ASAYİŞ - 07 Kasım 2017 Salı 23:24

Tosya’da 121 kaçak göçmen yakalandı

A
A
A
Tosya’da 121 kaçak göçmen yakalandı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bir otobüste 121 kaçak göçmen yakalandı.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bir otobüste 121 kaçak göçmen yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, bugün bir ihbar üzerine Tosya D-100 karayolu Samsun-İstanbul istikametinde Tosya Merkez Jandarma ve KOM Şube ekiplerince yapılan uygulamada bir otobüs içinde 121 kaçak göçmen yakalandı. Murat Ç. (45) idaresindeki 19 SB 181 plakalı otobüste 76 Pakistan, 44 Afgan, 1 Senegal olmak üzere toplam 121 göçmen yakalandı. Otobüs şoförü Murat Ç. savcılığın talimatı ile gözaltına alınırken, yakalanan göçmenler geçici süreliğine Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait kapalı spor salonuna yerleştirildi. Otobüs ise 690 sayılı KHK kapsamında el konulmak üzere yediemin otoparkına çekildi.


Tosya’da son bir hafta içinde 268 kaçak göçmen yakalanarak Kastamonu İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Geçtiğimiz hafta da Tosya ilçesinde bir tırın içinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Pakistan ve Afganistan uyruklu 147 göçmen yakalanmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Eczane ararken dehşeti yaşadı Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde emniyet şeridine park eden hafif ticari araca çarpan cip yan yattı. Yaralının olmadığı kazada, hafif ticari aracın sürücüsünün cep telefonundan nöbetçi eczane bulmak için emniyet şeridinde durduğu öğrenildi. Kaza, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bulvarı duble yolda Camili Mahallesi istikametinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 54 AJT 852 plakalı Fiat marka hafif ticari araç sürücüsü Uğur Karakaya, arkadaşının çocuğunu hastanede ziyaret ettikten sonra evine giderken nöbetçi eczane bulmak için aracını emniyet şeridine park etti. Bu esnada M.T. idaresindeki 54 BR 515 plakalı Honda marka cip, hafif ticari araca çarparak yolda yan yattı. Kazada yaralanan olmazken, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle trafik kontrollü olarak sağlandı. Araçların kaza yerinden kaldırılması ile trafik normal seyrine dönerken, polis ekipleri kazaya ilişkin inceleme başlattı. “Araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu” Nöbetçi eczana bulmak için aracını emniyet şeridine çektiğini belirten Uğur Karakaya, “Hastaneden dönerken aracımı emniyet şeridine çektim. Telefondan nöbetçi eczane aradığım esnada arkadan diğer araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu. Çarpan araçta yan yattı. Yaralı yok. Çok şükür emniyet kemerlerimiz takılıydı, bunun sayesinde yara almadan atlattık. Araçlarda bulunanlarda bir şey yok çok şükür. Hastaneye de arkadaşın çocuğunu ziyarete gitmiştik” dedi.