ÇEVRE - 11 Nisan 2025 Cuma 12:00

Kars’ta beyaza bürünen köyler ve tarım arazileri havadan görüntülendi

A
A
A
Kars’ta beyaza bürünen köyler ve tarım arazileri havadan görüntülendi

Kars’ta kar altında kalan köyler ve tarım arazileri havadan görüntülendi.


Kentte 2 gündür etkili olan soğuk hava sabaha doğru yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar, köyleri ve tarım arazilerini kısa sürede beyaza bürüdü. Beyaza bürünen köyler ve tarım arazileri havadan görüntülendi.


Soğuk ve rüzgarlı havanın da etkili olduğu Kars’ta kent merkezine yağan kar kısa sürede erirken, 2 bin rakımlı Borluk köyünü tamamen karlar altında bıraktı.


Kentte hava sıcaklığı gece eksi 8, gündüz saatlerinde ise eksi 3 derece olarak ölçüldü.



Kars’ta beyaza bürünen köyler ve tarım arazileri havadan görüntülendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da 60 yaş ve üstüne üniversite projesi Ordu’da sosyal yaşama katkı sağlayacak yeni bir proje için ilk adımlar atıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Üniversitesi iş birliğinde ’3. Yaş Üniversitesi’ ile geçen yıl hayata geçirilen ve ilk mezunlarını veren ’Anne Üniversitesi’ projesi için protokol imzalandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ın öncülüğünde imzalanan proje kapsamında anne ve ileri yaş grubundaki vatandaşların eğitim ve sosyal faaliyetlerle desteklenmesi amaçlanıyor. Proje çerçevesinde 3. Yaş Üniversitesi, 60 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik olacak. Proje ile ileri yaştaki bireyler öğrenmeye devam edecek Bu programla ileri yaştaki bireylerin öğrenmeye devam etmelerini sağlamak, yalnızlıklarını gidermek, kuşaklar arası iletişimi geliştirmek ve sağlıklı yaşlanma, kültürel katılım ve toplumsal üretkenliği artırmak amacıyla çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Öte yandan, geçen yıl hayata geçirilen ve ilk mezunlarını veren Anne Üniversitesi projesi de iş birliği kapsamında sürdürülecek. Proje ile de annelerin kendini tanıma, potansiyellerinin farkına varma, aile içi iletişimi güçlendirme, ebeveynlik becerisi kazanma, sağlıklı yaşam davranışları edinme ve sürdürme, stresle baş etme yöntemlerini öğrenme, sanat becerilerinin desteklenmesi sağlanacak. Bu kapsamda yine annelere özel eğitimler, sosyal etkinlikler ve bilgilendirici çalışmalar gerçekleştirilecek. "Nitelikli bir program başlatıyoruz" Protokol imzaları Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde atıldı. İmza sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Şehrimizde güzel yenilikleri uygulamaya devam ediyoruz. Ordu Üniversitemiz ile birlikte nitelikli bir program başlatıyoruz. Daha evvelden ev hanımları ile ilgili yapmıştık. Şimdi 60 yaş ve üzeri için böyle bir çalışmayı yapıyoruz. Yirmişer kişilik ekipler ile çok güzel bir dönem başlatacağız. Örnek olacak bu çalışmayı üniversitemiz ile birlikte sürdüreceğiz" dedi. "Bireylere güzel motivasyon sağlayacağız" Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ise bu program sayesinde bireylere güzel motivasyon sağlayacakları dile getirdi. Rektör Baş, "3. Yaş Üniversitesi Projesi kapsamında 60 yaş üzeri bireylerin tekrar hayata kazandırılması, tekrar sosyal faaliyetlere karışması ve güzel zaman geçirebilmesi amacıyla 2 aylık bir eğitim verilecek. Bu süre içerisinde bireylere güzel bir motivasyon sağlamış olacağız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile birlikte bu projeyi tasarladık. İnşallah güzel ve verimli bir proje olacak" ifadelerine yer verdi.
Ordu Ordu’da 60 yaş ve üstüne üniversite projesi Ordu’da sosyal yaşama katkı sağlayacak yeni bir proje için ilk adımlar atıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Üniversitesi işbirliğinde ‘3. Yaş Üniversitesi’ ile geçen yıl hayata geçirilen ve ilk mezunlarını veren ‘Anne Üniversitesi’ projesi için protokol imzalandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ın öncülüğünde imzalanan proje kapsamında anne ve ileri yaş grubundaki vatandaşların eğitim ve sosyal faaliyetlerle desteklenmesi amaçlanıyor. Proje çerçevesinde 3. Yaş Üniversitesi, 60 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik olacak. Proje ile ileri yaştaki bireyler öğrenmeye devam edecek Bu programla ileri yaştaki bireylerin öğrenmeye devam etmelerini sağlamak, yalnızlıklarını gidermek, kuşaklar arası iletişimi geliştirmek ve sağlıklı yaşlanma, kültürel katılım ve toplumsal üretkenliği artırmak amacıyla çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Öte yandan geçen yıl hayata geçirilen ve ilk mezunlarını veren Anne Üniversitesi projesi de işbirliği kapsamında sürdürülecek. Proje ile de annelerin kendini tanıma, potansiyellerinin farkına varma, aile içi iletişimi güçlendirme, ebeveynlik becerisi kazanma, sağlıklı yaşam davranışları edinme ve sürdürme, stresle baş etme yöntemlerini öğrenme, sanat becerilerinin desteklenmesi sağlanacak. Bu kapsamda yine annelere özel eğitimler, sosyal etkinlikler ve bilgilendirici çalışmalar gerçekleştirilecek. "Nitelikli bir program başlatıyoruz" Protokol imzaları Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde atıldı. İmza sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Şehrimizde güzel yenilikleri uygulamaya devam ediyoruz. Ordu Üniversitemiz ile birlikte nitelikli bir program başlatıyoruz. Daha evvelden ev hanımları ile ilgili yapmıştık. Şimdi 60 yaş ve üzeri için böyle bir çalışmayı yapıyoruz. Yirmişer kişilik ekipler ile çok güzel bir dönem başlatacağız. Örnek olacak bu çalışmayı üniversitemiz ile birlikte sürdüreceğiz" dedi. "Bireylere güzel motivasyon sağlayacağız" Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ise bu program sayesinde bireylere güzel motivasyon sağlayacakları dile getirdi. Rektör Baş, "3. Yaş Üniversitesi Projesi kapsamında 60 yaş üzeri bireylerin tekrar hayata kazandırılması, tekrar sosyal faaliyetlere karışması ve güzel zaman geçirebilmesi amacıyla 2 aylık bir eğitim verilecek. Bu süre içerisinde bireylere güzel bir motivasyon sağlamış olacağız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile birlikte bu projeyi tasarladık. İnşallah güzel ve verimli bir proje olacak" ifadelerine yer verdi.