YEREL HABERLER - 30 Nisan 2016 Cumartesi 16:07

ESDER 90 Girişimciye Daha Sertifika Verdi

A
A
A
ESDER 90 Girişimciye Daha Sertifika Verdi

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği(ESDER) Kayseri Şubesi tarafından, KOSGEB protokolü ile düzenlenen girişimcilik kursuna katılıp sertifika almaya hak kazanan 90 kişiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Törende konuşan ESDER Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık, “ESDER olarak biz şuana kadar 240 girişimcimize sertifika verdik. Bugün de 90 girişimcimize sertifikasını vereceğiz. Kurslarımız inşallah devam edecek. Biz kurslarımıza katılanlardan işletmesi hazır olanları, her an işletmesini açabilecek ve iş yeri hazır olanları kurslarımıza dahil ediyoruz. Bu konuda biraz seçici davranıyoruz. Şuanda 3 bine yakın kurs başvurusu var. 150 milyar TL’yi baba evlada vermez. Bu konuda devletimizden Allah razı olsun. Bugüne kadar toplamda 330 kişiye sertifika verdik. Bu kursları düzenlemekteki amacımız devletimize katkı sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.
Başkan Kemal Erçalık’ın konuşmasından sonra, kursu başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları takdim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da film sahnelerini aratmayan şüpheli-polis kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin şüphe üzerine kimlik kontrolünden geçirmek istediği 2 şahıs, ekipleri görünce yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ve şüpheliler arasında yaşanan film sahnelerini aratmayan kovalamaca anları kameraya yansıdı. Şüpheliler kısa sürede yakalanırken, yağma suçundan 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şüpheli, polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızıp, “Suç makinesiyim, firarım” diye de itiraf da bulundu. Edinilen bilgiye göre, Coğlaki Mahallesi’nde devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri durumundan şüphelendiği 2 şahsı kimlik kontrolünden geçirmek istedi. Şüphelilere yaklaştıkları anda polisi fark eden 2 şahıs geri dönerek yaya olarak kaçmaya başladı. Şüphelilerin kaçmasıyla birlikte asayiş ekipleri de peşine düşerken, müstakil evlerin bahçelerine girerek diğer sokaklara kaçan şüpheli ve polisler arasında kovalamaca yaşandı. Kameraya da yansıyan kovalamacada ekiplerin durumu emniyet haber merkezine anonsla bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Siren seslerinin yankılandığı mahalle, sevk edilen ekiplerle birlikte adeta abluka altına alarak şüphelilerin mahalleden çıkmasını önledi. Bir süre yaşanan kovalamaca ve arama çalışmasında şüpheliler polis ekiplerince aynı mahallede yakalandı. Yakalanan H.A.M. (23) isimli şahıs önce polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızdı, sonra da “Suç makinesiyim, firarım” diye itiraf da bulundu. Şahın yapılan Genel Bilgi Taramasında (GBT) yağma suçundan arandığı ve hakkında 13 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Gözaltına alınan H.A.M. ve kaçtığı arkadaşı E.M.M. (27) ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.