YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 17:46

YAVUZ`DAN ANLAMLI MESAJ

A
A
A
YAVUZ`DAN ANLAMLI MESAJ

Kastamonu El Sanatları Eğitim Merkezi eski Müdürü Basri Yavuz, görevini Sinan Çelebincan’a teslim etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde Ar-Ge Müdürlüğü görevini yürütürken Kastamonu El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atanan Sinan Çelebican’a eski Müdür Basri Yavuz arasında ilk defa Kastamonu’da devir teslim töreni gerçekleştirildi. Devir teslim töreninde önemli mesajlar veren Kastamonu El Sanatları Eğitim Merkezi eski Müdürü Basri Yavuz, Kastamonu’da yapılması gereken çok işin olduğunu ve bunların tamamlanmasının ardından Kastamonu’nun dünya kültür kenti olacağını söyledi. 19 yıl boyunca Kastamonu’da müdürlük görevinde bulunan sayısız çalışmalara imzasını atan Yavuz, Kastamonu’nun şuan ki duruma gelmesinde büyük emekleri bulunuyor. Yavuz, duygu dola veda konuşmasında Kastamonu’nun kalkınarak bir yerlere gelmesinde basın mensuplarının da büyük rolü bulunduğunu ifade etti. Kurum ve kuruluşlarda zamanla nöbet değişimlerinin mutlaka olacağına dikkat çeken Yavuz, “Bunlar doğaldır, olması gerekendir. Bizimde bu vesileyle süremizde doldu zaten. Bizde bir yerlere kadar devam ettirip daha sonra gençlere bırakıp kervan yürütülecek. Bu anlamda ben bu olayı bu şekilde bakıyorum. Kastamonu’da eskiden ihtiyaç olan bazı şeyleri bizler yaşatalım istedik. Buradan ayrılırken de yeni müdürümüzle bazı konuları görüştük. Görevden alınmam ve yerine verilmem noktalarında insanlar genelde psikolojik sıkıntı oluşturur yada hoşa gitmeyen bir durum olur. Vedalaşırken ayrı tarihlerde ayrı yerden vedalaşırlar. Ama buna ben hiç inanmadım. Müdürümden aynı kanaatte. Bu yüzden beraber bir ilki yaşatmak istedik ve bunu da kamuoyuna duyurmayı planladık. Bence bu çok önemli bir konu ilimiz için. Kastamonu’daki kaybolan kültür anlamında yada insani kültür anlamında” dedi.
“KASTAMONU, DÜNYA KÜLTÜR KENTİ OLACAK”
Kendisinin yarım bıraktığı çalışmaları daha ileriye götürüleceğine inancının tam olduğunu vurgulayan Yavuz, “Çok harika çalışmalar yapıldı. Buradaki şoföründen bekçisine kadar her anlamda dört dörtlüktü. Kamuoyu bunu çok iyi biliyor. Basında bunu her zaman çok iyi takip etti. Bu elemanlar aynı güç ve enerji ile Sinan beyin kadrosu olacaklar. Devlette işler durmaz devamlılık anlamında yine dört dörtlük işlerine sarılacaklarına inanıyorum. Benim çalışma dönemimde bir eleman 20 eleman değerindeydi. Biz böyle çalıştık arkadaşlarımızla. Bu yüzden hiç eleman sıkıntısı çekmedik. Gecemizi gündüzümüzü katma lafı dillerde dolaşır ama gerçek anlamda ben elemanlarıma çok teşekkür ediyorum. Devletimize ve Kastamonu’ya verdikleri hizmetlerden dolayı” diye konuştu. Kastamonu’ya gelen bürokratlarının çok güzel örnekler oluşturduğunu belirten Yavuz, şöyle devam etti:
