YEREL HABERLER - 29 Ocak 2012 Pazar 15:57

ŞEKER-İŞ ESKİ BAŞKANINDAN ŞEKER FABRİKASI YORUMU

A
A
A
ŞEKER-İŞ ESKİ BAŞKANINDAN ŞEKER FABRİKASI YORUMU

Şeker-İş Sendikası Kastamonu Şubesi eksi Başkanı Hamdi Kaya, Kastamonu Şeker Fabrikası ile diğer 10 şeker fabrikasının kapatılmasının bütün sorumlusunun Şeker-İş Sendikası’nın olduğunu iddia etti.
Düzenlediği basın toplantısında son aşama gelinen şeker fabrikaları konusunda değerlendirmede bulunan Şeker-İş Sendikası Kastamonu Şubesi eski Başkanı Hamdi Kaya, Şeker-İş Sendikası Genel Merkezinin Bor, Ereğli ve Ilgın Şeker fabrikalarının ihalesinin iptaline yönelik açılan davanın kazanılması sonrası kendilerine kahraman gibi ilan etmesinin doğru olmadığına değinerek, “Şeker-İş Sendikası Genel Merkezinin, Kastamonu’nun eski bakanlarından Murat Başesgioğlu ile birlikte Başbakanımızla görüşmeden çıkan süresiz iptal kararını hiç görüşmemişiz gibi iptali, sendikanın mahkemeyle vererek kazanıldığı propagandasıyla kendini kahraman göstermeye çalışmasından şimdiki süreç yaşandı” dedi.
Kastamonu Şeker Fabrikası’nın kapanmaması için yıllarca mücadele verdiklerini belirten Kaya, “Bor, Ilgın, Ereğli Şeker fabrikaları 6 Aralık 2005 tarihinde özelleştirme programına alınmış 14 Nisan 2006 tarihinde ihale ilanları yapılmıştır. 16-17 Nisan 2006 tarihinde şeker-iş başkanlar kurulu acil olarak toplanmış, 5 Mayıs 2006 tarihinden itibaren şeker işçisi, pancar çiftçisi, yöre esnafı ve halkıyla 28 ilde sürekli eylem kararı alınmıştır. Kastamonu şube yönetim kurulu olarak 6 Mayıs 2006 tarihinde miting kararı alınmış olup sivil toplum kuruluşları ile miting komitesi oluşturularak ve yasal izinler alınarak 10 gün boyunca ilçeler, köyler ve şehir merkezi dolaşılarak mitinge katılım sağlanmıştır. Kışla parkından şehir merkezine kadar ana caddeyi de kapatan, yüksek katılımlı ve coşkulu bir yürüyüş yapılmış. Nasrullah meydanında yapılan konuşmalarla, bu konudaki kati duruşumuz coşkulu bir mitingle ortaya konulmuştur” diye konuştu. Kastamonu’da düzenlenen coşkulu eylem ve mitingler sonrasında Şeker-İş Sendikası Genel Merkezi’nin kendisini arayarak o dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu’ndan randevu almasını istediğini belirten Kaya şöyle konuştu:
“16 Haziran 2006 tarihine tarafımdan randevu alınmıştır. Kastamonu şube başkanı olarak ben ve bir grup temsilcilerle birlikte Şeker Sanayimizde yaşanan sorunlar ve özelleştirme politikaları ile ilgili bilgiler ve dosyalar sunulmuş ve Bakanımızdan yardım talebinde bulunulmuştur. Adını minnetle andığım Bakanımız Murat Başesgioğlu bize yardımcı olma sözünü vermiş ve 15 Haziran 2006 tarihinde Türk-İş yönetim kurulu, Şeker-İş Sendikası Genel Merkezi ile birlikte oluşan heyet Bakanımız Murat Başesgioğlu’yla birlikte Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştür. Bu görüşmede Bakanımızın, Başbakanımıza, Bor, Ilgın, Ereğli şeker fabrikalarının özelleştirilmesi durumunda en az 15 fabrikanın kapanacağını söylemesinden sonra, Başbakanımızın talimatı ile 25.11.2006 tarihinde özelleştirilmesi süresiz olarak ertelenmiştir. Şeker-İş Genel Merkezi, Bor, Ereğli ve Ilgın şeker fabrikalarının ihalesinin iptaline dava açmıştır. Şeker-İş Genel Merkezi, Bakanımız ve Başbakanımızla görüşmeden çıkan süresiz iptal kararını hiç görüşmemişiz gibi iptali, sendikanın mahkemeyle vererek kazanıldığı propagandasıyla kendini kahraman göstermeye çalışmıştır. Şeker-İş Genel Merkezi, Bor, Ilgın, Ereğli Şeker fabrikaları için 28 ilde “sürekli eylem” kararı alarak eylemler yaptırmış ancak Kastamonu şeker fabrikasının da içinde bulunduğu 10 şeker fabrikasının satışı yapılmaması için maalesef hiçbir mücadele yapmamıştır. Şeker-İş Genel Merkezi, ’Mahkemeye verdik 100’de 1500 mahkeme durduracak’ diyerek arkadaşlarımızı günlerce oyalamış, şahsımı da kullanarak yerini sağlama almaya bakmıştır. Kastamonu şeker fabrikası ve 10 fabrikanın kapanmasının günahı ve vebali Şeker-İş Genel Merkezi yöneticilerinindir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.