YEREL HABERLER - 04 Ağustos 2016 Perşembe 21:39

MHP Grup Başkanı Bozahmetoğlu:

A
A
A
MHP Grup Başkanı Bozahmetoğlu:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclisi (İGM) Grup Başkanı İlhan Bozahmetoğlu, 15 Temmuzda yaşanan darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreci değerlendirerek, “Bu kalkışma, bu karanlık darbe girişimi yalnızca seçilmiş hükümet veya milletvekillerine değil, Türk Milletinin tamamını hedef almıştır” dedi.
Fethullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirileme çalışılan hain darbe girişimine tepkiler dinmiyor. MHP İl Genel Meclisi (İGM) Grup Başkanı İlhan Bozahmetoğlu, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreci değerlendirdi.
15 Temmuz’da demokrasiye pranga vurulmak istendiğini ifade eden İlhan Bozahmetoğlu, millet iradesinin çok açık saldırı ve suikasta uğradığını söyledi.
‘Huzur cellatlarının sonu her daim hüsran olacaktır”
Türk demokrasisinin çok çetin bir imtihandan geçtiğini ifade eden Bozahmetoğlu: “Gazi Meclis’e düşen ve isabet eden her bomba 79 milyon Türk vatandaşına değmiş, milli yüreklerde patlamıştır. Bu şerefsiz kalkışma, bu karanlık darbe girişimi yalnızca seçilmiş hükümet veya milletvekillerine değil, Türk milletinin tamamını hedef almıştır. Bu saldırı Türk askerinin içinden devşirilmiş, kandırılmış, aklı çelinmiş veya buna çoktan teşne küçük bir grup tarafından icra edilmiştir. Demokrasi uçurumdan dönmüştür. Milli iradenin namus ve emanetleri son anda kurtarılmıştır. Milli iradeye sürülmek istenen kara leke yine milletimizin azim ve kararlığıyla temizlenmiş, derin komplo ve kumpas inançla püskürtülmüştür. Hiçbir çete, hiçbir paralel yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir darbe ve dağılma heveslisi mihrak bu zemini çatlatamayacak, nitekim huzur cellâtlarının sonu her daim hüsran olacaktır. Hukukun bu hainlere bir daha gün yüzü göstermemesini temenni ediyorum” dedi.
‘MHP darbeye en çok maruz kalan demokrasi anıtıdır”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin her türlü demokrasi dışı arayışa karşı olduğunu kaydeden İlhan Bozahmetoğlu: “Milliyetçi Hareket Parti 47 yıllık şerefli geçmişinde darbeye en çok maruz kalan, darbelerden en çok zarar gören bir millet ve demokrasi anıtıdır. Hiçbir zaman demokrasi dışı oluşum ve çeteleşmeye sempati duymadık. Hiçbir zaman darbecilerle ortak bir gelecek düşlemedik, düşünmedik. Israrla demokrasinden yana olduk. Kararlı bir şekilde meşruiyete bağlı ve sadık kaldık” diye konuştu.
Yaşanan sürecin çok iyi irdelenmesi gerektiğine dikkat çeken Bozahmetoğlu: “Adalet, emniyet ve bürokraside Okyanus ötesi çok geniş bir ağ kurmuştur. Devlet adeta bu ihanet odağı tarafından ele geçirilmiştir. Tüm kritik ve hayati görevlere paralel çetenin temsilcileri gelmiş veya getirilmişlerdir. 2009 Yılında Kozmik Oda sırlarının ifşa edilmesi olayı ve 12 Eylül 2010 referandumu bu örgütün elini güçlendirmiş ve önünü açmıştır. Ülkemizde yaşanan bu olayın tetikçisi FETÖ terör örgütünün esas besin kaynağı ülkemizde iyi gitmeyen ve ötelenen sorunlarından kaynaklanmaktadır. Bu yaraların sarılabilmesi ve bu gibi oluşumların önüne geçilebilmesi için eğitim sorunu başta olmak üzere kayıt dışı ile mücadele işsizlik sorunun çözüme kavuşturulması gerekmekte ve terörle mücadeleye hız verilmeli kapsamlı bir çalışma yapılmalıdır” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.