ÇEVRE - 29 Ağustos 2025 Cuma 14:21

Kars’ta "Yeşil Dönüşüm ve İklim Farkındalığı etkinliği

A
A
A
Kars’ta "Yeşil Dönüşüm ve İklim Farkındalığı etkinliği

AK Parti Genel Merkez Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanlığınca 81 ilde düzenlenmesi planlanan "İklim Krizi ve Türkiye’nin Yeşil Dönüşüm Vizyonu" toplantısı Kars’ta da yapıldı.


AK Parti binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Merkez Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkan Yardımcısı Yaşar Baş, İl Başkanı Muammer Sancar ve partililer katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Baş, "Bugün gündemimiz İklim Kanunu. Cumhurbaşkanımız İklim Kanunu bağlamında teşkilat Genel merkez istişarelerine çok kritik önem veriyor. AK Parti siyaset ahlakının merkezine sorumluluk kavramını yerleştirmiş bir parti. Bizim siyasal paradigmamızı anlamamıza yarayan bazı temel kavramlar var. Proaktivite bunlardan biri. Sorumluluk bunlardan biri. Biz sorumluluk ahlakı temelinde siyaseti anlamaya ve kavramaya, anlamlandırmaya çalışan bir siyasi hareketiz. Sorumluluk ahlakımız insanla ilişkili her ne varsa insana dair her ne varsa, insanlığın yaşadığı çevre de buna dahil bizim sorumluluk ahlakımızın bir parçası. AK Parti siyaset hayatı boyunca insana dair en temel kavramlardan olan çevre konusundaki hassasiyeti siyasetin merkezine yerleştirmiştir. Küresel iklim tartışmalarıyla tümleşik bir şekilde iklim tartışmalarına tanık oluyoruz. Bu tartışma paketinin bir parçası olarak da İklim Kanunu da tartışmaya dahil oluyor. Bu kavramların tümünün iç içe tartışılmasından kaynaklanan bazı ön yargılar da var. İnsanlık 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana küresel hassasiyetler üzerinden kutuplaşma eğilimi gösteriyor. Bu kutuplaşma doğal kutuplaşmalar olduğunu da söyleyemeyiz" dedi.


Baş, "Bu yıl artı 34.5’u aşmadı mı Kars? Aştı. Demek ki bilinen sıcaklık değerleri değişiyor. İklimin değişmeye başladığı konusunda dünyada bir fikir ayrılıyor. Peki tartışma nerede? Tartışma, bu değişikliğin nedenlerinde. Hangi nedenle değişir? Bir grup diyor ki bu küresel iklim değişikliği döngüseldir. Dünya zaman zaman sıcak iklim dönemlerine girer, zaman zaman da soğuk iklim dönemlerine girer. Şimdi sıcak iklim dönemi yaşıyoruz. Bunun üzerinden bir korku pompalanıyor. Bu korku üzerinden de küresel sistem formatlanmaya çalışılıyor. Bir grup iklim değişikliğinin nedenlerini tamamen döngüsel olduğunu düşünüyor. Yaygın kabul gören görüş diyor ki dünya son 200 yılda bir endüstriyel kirlenme yaşıyor. Bu endüstriyel kirlenme hava kalitesini bozuyor. Sera gazlarının atmosferdeki oranı giderek artıyor. Sera gazlarının atmosferdeki artış oranına bağlı olarak da sıcaklıklar da artıyor. Öyleyse sera gazlarını kontrol edersek, sera gazlarını azaltırsak iklim döngüsündeki bozulma da düzelecektir" diye konuştu.



