ASAYİŞ - 18 Mayıs 2019 Cumartesi 15:01

Kastamonu’da pikap, su kanalına uçtu: 1 ölü

A
A
A
Kastamonu’da pikap, su kanalına uçtu: 1 ölü

Kastamonu’da HES inşaatında çalışan pikap, su kanalına uçtu.

Kastamonu’da HES inşaatında çalışan pikap, su kanalına uçtu. Su kanalında kaybolan sürücünün, ekiplerin arama kurtarma çalışması sonrasında cansız bedenine ulaşıldı.


Edinilen bilgiye göre, Araç ilçesine bağlı Terke Köyünde Hidroelektrik Santrali (HES) şantiyesinde çalışan 26 yaşındaki Fatih Can Kartal idaresindeki pikap, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak su kanalına düştü. İhbar üzerine olay yerine Araç Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, jandarma ekipleriyle birlikte su kanalına düşen aracı kurtardı. Kurtarılan aracın içerisinde sürücü bulunamayınca İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen AFAD ve UMKE ekipleri, itfaiye ve jandarma ekipleriyle birlikte kayın sürücü Fatih Can Kartal’ı arama çalışmasına başladı.


Aynı zamanda su seviyesini düşürmek için de barajın kapakları kapatıldı. Bir süre devam eden arama kurtarma çalışması sonrasında Fatih Can Kartal’ın cansız bedenine dere yatağında ulaşıldı. Kartal’ın cenazesi, ekipleri tarafından dere yatağından çıkartılarak Araç Devlet Hastanesinin morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Enkaz kentte Paskalya ayini düzenlendi HATAY (İHA) – Hatay’ın İskenderun ilçesinde Mar Circos Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki Paskalya bayramı ayini, kentteki gayrimüslim vatandaşların katılımıyla başladı. Medeniyetler beşiği olan Hatay’da farklı inançlara sahip insanlar, yüzlerce yıllardır aynı yaşam alanını paylaşmaya devam ediyorlar. Asrın felaketi sonrası bölgede birçok ibadet ve birçok gelenek yapılamazken, uzun zaman sonra yeniden gelenekler yaşatılmaya devam ediliyor. İskenderun ilçesinde Mar Circos Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya bayramı kutlandı. Kilisesinin ışıklarla süslendiği ayinde gayrimüslim vatandaşlar, bir araya geldiler. İskenderun Mar Circos Rum Ortodoks Kilisesi pederi Dimitri Yıldırım ve Yusuf Nikola Papasoğlu, ayinde yaptıkları konuşmada; barış ve kardeşlik mesajı verdi. Paskalya bayramını coşkuyla kutladıklarını belirten Can Terbiyeli (42), “6 Şubat depremlerinden sonra şehir merkezindeki Aya Nikola Katolik kilisemizi kullanamaz hale geldik. Burası çok daha eski bir kilise ama çok kullanmıyorduk depremden sonra bize kucak açtı, cemaatin bir araya gelmesini sağladı, o yüzden çok bizim açımızdan çok önemli. Bugün de Paskalya’yı kutluyoruz aslında bu bir haftalık bir süreç kutsal hafta olarak adlandırıyoruz” ifadelerine yer yerdi. Ayini Antakya Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Doğum, İskenderun Mar Circus Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım ve Yusuf Nikola Papasoğlu yönetti. Kiliseye gelen vatandaşlar mum yaktı ve ayinde dua etti. Duaların sonunda Paskalya’ya özgü olarak yumurta tokuşturuldu.