SPOR - 28 Nisan 2024 Pazar 16:56

TFF 2. Lig: Kastamonuspor: 3 - Isparta 32 Spor: 0

A
A
A
TFF 2. Lig: Kastamonuspor: 3 - Isparta 32 Spor: 0

TFF 2. Lig Kırmızı Grup 37. haftada GMG Kastamonuspor konuk ettiği Isparta 32 Spor’u 3-0 mağlup etti.



GMG Kastamonuspor: Samet Karabatak, Ramazan Keskin, Okan Eken (Muhammet Arslantaş dk. 76), Behlül Aydın (İsmail Güven dk. 60), Kubilay Yavuz (Ali Akkuş dk. 82), Umut Erdem (Mustafa Alptekin Çaylı dk. 83), Yiğitali Bayrak (Furkan Çil dk. 60), Erhan Kartal, Samed Ali Kaya, Yalçın Kılınç, Erkam Reşmen


Isparta 32 Spor: Alp Tutar, Yiğithan Güvenli, Samet Karakoç, Cemal Ali Kızılateş, Abdulkerim Canlı, Fırat Aras (Efe Can Saçıkara dk. 85), Alim Harlak, Berat Satılmış (Muhlis İstemi dk. 70), Eyüpcan Delibalta, Zeki Mert Saki (Gürkan Saki dk. 90+1), Mustafa Diler (Gökmen Aydoğdu dk. 84)


Goller: Samed Ali Kaya (dk. 43, 44), Erhan Kartal (dk. 90+3) (GMG Kastamonuspor)


Kırmızı kart: Ramazan Keskin (dk. 84) (GMG Kastamonuspor)


Sarı kartlar: Erhan Kartal, Okan Eken (GMG Kastamonuspor), Mustafa Diler, Fırat Aras, Yiğitcan Güveli (Isparta 32 Spor)



