ÇEVRE - 29 Nisan 2025 Salı 20:50

Kastamonu’da çeltik üreticilerine 52 ton tohum dağıtıldı

A
A
A
Kastamonu’da çeltik üreticilerine 52 ton tohum dağıtıldı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çeltik üreticilerine 52 ton 840 kilogram sertifikalı çeltik dağıtıldı.


Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çeltik üretimini güçlendirmek ve tarım arazilerinin etkin kullanımını teşvik etmek amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi çerçevesinde, üreticilere ücretsiz tohum dağıtıldı. Tosya Ortalıcka Köyü Kooperatifi bahçesinde düzenlenen törende, 149 üreticiye 52 bin 840 kilogram "Osmancık" ve "Kral" çeşitlerinde sertifikalı çeltik tohum dağıtıldı.


Törende konuşan Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması için çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, "2025 yılı içinde toplam 17 milyon 156 bin 733 TL değerinde tarımsal girdi sağlanacak. Bu bütçenin 2 milyon 650 bin TL’si seracılık projeleri için ayrılmıştır" dedi.


Gazioğlu, çeltik üretimine yönelik desteklerde ise yüzde 70 Bakanlık hibesi ve yüzde 30 çiftçi katkı payıyla, toplam 2 milyon 650 bin TL değerinde sertifikalı tohumluk dağıtıldığını kaydederek, il genelinde 292 üreticiye ulaştırılacak 72 bin 840 kilogram çeltik tohumu ile üretimde ciddi bir artış hedeflendiğini vurguladı.


Tohum dağıtım programına, Tarım ve Orman Bakanı Danışmanı Ali Bayraktaroğlu, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Kastamonu İl Tarım Müdürü Özcan Gazioğlu, Tosya ilçe protokolü, çiftçiler ve davetliler katıldı.



Kastamonu’da çeltik üreticilerine 52 ton tohum dağıtıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya duyurdu: 81 ilde düzenlenen denetimlerde 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 972 düzensiz göçmen yakalandı Göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik 81 ilde düzenlenen denetimlerde; 9’u yabancı uyruklu olmak üzere 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü, 431 bin 446 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığı denetimlerde ise 972 düzensiz göçmen yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik kimlik kontrolü yapılan denetimlerin devam ettirildiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, kaçakçıların ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasında emeği geçenleri tebrik ettiği paylaşımında, şu ifadelere yer verdi: "81 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik düzenlenen denetimlerimizde; 9’u yabancı uyruklu olmak üzere 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü, 431 bin 446 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığı denetimlerde 972 düzensiz göçmen yakalandı. Türkiye; göç yönetiminde, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı, kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeden tüm dünyaya örnek bir model sunmaktadır. Göç konusunu; düzenli göç yönetimi, uluslararası koruma, gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli geri dönüş, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele, insan ticaretiyle mücadele ve bütünleşmiş sınır yönetimi dahil tüm boyutlarıyla ele alıyoruz. Göç İdaresi Başkanlığımızın koordinasyonunda; EGM Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Jandarma Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca; 28 bin 581 personel, 9 bin 109 ekip ile 5 bin 702 noktada; düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla yapılan mücadele çalışmaları kapsamında 7 bin 617 umuma açık yer, 500 terminal ve 7 bin 37 diğer yerler olmak üzere toplam 15 bin 154 yer kontrol edildi. Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı."
Ankara Başkentte fuhuş operasyonu: 60 tutuklu Ankara’da tek operasyonda en fazla tutuklu sayısına ulaşılan fuhuş operasyonu gerçekleşti. Operasyonda 60 kişi tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu gelen ihbarlar ve artan şikayetler üzerine gizli bir soruşturma başlattı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ‘özel tahkikat ekipleri’ oluşturdu. Çankaya’da Night Club olarak faaliyet gösteren ve kadınları suistimal ederek fuhuşa sürükleyen 11 işletmeyi takibe aldı. CMK 135 Teknik izleme ve takip kararları alındı. 4 ay boyunca Müşteri gibi mekanlara giderek fuhuşa aracılık yapan fuhuşu teşvik eden hedef şahısları adım adım izledi. Gizli kameralarla mekan çalışanlarıyla müşteriler arasındaki fuhuş pazarlıkları kayda alındı. ‘Mağdur’ kadınları telebar gibi çalışan bu mekanlardan çıkartıp fuhuş için otellere götürüyorlardı. Üstelik kadınların SGK kayıtları vardı ve çalışıyor gibi gösteriyorlardı. Müşteriler mekana geliyor, kadınlarla sohbet ediyor, beğendikleri kadınlara fuhuş teklif ediyor ve işletmeler bu şekilde sözde ticari kazanç elde ediyordu. 11 mekanın işletme sahipleri, işletme müdürleri ve diğer çalışanları toplam 81 şüpheli gözaltına alındı. 60 şüpheli tutuklandı. Operasyon sonrasında tüm mekanların faaliyeti sonlandı. 64 fuhuşa sürüklenen mağdur kadın kurtarıldı ve hepsinin ifadesine başvuruldu.