ÇEVRE - 08 Aralık 2025 Pazartesi 10:04

Kastamonu için fırtına uyarısı

A
A
A
Kastamonu için fırtına uyarısı

Kastamonu Valiliğinden yapılan duyuruda, öğlen saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtınaya karşı vatandaşların tedbirli olunması istendi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu için fırtına tahmini yapıldı. Konuyla ilgili Kastamonu Valiliğinden yapılan duyuruda ise öğlen saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan esecek rüzgarın saatte 50-75 kilometre kuvvetinde olmasının tahmin edildiği belirtildi.


Vatandaşların tedbirli olması gerektiğinin hatırlatıldığı duyuruda, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, 8 Aralık Pazartesi günü öğlen saatlerinden itibaren rüzgarın fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı balıkçılarımızın ve vatandaşlarımızın tedbirli olmaları gerektiğini önemle hatırlatıyoruz" ifadelerine yer verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Hastanede deprem ve yangın tatbikatı Bodrum Devlet Hastanesi’nde afet anlarında müdahale kapasitesini artırmak ve tüm ekiplerin koordinasyonunu güçlendirmek amacıyla "Deprem ve Yangın Entegre Tahliye ve Kurtarma Tatbikatı" gerçekleştirildi. Bugün saat 14.00’da başlayan tatbikata 112 Acil Sağlık, AFAD, UMKE, Bodrum İtfaiye Grup Amirliği, Bodrum Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi, Mahalle Afet Gönüllüleri, SAR ve Muğla 911 Arama Kurtarma gönüllüleri katıldı. Tatbikat kapsamında senaryo gereği hastanede meydana gelen deprem ve eş zamanlı bodrum kat yangını sonrası toplam 5 yaralı tespit edildi. Hastanede görevli doktorlar, hemşireler, teknik ekipler, güvenlik personeli ve idari kadro tatbikata tam uyum içinde katıldı. Hastanede sedyelere alınan yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildi. Özellikle çatıda mahsur kalan yaralı için özel operasyon yapıldı. İtfaiye, sivil savunma ve sağlık ekiplerinin koordineli çalışmasıyla halat destekli sistem kurularak yaralı güvenli şekilde indirilerek ambulansa teslim edildi. Gerçeğini aratmayan tatbikat başarıyla sonlandırıldı. Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Battal Yıldırım, tatbikatla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; "Bugün depremle birlikte yangın senaryosunu canlandırdık. Kurum ve STK’larımızın katılımıyla tatbikatımızı gerçekleştirdik. 5 yaralımız vardı, yangından kaçmak için çatıya sığınan bir yaralımızı indirme operasyonu yapıldı. Yoğun bakımdan hastamız sedyeyle aşağı indirildi. Hastalarımız ve hasta yakınları kurtarıldı. Tüm ekiplere katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. İnşallah hastanemizde böyle olayların yaşanmamasını dilerim. Böyle bir olay yaşandığında da tedbirli ve hazırlıklı olmamız için her yıl bu tatbikatları düzenli yapmayı planlıyoruz"