KÜLTÜR SANAT - 04 Temmuz 2025 Cuma 21:10

Kastamonu’da 2 bin 500 kişiye aşure ikram edildi

A
A
A
Kastamonu’da 2 bin 500 kişiye aşure ikram edildi

Muharrem ayı dolayısıyla Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen programda 2 bin 500 kişiye aşure ikram edildi.


Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Muharrem ayı dolayısıyla, vatandaşlara aşure ikram edildi. Taşköprü Belediyesinin ev sahipliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda cuma namazının ardından gerçekleştirilen etkinliğe Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü İlçe Müftüsü Hasan Yozgat ile kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Programda konuşan Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ, "Bu güzel etkinlikte bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımız Hüseyin Arslan’a teşekkür ediyorum. Muharrem Ayı’nın maneviyatını ve bereketini hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.


Vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise, "Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneğidir. Geleneklerimizi yaşatmak ve bu anlamlı günü hemşehrilerimizle birlikte idrak etmek bizim için büyük bir mutluluktur" şeklinde konuştu.


Taşköprü Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen aşure ikramı, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’da, kaselere bizzat kendisi aşure doldurarak vatandaşlara ikram etti.



Kastamonu’da 2 bin 500 kişiye aşure ikram edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Türkeli’de Zimari Göleti temizlenecek Sinop’un Türkeli ilçesinde hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyan Zimari Göleti’nin dip temizliği için harekete geçiliyor. Ayaz Köyü sınırlarında bulunan Zimari Göleti’nde incelemelerde bulunan Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, vatandaşların uzun süredir dile getirdiği taleplerin karşılık bulacağını söyledi. İncelemelerin ardından köy halkıyla bir araya gelen Kandemir, göletin mevcut durumuna ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti. Köy sakinleri, göletin dip temizliğinin yapılmasıyla birlikte suyun hem içme suyu hem de tarımsal sulamada kullanılmasını talep ederken, bu taleplerin olumlu karşılandığı belirtildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Su İşleri Samsun Bölge Müdürlüğü ile temas kurulduğu, teknik açıdan dip temizliğinin mümkün olduğu bilgisinin alındığı aktarıldı. Planlamalar kapsamında, gölet suyunun Ayaz köyü başta olmak üzere çevredeki 9 köye içme suyu olarak verilmesi hedefleniyor. Ayrıca gölet alanında bulunan ağaçların kesilerek, Zimari Göleti’nin uzun vadede sağlıklı ve sürdürülebilir bir içme suyu kaynağına dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Sürecin kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumlar tarafından yakından takip edileceği bildirildi. İncelemelere Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan ve Asım Can ile Ayaz Köyü Muhtarı Ali Bahadır da katıldı.