EKONOMİ - 12 Ekim 2018 Cuma 15:38

Kastamonu’da girişimci kadınlara 39 bin 800 lira kredi dağıtıldı

A
A
A
Kastamonu’da girişimci kadınlara 39 bin 800 lira kredi dağıtıldı

Kastamonu Belediyesi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Kastamonu Mikro Finans Şubesi tarafından 19 girişimci kadına 39 bin 800 lira mikro kredi dağıtımı gerçekleştirildi.

Kastamonu Belediyesi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Kastamonu Mikro Finans Şubesi tarafından 19 girişimci kadına 39 bin 800 lira mikro kredi dağıtımı gerçekleştirildi.


Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Kastamonu Mikro Finans Şubesi’ne Kastamonu Belediyesi tarafından tahsis edilen eski Belediye Binası’nda gerçekleştirilen törene Adalet Komisyonu Başkanı Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikro Finans Şubesi Ankara Bölge Müdürü Ahmet Yılmaz’da katıldı.


Törende konuşan Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, mikro kredi uygulamasının kadın girişimciler için büyük önem arz ettiğini vurguladı. Bayanların aldıkları kredilerle yöresel ürün üreteceklerini de dile getiren Köylü, “Üretilen ürünlerin pazarlanmasında Kastamonu Belediyemiz gereken desteği sağlayacak. Zaten Belediye Başkanımız, kadınlarımızı üretime katmak adına çok önemli adımlar atıyor. Bu uygulama kadınlarımızın üretime katılması, ev ekonomilerine ve il ekonomilerine katkı sağlaması adına çok önemli” diye konuştu.


Kadın Kooperatifi’nin kurulma aşamasında olduğunu yineleyen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, mikro krediyle üretime kazandırılan kadınların ürünlerinin pazarlanması noktasında atılan bu adımın çok önemli olduğunu kaydetti. Kastamonu Belediyesi’nin de kooperatifin ortağı olduğunu dile getiren Başkan Babaş, “Verdiğimiz bu kredilerle bayanlarımızı üretime kazandırıyoruz. Gerçekten birbirinden kıymetli ürünler kadınlarımız tarafından üretiliyor. Önümüzdeki süreçte Topçuoğlu Pazaryerinde Pazar günleri Kadınlar Pazarı kuracağız. Pazar günü kadın girişimcilerimiz ellerinde hangi yöresel ürünler varsa onu satabilir. Araya aracı konulmadan ürünler satılacak. Bizler kadın girişimcilerimize direkt satış imkanı vereceğiz. İnanıyorum ki kadınlarımızın üretime katkı kurmalarını sağlayacağız. Üreten kadınlarımızın ürünleri değerlenecek. Satın noktalarında ürünler iyi satılırsa bu iş dört dörtlük yapılacaktır. Ayrıca Nasrullah Meydanı üst kısmına Ticaret Odamızın bulunduğu arada tarihi dokuya uygun Kastamonu Kadın Kooperatifi Satış Merkezi’de kuracağız. İnşallah önümüzdeki süreçte hem üretim hem de pazarlayacağız” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından girişimci kadınlara mikro kredileri takdim edildi. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından tören sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Eczane ararken dehşeti yaşadı Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde emniyet şeridine park eden hafif ticari araca çarpan cip yan yattı. Yaralının olmadığı kazada, hafif ticari aracın sürücüsünün cep telefonundan nöbetçi eczane bulmak için emniyet şeridinde durduğu öğrenildi. Kaza, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bulvarı duble yolda Camili Mahallesi istikametinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 54 AJT 852 plakalı Fiat marka hafif ticari araç sürücüsü Uğur Karakaya, arkadaşının çocuğunu hastanede ziyaret ettikten sonra evine giderken nöbetçi eczane bulmak için aracını emniyet şeridine park etti. Bu esnada M.T. idaresindeki 54 BR 515 plakalı Honda marka cip, hafif ticari araca çarparak yolda yan yattı. Kazada yaralanan olmazken, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle trafik kontrollü olarak sağlandı. Araçların kaza yerinden kaldırılması ile trafik normal seyrine dönerken, polis ekipleri kazaya ilişkin inceleme başlattı. “Araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu” Nöbetçi eczana bulmak için aracını emniyet şeridine çektiğini belirten Uğur Karakaya, “Hastaneden dönerken aracımı emniyet şeridine çektim. Telefondan nöbetçi eczane aradığım esnada arkadan diğer araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu. Çarpan araçta yan yattı. Yaralı yok. Çok şükür emniyet kemerlerimiz takılıydı, bunun sayesinde yara almadan atlattık. Araçlarda bulunanlarda bir şey yok çok şükür. Hastaneye de arkadaşın çocuğunu ziyarete gitmiştik” dedi.