ASAYİŞ - 10 Ekim 2025 Cuma 16:14

Kars’ta yasa dışı ava ağır ceza

A
A
A
Kars’ta yasa dışı ava ağır ceza

Kars’ta şahin ile yasa dışı av yapan 2 kişiye 1 milyon 166 bin lira ceza kesildi.


Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) bağlı Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı Şefliği ve Kars Çevre ve Doğa Koruma Timi (HAYDİ) ile birlikte yapılan arazi denetimlerinde yasa dışı şahin avı yapan 2 kişiyi suçüstü yakaladı.


Yapılan denetimlerde 5 şahin, canlı mühre olarak kullanılan 7 çil keklik ve 16 güvercin ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınırken, olayla ilgili olarak 2 avcıya 76 bin 682 TL idari para cezası ile 1 milyon 70 TL tazminat cezası olmak üzere toplam 1 milyon 146 bin 682 TL cezai işlem uygulandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de meslek edindirme kursunu bitirdi hayaline kavuştu Sultangazi Belediyesi’nin sanat ve meslek edindirme kursları sayesinde bir kadın daha kendi işinin patronu oldu. Gülnaz Türkmen’in hayalini kurduğu kuaförün açılışını Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun gerçekleştirdi. Sultangazi Belediyesi, sanat ve meslek edindirme kursları ile hobilerini mesleğe dönüştürmek isteyenlere fırsat sunmaya devam ediyor. İlçedeki hizmet tesislerinde bulunan Sanat ve Mesleki Eğitim kursları, binlerce kişinin sosyal hayatın içinde daha güçlü bir şekilde var olmalarını ve aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlıyor. Hayaller gerçek oldu SU-MEKAN’da kuaförlük atölyesinde eğitim alan Gülnaz Türkmen, başarıyla bitirdiği kursun ardından kendi işinin patronu olmaya karar verdi. Hayallerini gerçekleştiren Türkmen bir kuaför dükkanı açtı. Yunus Emre Mahallesi’ndeki kuaför dükkanının açılışını Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun gerçekleştirdi. Güçlü kadın güçlü toplum Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, "Meslek edindirme kurslarımızla istihdama katkı sunarken, her yaştan komşumuzun elinde bir altın bileziğinin olması için eğitimler veriyoruz. Hobisini gerçeğe dönüştürerek iş hayatına adım atan kursiyerlerimiz bizleri mutlu ediyor. Onlardan bir tanesi de Gülnaz hanım oldu. Hayallerini kurslarımızda aldığı eğitimlerle gerçeğe dönüştürürken kendi işinin patronu olmayı başardı. Yolu açık, kazancı bol olsun" dedi.
İstanbul Fenerbahçe, Kamil Efe Üregen ve Kuzey Sapaz ile profesyonel sözleşme imzaladı Fenerbahçe, U19 takımında forma giyen 2008 doğumlu futbolcular Kamil Efe Üregen ve Kuzey Sapaz ile profesyonel sözleşme imzaladı. Fenerbahçe kulüp binasında gerçekleştirilen imza töreninde Yönetim Kurulu Üyeleri Ertan Torunoğulları, Ozan Vural, Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Terzi, Futbol Direktörü Devin Özek ile Futbol Akademi Genel Koordinatörü Sedat Karabük ve Futbol Akademi Değer Yaratma ve Geliştirme Direktörü Tuncay Şanlı da yer aldı. Devin Özek: "Fenerbahçemizin geleceğinde önemli yer oynayacaklarına inanıyoruz" İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Futbol Direktörü Devin Özek, "Altyapımızdan yetişen iki kıymetli futbolcumuz ile profesyonel sözleşme imzaladığımız için çok mutluyuz. Sezon başından beri A Takım ile birçok antrenmanda ve müsabakada yer alan futbolcularımızın, Fenerbahçemizin geleceğinde önemli yer oynayacaklarına inanıyoruz. Bu vesileyle A Takımımıza futbolcu kazandırmakta mahir olan altyapımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu imzaların herkes için hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı. Kuzey Sapaz: "Forma şansı geldiği zaman en iyi şekilde değerlendireceğim" Çok mutlu olduğunu ifade eden genç oyuncu Kuzey Sapaz, "Gerçekten çok mutluyum. Bu süreçte bana destek olan başta aileme, hocalarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Böyle bir günü yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu büyük camiada olduğum için çok mutluyum. Forma şansı geldiği zaman en iyi şekilde değerlendireceğim" diye konuştu. Kamil Efe Üregen: "Taraftarlarımızın önünde oynamak için sabırsızlanıyorum" Profesyonel sözleşme imzaladığı için mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Kamil Efe Üregen ise, "Çok mutlu ve çok heyecanlıyım. Bu büyük camiada profesyonel sözleşme imzaladığım için çok gururluyum. Profesyonel bir şekilde taraftarlarımızın önünde camiamızı en iyi şekilde temsil etmek için sabırsızlanıyorum. Çok heyecanlıyım, o günü bekliyorum" dedi. Sarı-lacivertlilerin resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Geleceğimiz olan değerli sporcularımızı tebrik ediyor, çubuklu formamızla nice başarılar ve şampiyonluklarla dolu yıllar diliyoruz" denildi.