“Çok değerli valilerimiz geldi. Bu valiler kafamızdaki projeleri icraata geçmesinde sahaya yaymasında çok büyük destekler verdiler. Başarının da önemli bir bölümü buradan geliyor. Kafanızdaki projeyi uygulamaya geçiremeyince hiçbir işe yaramıyor. Kastamonu’da bekleyen yapılması gereken çok büyük işler var. Yapılacak bence daha çok işimiz var. Bunları günlerce konuşabiliriz. Gün gelecek bunlar gerçekleşince Kastamonu, dünyanın kültür şehri haline gelecek. İstihdam noktasında ve bütün çalışmalar bitince buna ben cani gönülden inanıyorum. Burada çok önemli bir olay yok. Sadece iki kişi görev yerleri değişiyor. Çalışmalar ise kalmadı ve tüm hızıyla hala devam ediyor.”
Kastamonu El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğündeki görevine başlayan Sinan Çelebican ise eski Müdürleri Basri Yavuz’un yarım bıraktığı projeleri alıp daha ileriye götürmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Bunları bütün personel arkadaşlarımızla devam ettireceğiz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ayvalık asfaltını artık kendi üretecek Balıkesir’in Ayvalık Belediyesi, kentin uzun süredir gündemde olan yol sorununa yönelik önemli bir yatırımı hayata geçiriyor. Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova Mahallesi’nde kurulacak Asfalt Plent Tesisi’nin ihale sürecinin tamamlandığını ve tesisin en kısa sürede hizmete açılmasının planlandığını açıkladı. Ayvalık’ta saatlik 160 ton üretim kapasitesine sahip olacak modern tesisin, belediyenin yol yapım ve bakım çalışmalarında dışa bağımlılığı önemli ölçüde azaltması hedefleniyor. Başkan Ergin, tesisin devreye girmesiyle birlikte kent genelinde asfalt çalışmalarının hız kazanacağını belirterek, "Ayvalık’ta yapılmayan yol kalmayacak" dedi. 180 Gün İçinde Tamamlanacak Başkan Ergin, asfalt plent tesislerinin yıllardır kentin en önemli ihtiyaçları arasında yer aldığını vurgulayarak, bugüne kadar bu alandaki eksikliğin vatandaşlardan haklı eleştiriler aldığını ifade etti. Yeni tesisin sözleşme kapsamında 180 gün içinde tamamlanacağını belirten Ergin, yol yatırımlarında belirgin bir ivme yakalanacağını söyledi. Altınova Mahallesi 323 ada 116 parsel üzerinde kurulacak tesis yalnızca merkez mahallelere değil, kırsal yerleşimlere ve sokaklara kadar geniş bir alana hizmet verecek. Günlük 1,5 Kilometreye yakın Yol Üretim Gücü Karayolları teknik standartlarına uygun şekilde faaliyet gösterecek tesis sayesinde asfalt üretimi ve serim çalışmalarının daha hızlı ve planlı yürütüleceğini belirten Ergin, tam kapasite çalışmada günlük yaklaşık 1,5 kilometreye yakın iki şeritli yol yapılabileceğini açıkladı. Yeni yatırımın hem maliyet avantajı sağlayacağını hem de yol bakım ve yenileme süreçlerini kısaltacağını ifade eden Ergin, "Bu tesisle birlikte mahallelerarası ulaşım daha konforlu hale gelecek. Vatandaşlarımızın günlük yaşam kalitesine doğrudan katkı sunacak kalıcı bir adım atıyoruz" dedi. Belediyenin Hizmet Kapasitesi Güçlenecek Başkan Mesut Ergin, asfalt plent tesisinin devreye girmesiyle birlikte Ayvalık Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla hizmet üretme kapasitesinin artacağını, yol ve altyapı yatırımlarında daha sürdürülebilir bir model oluşturulacağını söyledi. Ergin, Altınova’da hayata geçirilecek tesisin, ilçenin mevcut ihtiyaçlarının yanı sıra gelecekteki ulaşım ve altyapı ihtiyaçlarına da yanıt vereceğini hatırlattı.