ASAYİŞ - 08 Eylül 2025 Pazartesi 11:48

Kars’ta Ağustos ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

A
A
A
Kars’ta Ağustos ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

Kars’ta Ağustos ayı asayiş ve güvenlik toplantısı Vali Ziya Polat, başkanlığında yapıldı.


Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Mutlu Genç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, ulusal ve yerel basının temsilcileri katıldı.


Vali Ziya Polat Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda kentteki asayiş ve güvenlik önlemleri masayı yatırıldı, Temmuz ayı verileri basınla paylaşıldı.


Toplantıda konuşan Kars Valisi Ziya Polat, "8 Eylül itibariyle 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’na başladık. Bu eğitim-öğretim yılında da "Sevdamız Eğitim" parolasıyla uygulamaya koyduğumuz KAFKAS Projemiz kapsamında çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi, eğitimlerini huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi ve trafik güvenliğinin artırılması amacıyla eğitim ve denetim faaliyetlerimizi titizlikle uygulamaya devam edeceğiz. Eğitim faaliyetleri kapsamında; Okul Geçidi Görevlisi Eğitimleri, Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi", Çocuk Trafik Eğitim Parklarında devam edecektir" dedi.


Polat, "Gazi Kars’ımızın huzur ve güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlama önceliğimiz doğrultusunda Valiliğimiz koordinasyonunda Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızla büyük bir gayret gösteriyoruz. Suçu önlemek, suç oranlarını azaltmak, ülkemizin en huzurlu şehirlerinden biri olan Gazi Kars’ımızda huzur ve güven ortamının devamını sağlamak en önemli hedefimiz doğrultusunda vatandaşlarımızı kucaklayan, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, şeffaf ve vatandaş odaklı bir anlayışla çalışmalarımızı 7 gün 24 saat esasıyla azim ve kararlılıkta sürdürmekteyiz. Bu vesile ile mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle, fedakârca görevlerini yerine getiren tüm kolluk kuvvetlerimizi gösterdikleri gayretten dolayı tebrik ediyorum, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.


Ağustos ayı verilerini açıklayan Polat, "2025 yılının Ağustos ayında kolluk kuvvetlerimizin yürüttüğü faaliyetleri kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. 298 bin 452 şahıs, 123 bin 880 araç sorgusu yapıldı. Haklarında toplam 136 yıl 196 ay 399 gün kesinleşmiş hapis cezası hükmü bulunan 32 aranan şahıs, haklarında toplam 851 bin 740 TL adli para cezası hükmü bulunan 13 aranan şahıs, İfadeye yönelik aranması bulunan 21 aranan şahıs, Göçmen kaçakçılığı organizatörü 1 şahıs ve yasadışı yollarla ülkemizde bulunan 13 düzensiz göçmen şahıs yakalandı" şeklinde konuştu.


Vali Ziya Polat’ın açıklamalarının ardından toplantı sona erdi.



Kars’ta Ağustos ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Başkan Güler: "Heyelan bölgesinin üstesinden geleceğiz" Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa ilçesine bağlı İslamdağ Mahallesi’nde aşırı yağışlar sonucu yaklaşık 100 dönüm arazide oluşan heyelanı yerinde inceledi. Başkan Güler, alınan tüm tedbirlere ek olarak daha köklü tedbirler alacaklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa ilçesi İslamdağ Mahallesi’nde dün gece saatlerinde meydana gelen ve 2 evin ile 1 halı sahanın yıkılmasına ve mahalleye ulaşımı sağlayan yolun çökmesine sebep olan heyelan bölgesini ziyaret etti. Güler, bölgede yetkililerden bilgi aldı. "İnşallah üstesinden geleceğiz" Burada açıklamalarda bulunan Başkan Güler, "3-4 gündür hiç durmadan devam eden yağmur ve kar nedeniyle heyelanlar meydana geldi. Burası bentonit yataklarının da olduğu killi bir arazi yapısına sahip. 30 metre kayma meydana geldi. Bütün halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bütün tedbirleri aldık ama daha köklü tedbirler için de çalışmalar yapacağız. Durumu AFAD’a da bildirdik. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Burası tamamen araç ve yaya trafiğine kapatıldı. İnşallah üstesinden geleceğiz. Yağmur yağışının durmasıyla alanı tekrar etüt edeceğiz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. Aynı yerde 2019 yılında da heyelan meydana gelmişti Öte yandan 2019 yılında küçük çaplı heyelanların meydana geldiği alanda Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen zemin etüt çalışmalarında yaklaşık 20 metre derinliğe kadar killi zemin yapısı tespit edilmiş, yapılan teknik değerlendirmelerde zemindeki hareketliliğin zaman içerisinde büyüyebileceği yönünde tespitler yapılmıştı. Mevcut durumda geçmişte tahliye edilen 4 konut ile birlikte son gelişmeler doğrultusunda tahliye edilen 2 konut olmak üzere toplam 6 konut boşaltıldı. Bölgede 3 konutun daha risk alanı içerisinde bulunduğunu belirlendi. Öte yandan heyelan nedeniyle bölgeye elektrik ve içme suyu sağlayan hatlarda meydana gelen kopmaların giderileceği ifade edildi.
Kocaeli Gökhan Değirmenci: "Penaltı gibi gözüküyor, maalesef verilmedi" Kocaelispor Kaptanı Gökhan Değirmenci, Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada, mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını belirterek, penaltı pozisyonuyla ilgili de, "Penaltı gibi gözüküyor, maalesef verilmedi" dedi. Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Kocaelispor, evinde Beşiktaş’a 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından Kocaelispor Kaptanı Gökhan Değirmenci, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Dengeli ve yüksek mücadeleli bir maçtı" Maçın genelinde iki takımın da yüksek efor sarf ettiğini dile getiren Değirmenci, "Mağlup olduğumuz için üzgünüz, içeride taraftarımızın önünde galip gelmek istiyorduk. Bu yönde hazırlıklarımızı sürdürmüştük hafta içinde. Dengeli bir oyun olduğunu düşünüyorum, iki tarafın da mücadele gücünün yüksek olduğu bir müsabaka oldu, ortada geçen bir maçtı" dedi. "Bir pozisyon penaltı gibi gözüküyor" Karşılaşma içindeki tartışmalı pozisyonlara da değinen deneyimli Değirmenci, hakem kararlarını eleştirerek, "Kornerden yediğimiz golle 1-0 mağlup olduk. Bir kaç tane penaltı pozisyonu vardı. Maalesef oradan lehimize bir sonuç alamadık oradan. Ben de içeride izlediğimde bir tanesi penaltı gibi gözüküyor, maalesef verilmedi. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Tek mücadele edeceğimiz yer sahanın içerisi. Biz orada kalacağız, sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. İnşallah sezon sonunda Kocaelispor camiasını güzel bir yerde bulundurmak istiyoruz" diye konuştu.