YEREL HABERLER - 02 Ekim 2015 Cuma 16:22

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu:

A
A
A
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu:

Kayseri’de görev yapan okul müdürleri ile bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, "Bilal Yılmaz ve ekibini sonuna kadar destekliyoruz" dedi.
Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri katıldı.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Malumunuz Yeşilhisar, Sarıoğlan ve Develi zorunlu hizmet bölgesi kapsamına alındı. Buradaki en büyük pay ve katkı Genel Müdürümüzündür. Kayseri son 3 yıl içerisinde devlet yatırımı noktasında 20 yılda yapılandan daha fazla bir yatırım aldı. 192 tane yatırım onaydan geçti, teslim alacaklarımız var. Son 20 yılda yapılanlardan daha fazla yatırım var. Başta Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanımız Taner yıldız olmak üzere siyasilerimizin de katkıları var. Ama Kayseri ile ilgili olarak bürokratik noktada çözülebilecek ne varsa Hamza Aydoğdu’nun eliyle olmuştur" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ise, "Kayseri’de eğitim hayatım geçti. Kayseri insanın kişiliğinin şekillendiği bir şehirdir. Kayseri kent değildir, şehirdir. Kentlerin ruhu yoktur ama şehirlerin ruhu vardır. Kayseri bir şehirdir. Bilal Bey Kayseri İl Mili Eğitim Müdürümüzdür. Bizim kendisiyle 2004 yılından itibaren hukukumuz başlıyor. Kendisi başarılı bir arkadaşımızdır, ekibi ile başarılı işler yapıyor ve biz bu ekibi sonuna kadar destekliyoruz. Hepimizin eksiği olabilir ama biz bir ekip isek, birbirimizin eksiğini tamamlamamız gerekiyor.
Bizim eğitim camiamız Türkiye Cumhuriyeti’nin mazlumlarıdır. Biz bu milletin mazlumlarıyız. Canı sıkılan bizi tokatlamak istiyor. Ama biz kesinlikle o tokadı yememeliyiz” diye konuştu
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Uluslararası öğrenciler Tokat’ta iş dünyasıyla buluştu Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) ve Tokat Teknopark iş birliği ile 2023 yılında hayata geçirilen "Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı" faaliyetleri devam ediyor. Program kapsamında eğitim alan uluslararası öğrenciler, Tokat Teknopark A.Ş. koordinasyonunda ve OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarının katılımıyla, Tokat Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan bir şirketi ziyaret etti. Çalışma ziyaretinde öğrenciler; işletmelerin dış ticaret faaliyetlerinin iş hayatındaki uygulamalarını, fabrikadaki üretim süreçlerini yakından gözlemleme ve işletme içindeki operasyonları inceleme şansı buldu. Ziyaret öğrencilerin, kendi ülkelerinde hangi hedef pazar ve müşterileri belirleyebileceklerine ilişkin fikir edinme imkanı da sundu. Ziyaretin sonunda öğrencilere, 12’den fazla ülkeye ihracat yapan firmanın ürünleri, sektörel tecrübesi, teknolojik altyapısı hakkında detaylı bilgi elde edebilecekleri kataloglar verildi. Fabrika çalışma ziyareti, öğrenciler tarafından teorik bilgilerini, sahadaki yansımalarıyla birlikte yorumlayabilecekleri önemli bir deneyim olarak değerlendirildi. Yabancı uyruklu öğrencilere yönelik dış ticaret programları OKA tarafından Samsun, Çorum ve Tokat illerinde uygulanan Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Programları, dış ticaret alanında Bölgede nitelikli insan kaynağı yetişmesine yönelik etkili bir adım olarak değerlendiriliyor. Programlar, uluslararası öğrencileri bireysel kariyer yolculuklarında bir adım öne taşırken, öğrencilerin bölgenin ekonomik kalkınması için önemli bir rol üstlenmelerine de imkân sağlıyor. OKA’nın 2022 yılında başlamış olduğu Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Programlarına Samsun’da 40, Çorum’da 49, Tokat’ta ise 46 uluslararası öğrenci katıldı. Programlar kapsamında uluslararası öğrencilere Temel Dış Ticaret Eğitimi verildi. “Dış Ticaretin Temel Kavramları, İş ve Görev Tanımları”, “Dış Ticaret Kuralları ve Prosedürleri”, “Teslim Şekilleri”, “İstihbarat, Pazarlama Stratejileri” ve “İletişim” konuları işlendi. 2024 yılı Mart ayı itibarıyla tüm illerde öğrenci-firma eşleştirmelerine yoğunlaşıldı. Böylelikle firmaların talepleri doğrultusunda, öğrencilerin kendi ülkelerinde ticari bağlantılar ve güçlü satış kanalları kurması sağlanacak.
Antalya Okul çevresinde yapılan denetimlerde 29 bin 100 adet gümrük kaçağı sigara ele geçirildi Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün okul çevrelerindeki iş yerlerinde kaçakçılık faaliyetlerine yönelik yaptığı denetimde 30 bin 750 adet boş makaron/sigara sarma kağıdı, 29 bin 100 adet gümrük kaçağı/doldurulmuş sigara 135 adet puro ele geçirildi. İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan “Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü” kapsamında çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Çocuk Şube Müdürlüğü katılımıyla Muratpaşa ilçesindeki okul çevrelerinde bulunan tekel bayi, market, tütüncü gibi faaliyet gösteren işyerlerinde; elektronik sigara, sarmalık kıyılmış tütün, sarma sigara, pipo, nargile tütünü, ısıtılarak ya da yakılarak tüketilen tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü elektronik mamulün ele geçirilebilmesi amacıyla denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde; 30 bin 750 adet boş makaron/sigara sarma kağıdı, 29 bin 100 adet gümrük kaçağı/doldurulmuş sigara 135 adet puro, 65 adet elektronik sigara/likiti, 7 kilogram nargile tütünü, 1 adet tabanca, 2 adet şarjör, 60 adet fişek ele geçirildi. Yapılan aramalar neticesinde suç unsuru tespit edilen işyerlerinin sahipleri/işletmecileri hakkında “5607 Sayılı Kanun’a Muhalefet Etmek”, “6136 Sayılı Kanun’a Muhalefet Etmek” ve “Sağlık İçin Tehlikeli Madde Temini (TCK md.194)” suçlarından adli işlem yapıldı.