GÜNDEM - 27 Mart 2026 Cuma 11:26

Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar’dan Yeniköy’e ziyaret

A
A
A
Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar’dan Yeniköy’e ziyaret

Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, ilçe genelinde yürütülen çalışmaların yerinde incelenmesi ve vatandaşlarla bir araya gelinmesi amacıyla Yeniköy köyünü ziyaret etti.


"Mera çalışmaları yerinde incelendi"


Yeniköy ziyaretinde Kaymakam Aslantatar’a, Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır ve Mera Şube Müdürü Lokman Çağın ile mera teknik ekibi de eşlik etti. Heyet, köyde yürütülen mera ıslahı ve yönetimi çalışmalarını yerinde inceleyerek teknik ekipten detaylı bilgi aldı. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bilgilendirmede; meraların verimli kullanılması, otlatma planlarının düzenlenmesi ve sürdürülebilir hayvancılığın desteklenmesi adına yürütülen projelerin önemine dikkat çekildi. Kaymakam Aslantatar, köy sakinleriyle bir araya gelerek talep ve sorunları dinledi. Vatandaşların özellikle hayvancılık faaliyetleriyle ilgili beklentilerini not alan Aslantatar, devletin tüm imkanlarıyla üreticinin yanında olduğunu vurguladı.


"Üretimi desteklemeye devam edeceğiz"


Kaymakam Aslantatar, kırsal kalkınmanın temel unsurlarından biri olan mera alanlarının etkin kullanımının büyük önem taşıdığını belirtti. Aslantatar, "Üreticilerimizin daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde faaliyet göstermesi için ilgili kurumlarımızla koordineli şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.


Öte yandan gerçekleştirilen ziyaret, hem teknik inceleme hem de vatandaşla doğrudan iletişim kurulması açısından verimli geçti.



Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar’dan Yeniköy’e ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Milletvekili Karaman, Erzincan yatırımlarını değerlendirdi AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Gazeteciler Cemiyetini (EGC) ziyaretinde, kentteki yatırımlar ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Karaman, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya EGC Başkanı Zeki Demirbaş ve gazeteciler katıldı. Erzincan’a yapılan yatırımlara ilişkin bilgi veren Karaman, sağlık, ulaşım, eğitim ve turizm alanlarında önemli projelerin hayata geçirildiğini dile getirdi. Ergan Dağı Kayak Merkezi’nin gelişmeye devam ettiğini, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin büyüdüğünü belirten Karaman, organize sanayi bölgelerinde de yeni yatırımların sürdüğünü ifade etti. Devam eden projeler hakkında da bilgi veren Karaman, baraj, karayolu, tünel ve demiryolu projelerinin sürdüğünü, yüksek hızlı tren projesinin yatırım programında yer aldığını söyledi. TOKİ kapsamında kentte binlerce konutun yapıldığını aktaran Karaman, yeni konut projeleri ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Bakanlıklarla yürütülen görüşmelere de değinen Karaman, doğalgaz, kültür merkezi, ulaşım ve altyapı projelerinin gündemde olduğunu ifade etti. Erzincan’ın güçlü bir liderlik ve destekle gelişimini sürdürdüğünü vurgulayan Karaman, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Milletvekili Karaman, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Giresun CHP’li Başkan partiden ihraç edildi, Giresunlular kararı geç alınmış bir karar olarak değerlendirdi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu, "çocuğa karşı cinsel taciz" iddiaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede hakkında kararını verdi. Kurul, Giresun’un Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin partiden ihraç edilmesine hükmetti.Yaşanan gelişmelerin ardından kamuoyunda tepkiler artarken, vatandaşlar olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.Vatandaşlardan sert tepki: "Geç kalınmış bir karar"Giresun’da yaşayan Hakan Demiral, alınan kararı değerlendirerek, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin almış olduğu karar geç kalınmış bir karardır. Ölen kardeşimize üzüldük. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Kimse bu olayı normalleştirmesin. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Çocuklarımıza uzanan ellerin kırılmasını istiyoruz." dedi."Bu ahlaki zedelenmeyi kabul etmiyoruz"Bir diğer vatandaş Nafız Sarıtaş ise yaşanan olayı sert sözlerle eleştirerek, "Görele’de yaşanan hadiseyi kınıyorum. Biz bu kız çocuklarını bunlar için yetiştirmedik. Böyle bir davranışı asla kabul edemiyoruz. Ölen kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. En son elimizde ahlakımız kaldı. Bu ahlakın bu şekilde zedelenmesine asla gönlüm el vermiyor. Giresun’da bundan sonra bu tür olayların yaşanmasını kabul etmiyorum. Siyasi görüşü, partisi beni ilgilendirmez. Ama yapılan yanlıştır. Sosyal medyada söylenenleri netliğe kavuştursunlar. O söyledi, bu söylemedi, ben doğruyu öğrenmek istiyorum. Bundan sonra da bu gibi ahlaki tavizlere asla yer vermesinler. Kim olursa olsun bu kız çocuğu benim evladımdır, benim de kızım var. Bunlara ne gerek var. Bunları mı yaşamak istiyoruz bu ülkede?" ifadelerini kullandı.Olayla ilgili süreç ve soruşturmanın kamuoyu tarafından yakından takip edildiği belirtildi.