ASAYİŞ - 27 Mart 2026 Cuma 13:13

Kars’ta öğrencilere güvenlik eğitimi verildi

A
A
A
Kars’ta öğrencilere güvenlik eğitimi verildi

Kars’ta öğrencilerin güvenli bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak amacıyla bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi.


Kars İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde bulunan 30 Ekim Toplu Konutlar İdaresi Ortaokulu’nda eğitim programı düzenlendi.


Gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere; Akran zorbalığı, İletişim yolu ile dolandırıcılık, Güvenli internet kullanımı, Genel güvenlik ve Kişisel güvenlik gibi günümüzde büyük önem taşıyan konular hakkında bilgiler verildi. Uzman polis ekipleri tarafından yapılan sunumlarda, öğrencilerin karşılaşabileceği riskler örneklerle anlatılarak doğru davranış biçimleri üzerinde duruldu.


Ekipler, özellikle çocukların erken yaşta bilinçlendirilmesinin, hem bireysel güvenlik hem de toplumsal huzur açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Program sonunda öğrencilere konularla ilgili bilgilendirici el broşürleri dağıtılarak, verilen bilgilerin kalıcı hale getirilmesi amaçlandı.


Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nce, bu tür bilinçlendirme faaliyetlerinin ilerleyen süreçte de aralıksız devam edeceği öğrenildi.



Kars’ta öğrencilere güvenlik eğitimi verildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’dan Gazze’ye bin selam Samsun’da cuma namazı çıkışı cami avlularında İsrail protesto edilirken, Gazze’ye bin selam gönderildi. İsrail’in Filistin ve Gazze’de işlediği insanlık suçları, Samsun’daki camilerde yapılan basın açıklamalarıyla protesto edildi. Samsun Büyük Camii ve Site Camii’nde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen açıklamalarda Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, İsrail’e tepki gösterildi. Yapılan açıklamalarda, "Aylardır dünyanın gözü önünde, tarihin kaydedebileceği en vahşi, en alçak soykırımlardan biri Gazze’de işlenmektedir. Bebeklerin süt kokusuna barut kokusunun karıştığı, annelerin feryadının arşı titrettiği bu mübarek topraklar; bugün sözde modern dünyanın sahte insan hakları maskesinin düştüğü yerdir. Gazze bugün sadece bir coğrafi bölge değil; imanın, direnişin ve topyekûn insanlık onurunun son kalelerinden biridir. Şunu herkes bilsin ki, Gazze’de dökülen her damla kan, bu zulme sessiz kalanların vicdanına sürülmüş kara bir lekedir. Bu katliam durana, abluka tamamen kalkana dek durmayacağız, susmayacağız" denildi. Açıklamada ayrıca, "Bugün itibariyle 27 gündür ilk kıblemiz Mescid-i Aksa, sözde güvenlik gerekçeleri, keyfi yaş kısıtlamaları ve asılsız istihbarat raporları bahane edilerek ibadete kapatılmakta veya girişler imkansız hale getirilmektedir. Kendi kutsal mekanımıza giriş hakkımız, işgalci rejimin insafına ve uydurma bahanelerine terk edilemez. Kudüs’ün kapısına vurulan her kilit, bölgedeki barışa vurulmuş bir darbedir" ifadeleri kullanıldı.
Bolu Bolu’daki silahlı saldırının failleri Bursa’da operasyonla yakalandı: Polis 300 saat kamera izledi Bolu’da 10 gün önce alkollü mekanın kurşunlanmasıyla ilgili bağlantısı bulunan 2’si çocuk 4 kişi, polisin 300 saatlik güvenlik kamerası incelemesi sonucu Bursa’da yakalandı. Emniyette suçlarını itiraf eden şüpheliler adliyeye sevk edildi. Olay, 17 Mart günü gece saatlerinde Kılıçarslan Mahallesi Kuvayi Milliye Bulvarı’nda meydana geldi. Motosikletle bölgeye gelen kimliği belirsiz 2 şüpheli, bir süre üst sokakta bekledi. Şüphelilerden biri motosikletin başında beklerken, diğeri kapalı olan iş yerinin önüne gelerek tabancayla peş peşe ateş açtı. Saldırının ardından şüpheliler motosikletle hızla olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri, iş yerinde inceleme yaptı. Yapılan çalışmalarda camların kırıldığı belirlenirken, olay yerinde 7 boş mermi kovanı bulundu. Kurşunlama anı kamerada Kimliği belirsiz şüphelinin alkollü mekanı kurşunlama anı, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Olayın ardından 300 saat güvenlik kamerası inceleyen Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri şahısların izine Bursa’da rastladı. Bursa’da eş zamanlı operasyon yapıldı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen 10 günlük titiz çalışmalar sonucunda, Bursa’da tespit edilen 4 farklı adrese operasyon düzenlendi. Adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda O.K., T.Y. ve yaşları 16 olan diğer 2 kişi olmak üzere toplam 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinde suçu itiraf eden şüpheliler, adliyeye sevk edildi.