YEREL HABERLER - 03 Şubat 2016 Çarşamba 11:39

Muhtaç Durumda Olan Kişilere 2015 Yılında 92 Milyon Tl Tutarında Yardım Yapıldı

A
A
A
Muhtaç Durumda Olan Kişilere 2015 Yılında 92 Milyon Tl Tutarında Yardım Yapıldı

Kayseri’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca 2015 yılında 123 bin 572 ihtiyaç sahibine 92 milyon 600 liralık yardımda bulunulduğu bildirildi.
Kayseri Valisi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Düzgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, SYDV’nin fakir, yoksul, yardıma muhtaç kimselere el uzatan, onların sorunlarını, sıkıntılarını gideren önemli bir kurum olduğunu belirterek, 2015 yılında 123 bin 572 ihtiyaç sahibi vatandaşa toplam 92 milyon 600 lira tutarında iş edindirme yardımı ile ayni ve nakdi yardımda bulunulduğunu söyledi.
Vakıf Mütevelli Heyeti kararları doğrultusunda fakire, fukaraya, engelliye, eşi vefat etmiş kadınlara, asker yakınlarına ve sosyal güvencesi olmayan ailelere yardımda bulunulduğunu belirten Vali Düzgün, maddi yardımların yanı sıra ihtiyaç sahibi kişilere ayni yardımların da yapıldığını ve ihtiyaç sahibi kişilerin evlerinde ziyaret edilerek moral desteğinde de bulunulduğunu kaydetti.
Hayırseverlik ve yardımseverlikte Kayseri’nin diğer illere öncü ve örnek olduğunu belirten Vali Düzgün, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kavramlarının Türk Milleti’nin en önemli vasıflarından olduğunu ve önemini her zaman koruduğunu ifade etti.
Vali Düzgün, yardımların çalışabilecek durumda olan vatandaşlara iş imkânı sağlamaya yönelik proje yatırımları ile birlikte nakit, gıda, barınma, giyim, eğitim, sağlık, ilaç, tıbbi malzeme/cihaz yardımı, özel amaçlı yardımlar ve yabancı yardımları olarak gerçekleştirildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:
“İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca 2015 yılında yaklaşık 20 bin 500 öğrencimize 5 milyon 100 bin lira tutarında eğitim yardımı yapılarak destek verilmiştir. Gıda yardımları kapsamında yaklaşık 48 bin ihtiyaç sahibine 7 milyon 500 bin TL civarında kaynak kullandırılmıştır. Değişik nedenlerle barınma sorunu yaşayan 2 binin üzerinde vatandaşımıza ve ailemize barınmalarıyla ilgili 1 milyon TL civarında bir harcama yapılmıştır. Tedavi ihtiyacı bulunan, özrü nedeniyle bazı tıbbi cihazlara ihtiyaç duyan 5 bin 500 vatandaşımıza ise yaklaşık 1 milyon 800 bin liralık bir harcamayla cihazlarının alınması sağlanmıştır. 2022 sayılı özürlü yardımları kapsamında da yaklaşık 9 bin vatandaşımıza yardım ulaştırılmıştır.”
Kayseri’deki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yoksul ailelerin sıkıntılarına derman olduğunu hatırlatan Vali Düzgün, “İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, yöneticileriyle, çalışan personelleriyle birçok dalda hizmet veriyor. Yardım başvurusu yapan vatandaşlarımız evlerinde ziyaret edilerek, maddi durumları ile ilgili tespit yapılıyor. Muhtaç durumda bulunan kişilere Vakıf Mütevelli Heyet Kararı ile yardım yapılıyor” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Eşini yormamak için otomobiliyle ot taşıyan yaşlı adam yürekleri ısıttı Hatay’da büyükbaş hayvanları için ot biçen yaşlı adam, eşini yormamak için otları aracıyla taşıdı. Otla kaplanan otomobil ortaya ilginç