YEREL HABERLER - 19 Mayıs 2015 Salı 13:53

Tosya'da Ana Kanal Hattı Tamamen Yenilendi

A
A
A
Tosya'da Ana Kanal Hattı Tamamen Yenilendi

Kastamonu’nun Tosya İlçesi D-100 Karayolu Tosya Dört Yol kavşağında yapımı hızlı bir şekilde devam eden köprülü kavşak çalışmaları nedeniyle tamamen tahrip olan ana kanal hattı Tosya Belediyesi ekiplerince tamamen yenilendi.
Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş ve ilgili birimler tarafından hızlıca sonuçlandırılan ana kanal hattı yenileme çalışmaları esnasında yaptığı açıklamada Başkan Kazım Şahin; Tosya Belediyesi’nin özellikle Yemeniciler Çarşısı’nı yenilerken büyük bir ustalık ve özveriyle çalıştığını kanal hattı yenilerken de oldukça profesyonel olduklarını dile getirdi.
Başkan Şahin incelemeler sırasında yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
"Dörtyol kavşak çalışmaları nedeniyle ilçemizin ana kanal hattı tamamen tahrip olmuştu. Kavşak altında kaldığı için de Osmanlı Camii altından ana hat değiştirilerek alt geçitten geçip yeni imar yolundan atık su arıtma tesisine bağlanıyor. Oldukça önemli bir hat ve oldukça önemli işçilik gerektiriyor. Ve yine tamamı belediyemiz ekipleri kendi imkânları ile yapılıyor. Normalde bu yapılacak işler oldukça zahmetli ve detay gerektiren işlerdir ama ekiplerimiz oldukça profesyonel olduğundan atık su hattını yenileyerek kanal bağlantılarını yaparak değerli hemşehrilerimizin kullanımına sundu."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler Zonguldak’ta yüklenici firmanın dere ıslah çalışması sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiğini fark eden mahalle sakininin tepkisi üzerine çalışmalar durduruldu. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kesimle ilgili zabıt tuttu. Zonguldak-Ankara karayolunun 6’ncı kilometresinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; dere ıslah çalışmasını bir yüklenici firmaya ihale etti. Gökgöl Vadisi olarak bilinen alanda yapılan çalışmalar sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacı kökünden kesildi. Makine sesini duyunca olay yerine gelen mahalle sakini Engin Zaman, bölgenin korunması için dilekçelerinin olduğunu ancak ağacın kesildiğini fark edince çalışmaları durdurduğunu anlattı. “Porsuk ağaçlarının yer aldığı denize en yakın seviyedeki yer dünyada tek bu vadi” İş makinesinin operatörünü bölgeden uzaklaştırdığını ardından da Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdiğini ifade eden Zaman şöyle dedi: “Ağacı kestiklerini görünce kepçeciyi kovdum. Sonra yetkilileri arama çalıştım. Bir kısmına ulaştım, bir kısmına ulaşamadım. Ben burayı anlatmak istiyorum. Burası Gökgöl Vadisi. Bu vadinin özelliği şu. Bütün dünyada Porsuk ağaçları 750 ila 1000 rakım arasında yaşar. Dünyada bir tek Gökgöl Vadisi’nde denize en yakın seviyede olan yer bu vadidir. Buranın korunması için dilekçelerim var. Burası dünyaya mirasımız bir yer. Kestikleri ağaç bin 183 yaşında olacaktı" diye konuştu. Ekipler gelene kadar ağacın başında nöbet tuttu İhbar üzerine olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri söz konusu ağacın kesilmesiyle ilgili zabıt tuttu. Bölgeye tersip bendi yapılacağını öğrendiğini anlatan Zaman, “Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelip zabıt tuttu. Yapacakları bir şey yok. Kepçeciyi kovdum. ’Bu dereye giremezsiniz’ dedim. Kepçeciden öğrendiğim buraya tersip bendi yapacaklarmış. Tersip bendi yapacaksınız da burada ne işiniz var sizin" dedi. Tutanağın tutulmasının ardından ekipler ve mahalle sakini Engin Zaman kesilen ağaçtan hatıra amacıyla bir parça alarak olay yerinden ayrıldı. Ağacın kesildiği ve çalışmaların yapıldığı bölge dron ile havadan görüntülendi.