YEREL HABERLER - 12 Şubat 2013 Salı 17:02

VETERİNER HEKİMLER ODASI, GÖREV DAОILIMI YAPTI

A
A
A
VETERİNER HEKİMLER ODASI, GÖREV DAОILIMI YAPTI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Veteriner Hekimler Odası arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde veterinerler, kendi aralarından görev dağılımı yaptı.
Kastamonu`da yapılması planlanan hayvancılık küpeleme çalışmalarıyla ilgili görev dağılımı yapan Veteriner Hekimler Odası üyeleri Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde bir araya geldi. Toplantıya MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, A Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Feridun Öztürk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman, Veteriner Hekimler Odası Başkanı İbrahim Maşalacı, odanın eski başkanları, İl Müdürlüğü teknik elemanları ve oda üyesi veterinerler katıldı.
Veteriner Hekimler Odası tarafından organize edilen toplantıda Veteriner Hekimler Odası Başkanı İbrahim Maşalacı, Veteriner Hekimler Odasının 2012 yılı başlarında Kastamonu`nun 1/3`ünün hayvancılık küpelemesini gerçekleştirdiğini belirterek, 2013 yılında bu görev alanının büyüdüğünü belirtti. Merkez ve Seydiler hariç kalan 18 ilçenin küpeleme çalışmasını kendilerinin yapacağını belirten Maşalacı, burada toplanmalarının bir nedeninin de ilçelerde bu görevi yerine getirecek olan arkadaşlarla sözleşmelerin imzalanması olduğunu söyledi.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman ise, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye`de hayvancılığın daha yüksek standartlarda yapılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Küpeleme çalışmalarının da bu kapsamdaki faaliyetlerden olduğunu, Kastamonu`da zaman içerisinde farklı yöntemler denendiğini belirten Yaman, ``Dersimize çalıştık, tecrübelerimizi kullanarak daha iyi sonuçlar hedefliyoruz`` dedi. Yaman, Kastamonu`nun 1072 köy 250 civarında mezra olduğunu hatırlatarak, 290 bin büyükbaş ve 100 bin küçükbaş hayvan sayısıyla Kastamonu`nun Veteriner Hekimlere de önemli roller düştüğünü ifade etti.
Konuşmaların ardından veteriner hekimlere ``Veteriner Perakende İlaç Satış Ruhsatı Başvuruları``, ``2013 yılı Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması ve Tescili çerçevesindeki Protokol`` hakkında bilgi verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.