bir görüntü çıkarırken, Nihat Gülen’in “Hanımımı yormamak için biçtiğimiz otları bu şekilde arabanın üzerine atıp getiriyoruz” sözleri yürekleri ısıttı. Defne ilçesi Tavla Mahallesi’nde yaşayan 64 yaşındaki Nihat ve 63 yaşındaki Vecihe Gülen çifti, evlerinin yan tarafında bulunan ahırlarında inek ve iki yavrusunu besliyorlar. Emekli olan aileye ekonomik destek sağlayan inek ve yavruları, baharın gelmesiyle birlikte yeşeren otlarla besleniyorlar. Yaşlı çift, gündüz yaylıma çıkan hayvanların akşam yemi için de ot biçiyor. Biçilen otları yaklaşık 150 metre mesafedeki tarladan ahıra getirmek için traktörü olmayan Nihat Gülen, otları eşini yormamak için otomobiliyle taşıyor. Otlarla kaplanan otomobil ilginç bir görüntü oluştururken, Nihat Gülen’in “Hanımımı yormamak için biçtiğimiz otları bu şekilde arabanın üzerine atıp getiriyoruz” sözleri yürekleri ısıttı. Trafiği tehlikeye sokmadan ve aracına zarar vermeden 150 metre mesafedeki tarlasından otomobiliyle ahırına ot getirdiğini ifade eden Nihat Gülen, “Aracımla tarladan 150 metre mesafedeki evimize ot taşıyoruz. Bu işlem yılda birkaç sefer gerçekleşiyor. Hanımımı yormamak için bu şekilde arabanın üzerine atıp getiriyoruz. Arabaya ve trafiğe zarar vermeden yavaş yavaş getiriyoruz. Bir ineğimiz ve iki yavrusu var. Onlara ot getirdik, hanımım ve ablam biçti. Eşim düşer dedi ama ben yavaş yavaş giderim dedim” ifadelerini kullandı. Hayvanları için tarladan ot taşıdıklarını belirten Vecihe Gülen, “Üç tane hayvanımız var. Bir ineğimiz ve iki yavrusu var. Tarladan onlara ot getiriyoruz” dedi.
Hatay Depremzede vatandaşları tedirgin eden patlama kamerada Hatay’ın Defne ilçesinde taş ocağı kurulacak bölgede dinamitle gerçekleştirilen patlamalar vatandaşları tedirgin etti. Depremi yaşayan vatandaşlar, haber verilmeden gerçekleştirilen patlamalara tepki gösterdiler. Geçtiğimiz hafta sonunda Hatay’ın Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi’ndeki dağlık alana kurulacak olan taş ocağı bölgesinde dinamitle patlatma gerçekleştirildi. Haber verilmeden gerçekleştirilen patlama, depremi yaşayan mahalle sakinleri arasında paniğe neden oldu. Patlamayı hisseden vatandaşlar, haber verilmeden gerçekleştirilen patlamalara tepki gösterdiler. “Depremi yaşadığımız için insanlar ürküyor” Patlamanın deprem etkisi oluşturduğunu belirten depremzede Yılmaz Kireçdağ, “Şu dağın arka tarafında patlama oldu. Buradan da hissedildi. Patlama deprem etkisi oluşturdu. Buradan 3 km uzaklıkta, bu dağın arka tarafında oldu. Korkma değil de depremi yaşadığımız için insan ürküyor” dedi. “O kadar şiddetli bir patlama ve sarsıntı oldu ki deprem olduğunu zannettik” Patlamanın etkisiyle sallandıklarını ifade eden Mehmet Bereketoğlu, “Patlamayı baya şiddetli hissettik. Bilinçsizce dinamit patlatılmış. Yıllardan beri burada taş ocağı var ama böyle bir patlama gördük. Patlama çok şiddetli oldu ve yer sallandı. Zaten deprem etkisini atlatmamışken o kadar şiddetli bir patlama ve sarsıntı oldu ki deprem olduğunu zannettik. Sesin sonra dağın arka tarafından geldiğini hissedince biraz rahatladık. Çok şiddetli bir patlamaydı. Burada çok patlamalar oldu ama bu öyle bir patlama değildi. Patlamanın; sesi, şiddeti ve sarsıntısı baya büyüktü ve tedirgin olduk” şeklinde konuştu.