış’ın insanı üretir, emek verir. Biz de o emeğin bir parçasıyız" dedi.

Muhammet Sefa Çetinkaya

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Glütensiz gıda paketi desteğinde müracaatlar başladı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin çölyak hastalarının sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi için vereceği glütensiz gıda paketi desteği müracaatları başladı. Başvurular, 28 Şubat 2026 Cumartesi gününe kadar sürecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi, yüksek maliyetli glütensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan ihtiyaç sahibi çölyak hastalarını bu yıl da yalnız bırakmıyor. Dar gelirli ailelerin glütensiz ürünlere ulaşmasını kolaylaştırmayı hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bu kapsamda glütensiz gıda paketi desteği projesini hayata geçirdi. Ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak hastalarının, yüksek maliyetli gıdalara erişimini kolaylaştırmak amacıyla başlatılan glütensiz gıda paketi desteğine www.denizli.bel.tr adresindeki "Başvurular" sekmesi ile https://apps.denizli.bel.tr/glutensizgidayardimibasvuru/ adresinden online olarak başvuru yapılıyor. Başvurular, 28 Şubat 2026 Cumartesi gününe kadar sürecek. Şartları taşıyan herkes desteklerden faydalanabilir Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek" diyerek bu yolculuğa çıktıklarını hatırlattı. Başkan Çavuşoğlu, "Sosyal desteklerimize başvurmanın şartları var. Denizli’de yaşayıp da bu şartları kim taşıyorsa bu desteklerden faydalanabilir" dedi. Paylaşmayı ve dayanışmayı hayatın her alanına yaymaya devam ettiklerini kaydeden Çavuşoğlu, çölyak hastalarının glütensiz gıdaya erişiminin maliyetli bir süreç olduğunu, özellikle dar gelirli ailelerin bu konuda büyük zorluk çektiğini ifade ederek, "Amacımız bir nebze de olsa hastalarımızın mutfağındaki eksikleri tamamlamak ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmektir" dedi.
Denizli Çameli Belediyesinden Ramazan öncesi marketlere sıkı denetim Ramazan ayı öncesinde ilçedeki marketlerde kapsamlı denetim gerçekleştiren Çameli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fiyat etiketi, son tüketim tarihi ve hijyen kurallarını mercek altına aldı. Çameli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ilçe genelinde faaliyet gösteren marketlerde denetimlerini artırdı. Vatandaşların güvenli ve sağlıklı alışveriş yapabilmesi amacıyla gerçekleştirilen kontrollerde birçok başlık titizlikle incelendi. Denetimlerde raf ve kasa fiyatlarının uyumu kontrol edilirken, ürünlerin son tüketim tarihleri, depolama ortamları ve hijyen standartları detaylı şekilde gözden geçirildi. Ayrıca ürün etiket bilgilerinin mevzuata uygun olup olmadığı ve iş yerlerinin genel düzeni de denetim kapsamına alındı. Temel gıda ürünlerinde herhangi bir fiyat artışı ya da tüketiciyi mağdur edecek uygulamaların önüne geçmek amacıyla işletme yetkililerine gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Zabıta ekipleri, yürürlükteki kuralları hatırlatarak hem tüketici haklarının korunması hem de haksız rekabetin önlenmesi konusunda uyarılarda bulundu. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, vatandaşların huzurlu ve sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmesi için denetimlerin belirli aralıklarla devam edeceğini belirterek, karşılaşılan olumsuzlukların belediyeye bildirilmesi çağrısında bulundu.
İstanbul 28 Şubat darbesinin baş aktörlerinden Çevik Bir oğlunun vasiliğinde gözlerden uzak yaşıyor Türk siyasi tarihinde önemli bir yere sahip olan ve kamuoyunda "postmodern" darbe olarak bilinen 28 Şubat’ın mimarlarından dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, sağlık sorunları nedeniyle oğlunun vasiliğinde gözlerden uzak bir yaşam sürüyor. Yaz aylarını İstanbul Beşiktaş’taki evinde, kış aylarını ise Bodrum’da geçiren Çevik Bir’e yakalandığı demans hastalığı nedeniyle oğlu Saim Uygar Bir vasilik yapıyor. Akli melekelerini kaybeden Çevik Bir hakkında 2025 Temmuz ayında İstanbul Anadolu Adliyesi 25. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından alınan kararda "demans" nedeniyle vasi olarak oğlu Saim Uygar Bir atanmıştı. Bu tarihten itibaren Çevik Bir’in bütün hukuksal işlemlerini oğlu Saim Uygar Bir yönetiyor. Ankara’nın Sincan ilçesinde sokaklarda tankların yürüdüğü, başörtülü öğrencilerin okullarına giremediği, inançları yüzünden insanların geleceklerinin elinden alındığı 28 Şubat sürecinin mimarları yıllar sonra hakim karşısına çıkmış, 103 sanık "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye, devirmeye iştirak" suçundan çeşitli cezalara çarptırılmıştı. 28 Şubat sürecindeki sert tutumu ve açıklamalarıyla hafızalara kazınan Çevik Bir de müebbet hapis cezasına çarptırılarak, rütbeleri sökülmüştü. Çevik Bir, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.