KÜLTÜR SANAT - 19 Ağustos 2018 Pazar 15:06

“Şehri Medeniyet Kastamonu” için çalışmalar başlıyor

A
A
A
“Şehri Medeniyet Kastamonu” için çalışmalar başlıyor

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu’da, Yapımcı Savaş Uğurlu ve ekibi Şehri Medeniyet Kültür Projesini 12 Aralık’ta gerçekleşmek için kolları sıvadı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu’da, Yapımcı Savaş Uğurlu ve ekibi Şehri Medeniyet Kültür Projesini 12 Aralık’ta gerçekleşmek için kolları sıvadı.


Medyadoktoru Yapım bünyesinde yapımcı Savaş Uğurlu öncülüğünde 4 yılda 8 kez gerçekleşen, TBMM, Tanıtma Fonu Temsilciliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilikler ve Belediyelerin resmi destekleriyle gelenekselleşen projeler arasında yer alan Şehri Medeniyet Kültür projesinin yapımcısı Savaş Uğurlu, “Yeryüzünde ya da insanlık tarihinde iki türlü şehir vardır. Bir tanesi medeniyetlerin kurduğu şehir, bir tanesi de medeniyetler kuran şehirdir. Bu açıdan baktığımızda Kastamonu 7 bin yıllık tarihiyle medeniyet kurmuş şehrimizdir. Medeniyeti kurmuş ve oluşturmuş bir şehrin projemizle mensubu olmak ve bu şehrin kültürünü bütün insanlığın hizmetine sunmak her halde yaşayanlar için tarihin kendisine sunduğu en önemli fırsattır” dedi.


“Kastamonu medeniyetini dünyaya anlatacağız”


Artık dünyada trendin ulusal tanıtımlardan daha çok şehirlerin tanıtımı olduğuna da değinen Uğurlu, “Şehirler ulusların tanıtımına katkı sağlayan unsurları oluşturmaktadır. Bu açıdan Kastamonu’nun 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak seçilmiş olması çok önemli bir hizmete ve farkındalığa hizmet edecektir. Bizde gelenekselleşen projemiz olan Şehri Medeniyet Kültür projemizi Kastamonu da gerçekleştirmek için yakında çalışmalara başlıyoruz. Projemizde Kastamonu medeniyetlerinden oluşan 30 parça özel tasarımın defilesi dışında Medeniyetler korosu konseri, Kastamonu ve medeniyetler sempozyumu ile resim sergisi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.