TFF 2. Lig: Kastamonuspor: 3 - Isparta 32 Spor: 0

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda kaçakçılık operasyonu: ABD’li müze müdürü tarantula ve akrep kaçakçılığı yaparken yakalandı İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen operasyonda, ABD’ye kaçırılmak üzere bin 500’e yakın tarantula ve akrep ele geçirildi. Endemik türleri bavula yerleştirip ABD’ye kaçırmaya çalışan Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Lorenzo Prendini gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, çarpıcı bir operasyona imza attı. Dün havaalanındaki yetkililer ile ortak düzenlenen operasyonda, 58 klipsli poşet içerisinde Türkiye’ye ait endemik türde bulunan akrep, tarantula, örümcek gibi türlerden oluşan yaklaşık bin 500 zehirli hayvan ile 88 adet içerisinde sıvı bulunan plastik tüp şişe ele geçirildi. Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü gözaltında Operasyonda, bu endemik türleri bavula yerleştirip ABD’ye kaçırmaya çalışan Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Lorenzo Prendini gözaltına alındı. 1 litresi 10 milyon dolar Türkiye’de yaşayan endemik türlerdeki zehirli hayvan türlerinin, DNA bilgilerinin kopyalanarak ve zehirlerinin sağılma yöntemiyle biriktirilerek ilaç yapımında kullanıldığı belirtiliyor. Söz konusu ilaçların çok yüksek maddi değerlerde olduğu ve bu nedenle hayvan türlerinin yurtdışına çıkarılmasının yasak olduğu aktarıldı. Yapılan araştırmalara göre akrep zehirlerinden elde edilen 1 litre ilacın piyasa değerinin 10 milyon dolar olduğunu ifade ediliyor. Şüpheli hakkındaki tahkikat devam ediyor Diğer yandan operasyon kapsamında “şüpheli” olarak yakalanarak gözaltına alınan Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Lorenzo Prendini hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan yürütülen tahkikat işlemleri devam ediyor. Öte yandan operasyon anı ve ele geçen akreplerin görüntüsü ortaya çıktı. Tarantula ve akrepler emniyette sergilenirken, “şüpheli” sıfatıyla gözaltına alınan endemik hayvan kaçakçısı Amerikalının gözaltına alındığı anlar kameralara yansıdı.
Samsun Avrupalı filmler ilgi gördü Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi’nin organizasyonu ile bu yıl 2.’si gerçekleştirilen ‘Avrupa Film Günleri’ Samsunlu sanatseverler tarafından büyük bir ilgi gördü. Samsun TSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ile bir kafe ve Samsun Sinema Derneği iş birliğinde düzenlenen Avrupa Film Günleri ikinci kez Samsunlu sinemaseverler ile buluştu. Samsunlular, 8 Mayıs’ta başlayıp, 12 Mayıs’ta sona eren festivalde, AB üyesi 22 ülkenin 18 filmini ücretsiz olarak izledi. Avrupa Filmleri Haftası’na ikinci kez ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “1997 yılından bu yana odamız çatısı altında AB Bilgi Merkezi’ne ev sahipliği yapıyoruz. Bu zaman zarfında Samsun AB Bilgi Merkezi olarak da onlarca sosyal ve kültürel etkinlikler düzenledik. Yine çok özel bir etkinlikle gişelerde bulamayacağımız Avrupa filmlerini, halkımızla buluşturmanın heyecanını yaşadık. AB Türkiye Delegasyonu, AB Üye Ülkeleri Büyükelçilikleri, AB Ulusal Kültür Enstitüleri ve AB Bilgi Merkezlerinin iş birliğiyle düzenlenmekte olan Avrupa Film Günleri Samsun ayağında halkımız etkinliğe büyük ilgi gösterdi. AB Bilgi Merkezlerimiz tarafından, 9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında 19 ilde düzenlenen bu etkinliklerle, barışı, iş birliğini ve dayanışmayı teşvik etmek amaçlanıyor. Biz de gerçekleştirdiğimiz Avrupa Film Haftası etkinliği ile şehrimizde AB ve Türk kültürleri arasında bir köprü oluşturmayı hedefledik. Etkinliğimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Samsun Tramvaylar “annelere” emanet Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. bünyesinde görevli anne vatmanlar ulaşıma renk katıyor. Yaklaşık 56 tonluk, 40 metre uzunluğunda, 350 yolcu kapasiteli tramvayları kullanan anne vatmanlar “anne özverisiyle” her gün on binlerce yolcu taşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Annelerin daha doğrusu kadınların elinin değdiği her iş daha da güzelleşiyor. Raylı sistemde onların emeği bizim için çok değerli” dedi. Yılda ortalama 22 milyon kişinin kullandığı Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hafif raylı sisteminde 35’i kadın 90 vatman görev yapıyor. 35 kadın vatmanın kimi anne kimi anne adayı. 43 istasyondan oluşan 36 kilometrelik güzergahta, anne vatmanlar günde 3 sefer yaparak yaklaşık 108 kilometre yol gidiyor. Anne vatmanlar hem annelik görevini hem de vatmanlık mesleğini layıkıyla yapmanın mutluluğunu yaşıyor. “Anne özverisiyle işimizi yapıyoruz” 4 yaşlarındaki ikizler Yiğit ve Yaman’ın annesi olan Vatman Semanur Sayan, “Çalışan bir anne olmanın elbette zorlukları var. Ama işinizi severek yapınca zorluklar da kolaylaşıyor” şeklinde düşüncelerini ifade ederken 5 yaşındaki Zeren’in annesi İrem Özdemir ise ,“Annelik çok kutsal. Mesleğimiz de öyle. Her gün binlerce yolcunun canı bize emanet. Anne dikkati ve özverisiyle işimizi severek yapıyoruz” ifadelerini kullandı. “Benim annem bir kahraman” Vatman Esra Yener’in kızı 5 yaşındaki İpek Yener, “ Annemin kocaman tramvayı kullanması beni çok etkiliyor. Evde de işte de benim annem bir kahraman” yorumunu yaparken Vatman Özgür Çömez’in 5 yaşındaki oğlu Can Bartu Çömez de “Annemi işteyken çok özlüyorum ama benim annem tramvay kullandığı için de mutlu oluyorum” dedi. “Tüm annelerin gününü kutluyorum” Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tüm anneler bizim için çok kıymetli. Annelerin daha doğrusu kadınların elinin değdiği her iş daha da güzelleşiyor. Raylı sistemde onların emeği bizim için çok değerli. Bu vesileyle tekrardan başta belediyemizde çalışan ve şehrimizde yaşayan anneler olmak üzere tüm annelerin gününü kutluyorum” açıklamasını yaptı.
İstanbul Çocuklarını ekran bağımlılığından korumak isteyen mahalleli uçurtma festivali düzenledi Arnavutköy’de bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri çocuklarını ekran bağımlılığından korumak ve sokakta vakit geçirmeye teşvik etmek için uçurtma şenliği düzenledi. Mahalle muhtarının organizasyonunda yapılan etkinlikte küçük, büyük herkes doyasıya eğlendi gökyüzü rengarenk oldu. Arnavutköy’de bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde vatandaşlar çocuklarının ekrana olan bağımlılığını azaltmak ve sokak oyunlarına teşvik etmek amacıyla mahalle muhtarı öncülüğünde uçurtma şenliği düzenledi. Hafta sonu güzel havayı fırsat bilerek şenliğe katılan onlarca aile doyasıya eğlendi. Anneler gününde ailelerin geleneksel oyunlarla vakit geçirdiği etkinlikte gökyüzü uçurtmaların renkleriyle adeta boyandı. Gökyüzündeki onlarca uçurtma dron ile havadan da görüntülendi. “Uçurtmalarımız şuan gökyüzünde rengarenk” Etkinliğe öncülük eden Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Mustafa Keleş, “Ben mahalle muhtarıyım burada daha öncede organize edilmiş bir şenlik bu bizlerde muhtarlık olarak tekrardan faaliyete soktuk bu şenliği. Tamamen kendiliğinden gelişen bir durum, anneler günü olması da ayrı bir güzel oldu. Uçurtmalarımız şuan gökyüzünde rengarenk, uçurtmaları da ailelerimiz kendileri yapmışlar” şeklinde konuştu. Şenliğe katılan mahallelilerden Hülya Açık, “Çocuklar için geldik ama aslında kendimiz eğleniyoruz. Çocukken de uçuramamıştık şimdi hevesimizi alıyoruz. Muhtarımız attı bize mesajı şimdi geldik hem anneler gününü kutluyoruz hem de eğleniyoruz. Sabahtan beri uğraşıyoruz zor oldu ama başardık” ifadelerini kullandı.