Kars’ta "Yeşil Dönüşüm ve İklim Farkındalığı etkinliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de sıra dışı düğün: Gelin ve damat cam vitrinde Muğla’nın Fethiye ilçesinde sıra dışı düğün organizasyonunda cam vitrine alınan gelin ve damat, tır ile Fethiye caddelerinde gezdirilirken, daha sonra düğün salonunda vinçle tırdan indirildi. Fethiyeli iş adamı Hüseyin Çetinkaya, eşi Ayla Çetinkaya ile birlikte oğlu Berat Çetinkaya’ya unutulmaz bir düğün organizasyonu yaptı. Hüseyin Çetinkaya gelin ve damat için özel bir cam vitrin tasarladı. Adeta bir cam fanusa benzeyen cam vitrini süsletip üzerine "Camlar şeffaf, kalpler tertemiz" diye yazdırdı. Cam vitrin içerisine gelin ve damat için masa ve sandalye de yerleştirilip, çiçeklerle süslendi. Damat Berat Çetinkaya ile gelin Merve Sarıman bu özel düğün töreniyle evlendi. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin siyaset, esnaf ve ticaret dünyasından yoğun katılımın olduğu düğün töreninde gelin almaya özel yaptırılıp tıra yüklenen cam vitrin ile gidildi. Cam vitrin kız evinde vinçle tırdan indirilirken, gelin Merve Sarıman ve damat Berat Çetinkaya dualarla cam vitrine girdi. Cam vitrin vinçle tekrar tıra alkışlar arasında yüklendi. Gelini alan damat tarafları konvoy eşliğinde Seydikemer ilçesinden Fethiye’ye hareket etti. Tırda gelin ve damadı cam vitrinde görenler bu anı cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı. Tır üzerinde cam vitrin içinde Çatalarık Mahallesi sosyal tesislerine çift geldiğinde çok sayıda davetli alkış tuttu. Cam vitrin içindeki çift burada da vinç yardımıyla tırdan yine alkışlar arasında indirildi. Fethiyeli iş adamı Hüseyin Çetinkaya düğün organizasyonu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Biz camın şeffaflığı gibi kalbimizin şeffaflığını vitrine koyduk. Bu güzelliği oğlumuz ve gelinimize yaşatmak istedik. Böyle bir güzelliğin dünyada benzersiz ve ilk defa olmasını istedik. Çok şükür öyle de oldu. Bize destek olan düğünümüze gelen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Muğla Fethiye’de sıra dışı düğün: Gelin ve damat cam vitrinde düğün salonuna getirilirken tırdan vinçle indirildi Muğla’nın Fethiye ilçesinde sıra dışı düğün organizasyonunda cam vitrine alınan gelin ve damat Tır ile Fethiye caddelerinde gezdirilirken daha sonra düğün salonunda vinçle tırdan indirildi. Fethiyeli iş insanı Hüseyin Çetinkaya eşi Ayla Çetinkaya ile birlikte oğlu Berat Çetinkaya’ya unutulmaz bir düğün organizasyonu yaptı. İş insanı Hüseyin Çetinkaya gelin ve damat için özel bir cam vitrin tasarladı. Adeta bir cam fanusa benzeyen cam vitrini süsletip üzerine ’camlar şeffaf, kalpler tertemiz" diye yazdırdı. Cam vitrin içerisine gelin ve damat için masa ve sandalyede yerleştirilip, çiçeklerle süslendi. Damat Berat Çetinkaya ile gelin Merve Sarıman bu özel düğün töreni ile evlendi. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin siyaset esnaf ve ticaret dünyasından yoğun katılımın olduğu düğün töreninde gelin almaya özel yaptırılıp tıra yüklenen cam vitrin ile gidildi. Cam vitrin kız evinde vinçle tırdan indirilirken, gelin Merve Sarıman ve damat Berat Çetinkaya dualarla cam vitrine girdi. Cam vitrin vinçle tekrar tıra alkışlar arasında yüklendi. Gelini alan damat tarafları konvoy eşliğinde Seydikemer ilçesinden Fethiye’ye hareket etti. Tırda gelin ve damadı cam vitrinde görenler bu anı cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı. Tır üzerinde cam vitrin içinde Çatalarık Mahallesi sosyal tesislerine çift geldiğinde çok sayıda davetli alkış tuttu. Cam vitrin içindeki çift burada da vinç yardımıyla tırdan yine alkışlar arasında indirildi. Fethiyeli iş insanı Hüseyin Çetinkaya düğün organizasyonu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ’Biz camın şeffaflığı gibi kalbimizin şeffaflığını vitrine koyduk. Bu güzelliği oğlumuz ve gelinimize yaşatmak istedik. Böyle bir güzelliğin dünyada benzersiz ve ilk defa olmasını istedik. Çok şükür öyle de oldu. Bize destek olan düğünümüze gelen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.