YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 13:17

ARAP TURİZM ACENTELERİNE VEDA YEMEĞžİ DÜZENLENDİ

A
A
A
ARAP TURİZM ACENTELERİNE VEDA YEMEĞžİ DÜZENLENDİ

Bazı Arap ülkelerinin turizm acente yetkililerinden oluşan 50 kişilik guruba, Kastamonu ziyaretinin son gününde Kurşunlu Han Otel`de veda yemeği düzenlendi.
Türk Hava Yolları (THY), Kas-Kon (Kastamonu Konfederasyonu) ve Türk Orta Doğu Turizm Konseyi Acenteleri`nin işbirliği ile düzenlenen ``Batı Karadeniz Fam Trip``ine katılan Umman, Kuveyt, Katar, Dubai, Abu Dabi ve Suudi Arabistanlı turizm acentesi yetkilileri, Sinop`un ardından Kastamonu`ya gelerek, şehrin doğa, tarih ve kültürel yerlerini gezdi. Gezinin son gününde Kurşunlu Han Otel`de Arap Turizm Acenteleri yetkililerine düzenlenen veda yemeğine Vali Vekili Atila Kantay, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Kas-Kon Genel Başkanı Selami Çelebioğlu`nun yanı sıra ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Yenilen yemeğin ardından konuşan Belediye Başkan Turhan Topçuoğlu, Amerika kıtasının keşfinin 1492 yılında olduğunu hatırlatarak, Kurşunlu Han Otel`in yapımından 32 yıl sonra olduğunu söyledi. Amerika Birleşik Devletleri`nin resmi kuruluşunun ise, 1776 yılında olduğunu belirten Başkan Topçuoğlu, bu tesisin yapımından 316 yıl sonra kurulduğunu anımsatarak, ``Böyle bir tarihte yaşamak, herhalde bizim haklı gururumuzdur`` dedi.
Gecede Arap turizm acente yetkilileri kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı Kastamonululara teşekkür ederek, mutlu bir şekilde Kastamonu`dan ayrılacaklarını söylediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Diyanetin atadığı 5 yeni imam göreve başladı Zonguldak’ın Alaplı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen atama süreci kapsamında Gümeli Merkez Cami, Alioğlu Köyü Merkez Cami, Kürkükler Köyü Okuf Mahallesi Cami, Sofullu Köyü Cami ve Kabalar Köyü Dereli Mahallesi Camii’lerine 5 yeni imam atandı. Alaplı İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik, Gümeli Merkez Cami, Alioğlu Köyü Merkez Cami, Kürkükler Köyü Okuf Mahallesi Cami, Sofullu Köyü Cami ve Kabalar Köyü Dereli Mahallesi Camii’ne atanan din görevlilerine cübbe ve sarıklarını giydirerek görev ve sorumlulukları hakkında tavsiyelerde bulundu. Törenin açılışında İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik, imam olarak görev yapmanın taşıdığı sorumlulukları ve manevi yükümlülükleri vurgulayarak, din görevlilerinin toplum içindeki önemli rollerine dikkat çekti. Ardından, yeni atanan din görevlilerine mesleki görevleri sırasında uymaları gereken prensipler hatırlatıldı. Din görevliliğinin yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluk ve emanet olduğuna dikkat çeken Müftü Çelik, "Atanan değil, adanan din görevlileri olmalısınız" ifadeleriyle yeni görevlilere seslendi. Toplumun her kesimine rehberlik eden örnek şahsiyetler olunması gerektiğini vurgulayan Çelik, görevlerin ilim, hikmet ve güzel ahlak çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini belirterek başarı dileklerinde bulundu. Program, yapılan dua ile sona erdi.
Zonguldak Kafkametler Gemisi faciasında yargılama sürüyor: Acılı ailelerden iftira tepkisi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 19 Kasım 2023 tarihinde yaşanan şiddetli fırtınada askeri mendireğe çarparak batan "Kafkametler" adlı kuru yük gemisiyle ilgili davanın görülmesine devam edildi. Facia sonrası 3 gemi sahibinin yargılanmasına devam edildi. Gemi kaptanının kızı babasına yönelik suçlamalara sert tepki gösterdi. Kdz. Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, haklarında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen gemi sahipleri S.Ö., G.Ö. ve K.Ö. katılmazken, mağdur aileleri ve sanık avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan gemi kaptanı Cemal Turan’ın kızı Meltem Turan, hazırlanan bilirkişi raporunda babasının kusurlu gösterilmesine isyan etti. Turan, gemideki teknik yetersizliklere dikkat çekerek, "Geminin elektrik sisteminin çöktüğü ve ciddi eksiklikler olduğu biliniyor. Babam yardım çağrısında bulunmuştur. Ancak bilirkişi raporu babamı suçlu gibi gösteriyor. Bu bize yönelik ağır bir iftiradır ve haksız bir ithamdır. Biz bu suçlamaları kesinlikle kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, geminin 3. kaptanı Berke Çamurtaş’ın babası Güngör Çamurtaş da mahkemeden, olay günü izinli olan diğer personelin tanık olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, Karadeniz Ereğli ve Karasu limanlarından gelen ses ile görüntü kayıtlarının dökümlerinin yapılmasına, dosyadaki eksik noktaların tamamlanmasına karar verdi. Sanıkların adli kontrol şartlarının devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Olay Rusya’dan yüklediği yükü İzmir’e götürmek üzere yola çıkan Türk bayraklı "Kafkametler" gemisi, fırtına nedeniyle sığındığı Ereğli Limanı’ndan ayrıldığı sırada kontrolden çıkarak mendireğe çarpmış ve kısa sürede batmıştı. Olayda 12 kişilik mürettebattan bugüne kadar sadece 5 işçinin naaşına ulaşılabildi; aralarında Kaptan Cemal Turan’ın da bulunduğu 7 denizciyi arama çalışmaları ise sonuçsuz kaldı.