YEREL HABERLER - 12 Mayıs 2016 Perşembe 15:56

Engelli Sporcudan Büyük Başarı

A
A
A
Engelli Sporcudan Büyük Başarı

Kastamonu’lu engelli sporcu Alanya’da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasında üç madalya birden kazandı.
Cide ilçesine bağlı Kuşkayası köyünden olan Anadolu İmam Hatip Lisesi 3.sınıf öğrencisi İbocan Uysal, Alanya’da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasında üç madalya birden kazanarak büyük başarı sağladı. 100 metre sırtüstünde Türkiye birincisi olan Uysal, 100 ve 50 metre serbest yarışmalarında ise Türkiye ikinciliğini elde etti. Yüzmede büyük başarı elden eden Uysal, aynı zamanda Bilek Güreşi ve Basketbol sporlarıyla da ilgili. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tekerlekli sandalye basketbol takımında da oynayan başarılı sporcu önceki yıl Ankara’da düzenlenen Bilek Güreşi müsabakalarında sağ ve sol kollarda Türkiye 2.’liği bulunuyor.
Engellerini spor ile geride bıraktığını ifade eden Uysal, ailesinin en büyük destekçisi olduğunu belirterek; "Emeği geçen ve beni destekleyen hocalarım, ve sonsuz yanımda olan aileme teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız" dedi. En büyük amacının bilek güreşinde milli formayı giymek olduğunu belirten İbocan Uysal, Nisan ayında yapılacak seçmelerde başarılı olup milli takıma girmeyi hedefliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.