ÇEVRE - 11 Eylül 2025 Perşembe 11:47

Meteoroloji’den Kars’ta sağanak yağmur uyarısı

A
A
A
Meteoroloji’den Kars’ta sağanak yağmur uyarısı

Meteoroloji’den Kars’a sağanak yağmur, dolu, sel ve ani su baskınları uyarısı geldi.


Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bildirildi.


Hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği Kars’ta Rüzgarın, Kars ve Ağrı’da kuzeyli, Iğdır’da batılı yönlerden hafif ve orta, yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.


Meteorolojinde yapılan uyarıda ise sabah saatlerinden itibaren Kars çevreleri, Ağrı’nın doğu ve Iğdır’ın yüksek


kesimlerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.



Meteoroloji’den Kars’ta sağanak yağmur uyarısı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yaşar Kemal Manisa’da anıldı Türk edebiyatının usta ismi Yaşar Kemal, vefatının 11. yılında Manisa’da şiir ve müzik dolu bir geceyle anıldı. Sanatçının 1963 yılında kaleme aldığı; doğayı, insan sevgisini, umudu ve isyanı destansı bir dille anlatan ‘Kırmızı Deynek’ adlı eseri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde izleyiciyle buluştu. Emin İgüs’ün anlatı, vokal ve bağlama performansıyla hayat bulan müzikli anlatı, sanatseverlerden büyük alkış aldı. Sahne düzeni ve müzik uyarlamasını Eylem Pelit’in üstlendiği gecede; gitar ve vokalde Hakan Oral, keman ve klavyede Mutlu Ödemiş, basgitarda ise Eylem Pelit sahne alarak Yaşar Kemal’in eserlerinden derlenen bir repertuvar sundu. Anma programına MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Aydın, Kültür ve Sanat Şube Müdürü Okan Gündüz ve çok sayıda sanatsever katıldı. Gecenin sonunda bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, "Manisa’da, Büyükşehir Belediyemizin çatısı altında Emin İgüs ve kıymetli sanatçılarımızla Yaşar Kemal’i anmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gelecekte kuşkusuz çok daha güzel etkinliklere imza atacağız ancak bu özel gece hafızalarımızda her zaman yerini koruyacak. Emek veren tüm arkadaşlarımıza ve Kültür Sosyal İşler Dairemize teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmanın ardından Aydın, sanatçılara çiçek takdim etti.