SAĞLIK - 13 Mayıs 2020 Çarşamba 09:33

Yeni Cide Devlet Hastanesi inşaatında çalışmalar sürüyor

A
A
A
Yeni Cide Devlet Hastanesi inşaatında çalışmalar sürüyor

Cide ilçesine bağlı Bağyurdu Mahallesinde yapımına başlanan yeni Devlet Hastanesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Cide ilçesine bağlı Bağyurdu Mahallesinde yapımına başlanan yeni Devlet Hastanesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.


2019 yılında temeli atılan yeni Cide Devlet Hastanesinde çalışmalar devam ediyor. Perde duvarları tamamlanan ve inşaatına başlanan hastanenin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.


AK Parti 26. Dönem Kastamonu Milletvekili ve işadamı Murat Demir’in katkılarıyla inşaatına başlanan yeni Cide Devlet Hastanesi, 35 yataklı olarak yapılacak.


Yeni Cide Devlet Hastanesinin yapımını yakından takip eden 26. Dönem AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, “İlk seçim çalışmalarımız sırasında söz verdiğim tek proje Cide Devlet Hastanesinin yapılması idi. 25 yatak olarak planlan proje önce 35 yatak olarak yatırıma aldırdık, daha sonra 50 yatağa dönüşebilecek şekilde projelendirildi. Yer tespiti yapıldı, yer teslimi ve projeyi takibimiz devam etti. Sağlık Bakanlığımız 2019 yılı yeni proje ihale edilmeyeceğini, ihale edilen projelerin bitirileceği diye kararını yakın takip ederek mevcut hastane konumu ve şartlarını anlatarak ihalesi yaptırdık. Çok şükür modern bir hastane Cide ilçemize kazandırılmış oldu. Başta projenin yatırıma alınma talimatını veren, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, önceki dönem Sağlık Bakanlarımız Recep Akdağ, Ahmet Demircan ve ihalenin yapılması için talimat veren Sayın Fahrettin Koca Bakanımız ve Kastamonu İl Sağlık Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Güçlü Devletimiz yatırımlarına devam ediyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Atık tekstil malzemeleri sanata dönüştü Atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat eserlerine dönüştürüldü. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. S. Tuğba Arabalı Koşar’ın yürütücülüğünü, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Tülay Gümüşer ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Giyim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Selda Kozbekçi Ayranpınar’ın araştırmacılığı yaptığı Çukurova Üniversitesi SBA-2021-14266 numaralı Bireysel Araştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen “III Denim Hikayesi Sürdürülebilir Tekstil Sanatı” sergisi Seyhan Belediyesi 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezinde açıldı. Açılışını Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Neslihan Boyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşehan Deniz Abik’in yaptığı sergide 3 sanatçı akademisyenin sürdürülebilirlik çerçevesinde ürettikleri 21 eser yer aldı. Bu sergide, sürdürülebilir geçmişi yeniden keşfetmek ve daha sürdürülebilir bir geleceğin geliştirilmesine odaklanılmış, yöntem olarak ileri dönüşüm ele alındı. Bossa TAŞ.’nin işbirliği ile üretim tesisinden temin edilen atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat nesnelerine dönüştürüldü. Serginin amacı ise şöyle açıklandı: “Dünyanın giderek artan tekstil atıkları sorunuyla boğuştuğu günümüzde, denim kumaş üretim atıkları ile sanat nesneleri ortaya koyarak, denim kumaşın sanattaki yaşam döngüsünü aktarmak ve izleyicilerin sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Sergideki eserler, hem estetik hem de işlevsel açıdan dikkat çekici olup, İzleyicilere atık malzemelerin dönüştürücü gücünü göstermektedir. Bu çalışmalar, çevresel sürdürülebilirlik ile sanatsal ifade arasındaki bağı güçlendirerek, izleyicilere hem fikri hem de duygusal bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Eserleriyle sadece malzemelerin fiziksel dönüşümünü değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve duyarlılığı da artırmayı hedeflemektedir. Böylece, atık malzemeler yeni bir anlam ve değer kazanırken, sanat aracılığıyla sürdürülebilir bir gelecek için önemli mesajlar iletilmektedir.” Sergi, 100. Yıl Çırçır Sanat merkezinde 13 Haziran 2024 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.