ASAYİŞ - 18 Mayıs 2022 Çarşamba 13:53

Kenevir yetiştirirken yakalandı, "Hacca gittim" diyerek kendisini savundu

A
A
A
Kenevir yetiştirirken yakalandı, "Hacca gittim" diyerek kendisini savundu

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde kenevir yetiştirirken yakalanan şahıs, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde kenevir yetiştirirken yakalanan şahıs, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık duruşmada, "24 yaşında Hacca gittim. Ben şimdiye kadar alkol dahi ağzıma sürmedim. Olay tarihine kadar kullanmadım. Bu olay oldu, pişmanım" diyerek kendisini savundu.


Kastamonu’nun Tosya ilçesinde geçen yıl düzenlenen operasyonda kenevir yetiştirdiği belirlenen İ.A. hakkında adli soruşturma başlatıldı. şahıs hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava görülmeye devam etti. Duruşmada hazır bulunan tutuksuz sanık İ.A.’nın kanında uyuşturucu madde tespit edildiği belirtildi.


Savunma yapan İ.A., “Annem ve babam ile büyükbabama baktım. Hastaydılar. Şimdi vefat ettiler. Şu anda sadece annem yaşıyor ona bakıyorum. Ben 24 yaşında Hacca gittim. Ben şimdiye kadar alkol dahi ağzıma sürmedim. Olay tarihine kadar kullanmadım. Bu olay oldu, pişmanım. Kesinlikle amacım satmak değil, kullanmak amaçlıydı” dedi.


Uyuşturucu maddenin ticaretini yaptığını kendi kullanımı için diktiğini iddia eden İ.A., “Kesinlikle ticaret için kullanmadım. Şu anda 5-6 kez kullandım. Taktir mahkemenindir. Beraatımı talep ediyorum” diye konuştu.


Mahkeme heyeti, İ.A.’yı 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca şahıs hakkında uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle de suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul OYAK Çimento’dan DOST Tiyatro etkinliği OYAK Çimento, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) kültürünü güçlendirmek ve çalışanlarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla bir kez daha yenilikçi bir adım attı. ‘Davranış Odaklı Saha Turları’ (DOST) projesi kapsamında düzenlenen DOST Tiyatro etkinliği, iş güvenliği alanında farkındalık oluşturmayı ve kalıcı bir güvenlik kültürü oluşturmayı hedefliyor. OYAK Çimento’nun sıfır iş kazası vizyonu, DOST Projesi kapsamında yapılan saha turları ve güvenlik görüşmeleri ile somut bir şekilde hayata geçiriliyor. 2023 yılında şirket güvenlik kültürünü güçlendirmek için başlatılan DOST Projesi; iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışanların farkındalığını artırmayı, çalışanların güvenli davranışlarını pekiştirmeyi, güvensiz davranışlarını değiştirmeyi veya dönüştürmeyi ve güvenlik performansını en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. DOST Tiyatro: Eğlenerek öğrenmek DOST Tiyatro etkinliği, İSG kültürünü çalışanların günlük davranışlarına etkili bir şekilde yansıtmayı amaçlıyor. İnteraktif bir platform sunan tiyatro ve drama atölyesi, çalışanların iş güvenliği prensiplerini sanatın gücüyle deneyimlemesine olanak sağlıyor. Şirkete ait 7 fabrika ve 1 tesiste tamamlanan DOST Tiyatro turnesi, katılımcıların iş güvenliği konusundaki farkındalığını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda eğlenceli ve etkileşimli bir ortamda öğrenmelerini sağlıyor. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen oyunlar ve drama atölyeleri, güvenlik kültürünün oluşturulmasında çalışanların rolünü vurgulayarak, işyerinde güvenli davranışların önemini vurguluyor. Çalışanlar, DOST Tiyatro etkinliği kapsamında güvenlik zinciri, bilinç koridoru ve İSG buketi başlıklı çeşitli temalarla güvenlik kültürünü derinlemesine keşfediyorlar. DOST Tiyatro etkinliği, OYAK Çimento’nun İSG kültürüne sanat dolu bir destek sağlayarak, çalışanların güvenlik bilincini artırmasına ve kalıcı bir güvenlik kültürü oluşturmasına katkıda bulunuyor.
İstanbul Eyüpsultan’da Hıdırellez coşkuyla kutlandı Türk kültür coğrafyasında baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdrellez, Eyüpsultan Belediyesi’nin düzenlediği törende coşkuyla kutlandı. Baharın müjdecisi olarak birçok farklı coğrafyada yüzyıllardır kutlanan Hıdırellez, bu yıl da tüm Türk coğrafyasında büyük bir coşkuyla karşılandı. Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in katılımıyla Osmanlı Park’ta düzenlenen Hıdırellez şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Muhteşem bir görsel şölene sahne olan şenlikte halk oyunları, dans ve müzik gösterileri sergilendi. Türkçe şarkıların yanı sıra Balkanlardan ve dünyanın farklı coğrafyalarından şarkılar söylendi. Çalınan eğlenceli şarkılar eşliğinde gönüllerince dans eden vatandaşlar unutamayacakları bir gün yaşadı. Şenliğe katılan her yaştan vatandaş, Hıdırellezi kutlamak ve tuttukları dileklerin kabul olması için, şenlik alanının yanına yakılan ateşten üçer kez atladı. Etkinlikte ayrıca vatandaşlara sucuk ekmek, etli pilav, patlamış mısır, pamuk şeker gibi ikramlarda bulunuldu. Öte yandan, şenlik alanına kurulan stantlarda vatandaşlar ellerine Hint kınası ile motifler yaptırdı. “Tek dileğimiz hepinizin gönüllerinde, Eyüpsultan’da çiçekler açsın” Şölende yaptığı konuşmaya güzel ve aydınlık bir bahar dileyerek başlayan Başkan Özmen, “Komşularımın, dostlarımın arasındayım. Hıdırellezin keyfini, güzelliğini, baharın gelişini hep beraber kutluyoruz. Çok güzel, pırıl pırıl, aydınlık bir bahar olsun. Tek dileğimiz, tek umudumuz hepinizin gönüllerinde, Eyüpsultan’da çiçekler açsın. Barışa dair, umuda dair, huzura dair, Eyüpsultan’ın güzelliğine, iyiliğine dair, kendimize dair, gönlümüzden geçen, iyiliği ve güzelliği çağırdığımız her şey gönlümüzce olsun inşallah. İyi eğlenelim, güzel eğlenelim” dedi.