GÜNDEM - 31 Temmuz 2023 Pazartesi 12:39

Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Üniversitesi sokak hayvanları için güç birliği yaptı

A
A
A
Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Üniversitesi sokak hayvanları için güç  birliği yaptı

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Belediyesi arasında sokak hayvanlarının tedavisi, rehabilitasyonu ve öğrencilerin uygulamalı dersleri hususunda protokol imzaladı.


Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında imzalanan yeni protokolle Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Kastamonu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü arasında sıkı bir işbirliği olacak. Yapılan protokole göre iki kurum, sahipsiz sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonun sağlanmasında kurumsal bir işbirliği içerisinde çalışmalarını yürütecek. Protokol çerçevesinde sağlanan önemli bir işbirliği de öğrencilerin uygulamalı dersleri konusunda oldu. Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri, en az bir öğretim üyesi gözetiminde Kastamonu Belediyesi’ne ait geçici hayvan bakımevinde yapılan uygulamalara katılabilecek.


Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde yeni ve modern bir şekilde oluşturulan hayvan hastanesi Kastamonu Belediyesi’nin sokak hayvanları noktasında yaptığı çalışmalara önemli ölçüde de destek sağlanacak. Kastamonu Belediyesi’ne ait kliniklerde gerçekleştirilen tedavilerin yanı sıra, üniversite kliniklerinin de bu anlaşma çerçevesinde vereceği destekle sokak hayvanlarının tedavisinde önemli bir yol kat edilecek. İki kurum arasında sağlanan bu işbirliği hem sokak hayvanları için yürütülen çalışmalar noktasında hem de üniversite öğrencilerinin eğitimlerinde kıymetli bir çalışma olarak gün yüzüne çıkıyor.


Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde oluşturulan modern ve teknolojik yeni hayvan hastanesi şehir için de önemli bir kazanım olarak varlığını sürdürecek. Hayvan kabulüne başlayan Veteriner Fakültesinin yeni hayvan hastanesi hem çiftlik hayvanları olarak nitelendirilen büyükbaş hayvanların hem de pet hayvanlarının tedavilerini gerçekleştirecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kontrolden çıkan tırın raylara uçtuğu kazada tren seferleri durduruldu: 1 ölü Aydın Efeler ilçesinde seyir halindeki bir tır otoban çıkışı döner kavşaktan düz gidip yaklaşık 40 metre uçtu. Demiryolu üzerinde askıda kalan tırın sürücüsü hayatını kaybetti, kaza nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri karşılıklı olarak durduruldu. Kaza saat 23:40 sıralarında Efeler İlçesi Aydın-Denizli otoyolu Pınardere Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 35 BHM 182 plakalı dorseyi taşıyan Yunus Uğurlu (28) yönetimindeki 45 AKC 644 plakalı tır, otobandan çıkıp Aydın-Denizli karayoluna gireceği sırada Pınardere Kavşağından dönmeden direk tren yoluna uçtu. Önce yol kenarındaki demir bariyerleri kıran tır ardından karayolu ile demir yolu arasındaki yaklaşık 3 metre yüksekliğinde 15 metre uzunluğundaki çukuru adete uçarak geçti. Demiryolu raylarına takılarak durabilen tırın dorsesinde bulunan tonlarca ağırlığındaki yük kupayı kağıt gibi ezdi. Kazayı gören vatandaşların durumu 112 ihbar hattına bildirmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve AFAD ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tır sürücüsü Yunus Uğurlu’nun hayatını kaybettiğini tespit etti. Talihsiz gencin cenazesi itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kısa sürede sıkıştığı yerden çıkarıldı. Bu sırada tırın bir kısmının demiryolu üzerinde kalması nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri iptal edildi. Bölgedeki elektrik hatlarındaki akım kesildi. Kurtarma çalışmaları tamamlanıp hasar gören raylar tamir edilinceye kadar Aydın-Denizli arasındaki tren seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.